Annonce
Erhverv

Jacob Jensen sælger familievirksomhed, der fik millionoverskud i 2021, til belgiere med datterselskab i Vejle: 'Det perfekte match'

Jacob Jensen ved en stor stor glukose-tank på Give Konfektures fabrik på Hjortsvangen i Give. Arkivfoto: Mette Mørk
Siden 1989, hvor Jacob Jensens forældre stiftede Give Konfekture, har virksomheden været familieejet, men nu er den blevet solgt. - Den nye konstellation giver store muligheder på både kort og lang sigt, mener Jacob Jensen.

Give/Vejle: Give Konfekture og selskabet bag Give-virksomheden, Dainty, er blevet købt af den belgiske fødevareingrediensvirksomhed Puratos NV.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Dermed er den virksomhed, som Jørgen og Lillian Jensen grundlagde i 1989, ikke længere ejet af sønnen Jacob Jensen.

Annonce

Puratos er på alle områder det perfekte match for os hos Give Konfekture, og den nye konstellation giver store muligheder på både kort og lang sigt.

Jacob Jensen, Give Konfekture

Give Konfekture udvikler og producerer marmelade og andre produkter til bageri-, mejeri- og kødindustrien

Puratos laver ingredienser til bageri, konditori og chokolade branchen. Virksomheden er allerede i dag til stede i Danmark via Puratos Denmark, der ligger i Dandy Business Park. Både Give Konfekture og Puratos Denmark fortsætter som selvstændige søsterselskaber. Det betyder, at der ikke sker ændringer for virksomhedernes kunder, leverandører og medarbejdere.

- Give Konfekture har på godt 30 år udviklet sig til en markant aktør inden for frugtfyldninger og marmelade til det professionelle danske marked for industrielt bageri og mejeri. Puratos, der etablerede sig i Danmark for mere end 25 år siden, har de seneste år oplevet høj vækst i sit danske selskab og er i dag en betydelig leverandør af innovative ingredienser til bageri og konditori, samt belgisk chokolade, oplyses det i pressemeddelelsen.

Samarbejde giver muligheder

Jacob Jensen, der altså har valgt at give ejerskabet af familievirksomheden videre til Puratos, der også er en familieejet virksomhed, er meget tilfreds med salget.

- Puratos er på alle områder det perfekte match for os hos Give Konfekture, og den nye konstellation giver store muligheder på både kort og lang sigt, siger han.

Til avisen uddyber Jacob Jensen de forhåbninger, han har til fremtiden som en del af Puratos.

- Alle de gode ting, vi gør i dag, når vi snakker innovation, fleksibilitet og være tæt på kunderne skal vi bare fortsætte med og gøre meget, meget mere, siger Jacob Jensen, som forventer, at der i fremtiden bliver behov for flere end de 20 ansatte, der har deres daglige gang i Give.

Han fortsætter selv som ansvarlig for produktionen hos Give Konfekture.

Også Puratos' regionsdirektør for Nordeuropa, Michael Lundtoft, er også glad for aftalen.

- Vi ser frem til et stærkt samarbejde mellem de to søsterselskaber og sammen at udvikle begge forretninger, samt at kunne bringe produktion og produktudvikling tættere på vores kunder, siger Michael Lundtoft.

Købsprisen er ikke offentliggjort.

Annonce

20.000 kilo produkter hver dag

Det er ikke helt nyt for Give Konfekture, at der sker ændringer i ejerskabet. I 2017 blev den del af produktionen, der hidtil havde produceret flødeboller, solgt til virksomheden bag Spangsberg Chokoladefabrik. Det var blandt andet med til at frigøre plads på fabrikken på Hjortsvangen. Siden har Jacob Jensen og medarbejderne især koncentreret sig om at lave frugt- og grøntbaserede fødevarer som marmelade og fyld til yoghurt, men de udvikler og producerer også BBQ-marinade og bearnaisesauce.

Der koges solbærmarmelade i det ene store kar, mens et andet bliver gjort rent og klar til en anden produktion. Arkivfoto: Mette Mørk

Give Konfekture har omkring 20 ansatte og fremstiller 20.000 kilo produkter hver dag. I et nyligt offentliggjort regnskab for 2021 fremgår det, at Give-virksomheden oplevede en stor fremgang i forhold til året før, der også var præget af corona-pandemien.

Bruttoresultatet steg fra 13,4 millioner kroner til 8,6 millioner kroner, og overskuddet før skat lød på 4,7 millioner kroner i 2021. Overskuddet efter skat lød i 2021 på 3,8 millioner kroner.

Give Konfekture har omkring 20 ansatte og fremstiller 20.000 kilo produkter hver dag.

Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Få pølsebod til tilbudspris: Sidste gang var der ingen ansøgere - nu sætter kommunen lejen ned

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Give Avis

Tankanlæg er blevet påkørt otte gange på tre år: I den kommende uge skal større renovering også afhjælpe det problem

Annonce