Give/Vejle: Give Konfekture og selskabet bag Give-virksomheden, Dainty, er blevet købt af den belgiske fødevareingrediensvirksomhed Puratos NV.
Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.
Dermed er den virksomhed, som Jørgen og Lillian Jensen grundlagde i 1989, ikke længere ejet af sønnen Jacob Jensen.
Jacob Jensen, Give KonfekturePuratos er på alle områder det perfekte match for os hos Give Konfekture, og den nye konstellation giver store muligheder på både kort og lang sigt.
Give Konfekture udvikler og producerer marmelade og andre produkter til bageri-, mejeri- og kødindustrien
Puratos laver ingredienser til bageri, konditori og chokolade branchen. Virksomheden er allerede i dag til stede i Danmark via Puratos Denmark, der ligger i Dandy Business Park. Både Give Konfekture og Puratos Denmark fortsætter som selvstændige søsterselskaber. Det betyder, at der ikke sker ændringer for virksomhedernes kunder, leverandører og medarbejdere.
- Give Konfekture har på godt 30 år udviklet sig til en markant aktør inden for frugtfyldninger og marmelade til det professionelle danske marked for industrielt bageri og mejeri. Puratos, der etablerede sig i Danmark for mere end 25 år siden, har de seneste år oplevet høj vækst i sit danske selskab og er i dag en betydelig leverandør af innovative ingredienser til bageri og konditori, samt belgisk chokolade, oplyses det i pressemeddelelsen.
Samarbejde giver muligheder
Jacob Jensen, der altså har valgt at give ejerskabet af familievirksomheden videre til Puratos, der også er en familieejet virksomhed, er meget tilfreds med salget.
- Puratos er på alle områder det perfekte match for os hos Give Konfekture, og den nye konstellation giver store muligheder på både kort og lang sigt, siger han.
Til avisen uddyber Jacob Jensen de forhåbninger, han har til fremtiden som en del af Puratos.
- Alle de gode ting, vi gør i dag, når vi snakker innovation, fleksibilitet og være tæt på kunderne skal vi bare fortsætte med og gøre meget, meget mere, siger Jacob Jensen, som forventer, at der i fremtiden bliver behov for flere end de 20 ansatte, der har deres daglige gang i Give.
Han fortsætter selv som ansvarlig for produktionen hos Give Konfekture.
Også Puratos' regionsdirektør for Nordeuropa, Michael Lundtoft, er også glad for aftalen.
- Vi ser frem til et stærkt samarbejde mellem de to søsterselskaber og sammen at udvikle begge forretninger, samt at kunne bringe produktion og produktudvikling tættere på vores kunder, siger Michael Lundtoft.
Købsprisen er ikke offentliggjort.
20.000 kilo produkter hver dag
Det er ikke helt nyt for Give Konfekture, at der sker ændringer i ejerskabet. I 2017 blev den del af produktionen, der hidtil havde produceret flødeboller, solgt til virksomheden bag Spangsberg Chokoladefabrik. Det var blandt andet med til at frigøre plads på fabrikken på Hjortsvangen. Siden har Jacob Jensen og medarbejderne især koncentreret sig om at lave frugt- og grøntbaserede fødevarer som marmelade og fyld til yoghurt, men de udvikler og producerer også BBQ-marinade og bearnaisesauce.
Give Konfekture har omkring 20 ansatte og fremstiller 20.000 kilo produkter hver dag. I et nyligt offentliggjort regnskab for 2021 fremgår det, at Give-virksomheden oplevede en stor fremgang i forhold til året før, der også var præget af corona-pandemien.
Bruttoresultatet steg fra 13,4 millioner kroner til 8,6 millioner kroner, og overskuddet før skat lød på 4,7 millioner kroner i 2021. Overskuddet efter skat lød i 2021 på 3,8 millioner kroner.
Give Konfekture har omkring 20 ansatte og fremstiller 20.000 kilo produkter hver dag.