Annonce
Give Avis

Jette har fundet nøglen til sin nye garnbutik på Torvet

Jette Sønderholm har opsagt sit lejemål i Østergade 2 og flytter hen over sommeren sin garnbutik over på Torvet 2.Foto: Jim Hoff
I 2010 overtog Jette Sønderholm Madame i Østergade 20 i Give. I 2013 flyttede hun til Østergade 2, og nu er det tid til igen at rykke teltpælene op. Heldigvis forbliver hun i Give med sin populære garnbutik

GIVE: Jette Sønderholm og Madame bliver i Give.

Lad os bare starte ud med denne gode nyhed først, for der har da været gættet og strikket mange alternative teorier sammen, siden Jette i starten af foråret på sin Facebook-side lod bekendtgøre, at hun havde opsagt sit lejemål i Østergade 2.

Den største frygt både blandt kollegerne i byen og blandt de mange strikkeglade kunder, der valfarter til butikken fra nær og fjern, var at det var helt slut med Madame og dermed garnbutikken i Give.

Annonce


Tiden under coronaen har givet mig tid til eftertænksomhed. På den måde har jeg fået nye visioner for min butik og fået lyst til at tænke lidt i nye baner

Jette Sønderholm, indehaver af Madame


Og det var da også snublende tæt på, at Jette havde åbnet sin butik i en anden by, for det har meget svært at finde velegnede lokaler i Give til at drive butik i.  Det vender vi tilbage til.

Coronastilstanden gav anledning til nye tanker

Grunden til at Jette Sønderholm har valgt at starte op i andre lokaler og på en måde relancere sin butik, skal vi finde i den stilstand, som coronakrisen har medført.

- Tiden under coronaen har givet mig tid til eftertænksomhed. Hvad er det jeg vil? Hvad er det jeg holder af? Og hvordan skal min fremtid forme sig? Ikke mindst med butikken. På den måde har jeg fået nye visioner for min butik og fået lyst til at tænke lidt i nye baner. Da ejerne af mit nuværende lejemål er i gang med  at sælge bygningen, og da de nye ejere sikkert har deres helt egne visioner for bygningerne, har jeg valgt at kigge mig om efter noget andet, forklarer Jette Sønderholm.

Hun har da også ledt intenst i Give, for det var og er her, hun helst vil drive sin butik. Men udbuddet på velegnede ledige butikslokaler er bare meget småt i byen - og så er der også nogle kommunale regler, der har medført et benspænd.

Annonce

For få store butikker ledige i Give

- Langt de fleste butikker har brug for omkring 200 kvadratmeter, og det er også det optimale for mig. Det handler både om lager- og butiksplads, for hvis jeg ikke kan have mine varer hjemme på lager, så bliver det uinteressant både for mig og mine kunder, siger Jette og uddyber:

- Jeg skal jo ikke være en butik, hvor folk bare kommer ind og checker farven på garnet og så ellers går hjem og køber ind på nettet. Jeg vil ikke være udstillingsvindue for netbutikkerne. Jeg vil være lagerførende i mine produkter, og det kræver noget plads.

Jette var tæt på at videreføre sin butik på Ryttervangen i nogle lokalerne på Rytterstuen. Her kunne hun få 300 kvadratmeter at boltre sig på, men så var det, at der røg en lokalplan ind over der forbød hende at drive butik på matriklen.  Den problematik er en anden artikel værdig på et senere tidspunkt.

Annonce

Ny adresse på Torvet 2

Heldigvis fik Jette løst sine lokaleproblemer og har pr. 1. maj lejet sin ind på Torvet 2, der tidligere husede Give Døgnkiosk og senest Kidsprint.

- Jeg er bare så glad for, at det er lykkedes for mig at finde lokaler her i Give. Jeg har opsagt mit lejemål her i Østergade 2 pr. 1.9., så det giver mig god tid til at flytte min butik over i de nye lokaler hen over sommeren, siger Jette og fortsætter:

- Her får jeg også en en god central beliggenhed og kan fortsætte med mine arrangementer som strikkecafe, foredrag, undervisning og generelt samvær med andre strikkegalde personer,  som jeg holder af. Og så er Give bare en fantastisk handelsby, som jeg meget gerne vil være en del af, siger Jette.

Annonce

Åbner op med nyt navn

I forbindelse med lanceringen af den nye butik, der også vil få et nyt navn (hemmeligt endnu), vil der komme til at ske nogle ændringer. Jette vil ophøre med at sælge lingeri, og så vil der komme nye åbningstider, som vil blive annonceret ud senere.

- Lige nu kører jeg ophørssalg på lingeriafdelingen, som skal afvikles. Det skal den, fordi jeg har travlt med at servicere kunder i garnafdelingen og vil derfor prioritere min tid der. Så alt i alt glæder jeg mig rigtig meget til mit nye butiksliv, og jeg har da også fået mange positive tilkendegivelser fra mine trofaste kunder, der er glade for, at jeg bliver her i byen, siger Jette Sønderholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Covid-19: Lokale testmuligheder

Give Avis

Pænt gang i nybyggeriet i Give

Give Avis

Nyt fra Give-Egnens Museum

Annonce