Annonce
Give Avis

JM AutoTeknik: Stor alsidig værktøjskasse

Jacob Madsen har netop investeret i en stor lift,der kan håndtere de lidt længere varebiler som eksempelvis Mercedes Sprinter. Foto Jim Hoff
Annonce
Ung iværksætter - For to år siden købte den dengang 25 årige Jacob Madsen ejendommen på Åstvej 76 i Lindeballe på tvangsauktion. Bygningerne husede tidligere Hærvejens Anlægsservice, og i de gode gamle dage lå her en fabrik, der lavede betonelementer. Jacob købte dog ikke huset og det tilhørende værksted med henblik på at støbe betonelementer.

Han åbnede i stedet for autoværkstedet JM AutoTeknik, og han er efter to år med løbende investeringer og hårdt slid nu så småt ved at være klar med sit værksteds- og kontorområde.
Annonce

Større ombygning

"Værkstedet på 200 m2 er fuldt funktionsdueligt og har været det et stykke tid. Jeg har bygget en del om herinde, bl.a. fået lavet en loftshøjde til kip, og der er også blevet investeret i tre lifte, ligesom der er købt en masse værktøj og testudstyr ind, fortæller Jacob Madsen.

Jacob er udlært mekaniker hos PK Auto i Gadbjerg, men allerede da han var i lære, havde han sit eget lille mekanikerfirma ved siden af. Allerede dengang rumlede tanken om at blive selvstændig i maven hos unge Madsen.

"I 2014 tog jeg så beslutningen om at tage skridtet til at blive selvstændig. Jeg var blevet lejet lidt ud af PK Auto til andre værksteder, og så var det jeg følte, tiden var klar til at starte op som min egen herre", fortæller Jacob.
Annonce

Alsidighed og lave timepriser

Han startede sit firma JM AutoTeknik op hjemme på ejendommen hos sine forældre på Lindeballe Skovvej i Lindeballe. Her havde han 40 m2 at boltre sig på, men da ejendommen på Åstvej 76 i Lindballe kom på tvangsauktion, slog Jacob til.

"Jeg ville ikke sætte mig for dyrt i starten. Der skulle jo også være råd til investeringer i værkstedet. Det er vigtigt, at jeg er godt med mht. det nyeste gear og testudstyr, så jeg kan servicere både helt nye og ældre biler", påpeger Jacob, der, idet han bor i et udpræget landbrugsområde, også servicerer en del af områdets landmænd med maskintekniske opgaver af enhver karakter. Og hvis du lige står og skal have repareret din trailer eller din speedbåd, så er JM AutoTeknik bestemt også klar med svensknøglen.

I skrivende stund er JM AutoTeknik et klassisk enmandsfirma, hvor Jacob selv klarer alle opgaver lige fra kontor- til mekanikeropgaver, men han er godt i gang med at udvide sit netværk. Eksempelvis har Jacob har et fint samarbejde med Franks Auto og Traktor fra Karlskov.
Annonce

Kvalitet i fejlfindingsprocessen

Som relativ nystartet selvstændig ligger der naturligvis en masse benarbejde foran Jacob, hvor han skal ud og gøre opmærksom på sin virksomhed.

"Nu er jeg jo i mange sammenhænge ny som selvstændig automekaniker her i området, så dels kører jeg med en lav timepris i forhold til mange konkurrenter, og dels gør jeg en dyd ud af at bruge lidt mere tid på fejlfinding på kundernes biler, så vi er helt sikre på, at der bliver stillet den rigtige diagnose. Man ser desværre af og til, at folk har fået lavet en reparation på noget, som viste sig slet ikke at have noget med fejlen at gøre. Derfor bruger jeg gerne lige lidt ekstra tid på at være helt sikker på, at vi skifter den rigtige del. Her kan kunden bestemt spare en del penge", siger Jacob, der også stiller en lånebil til rådighed for sine kunder, når dytten er på værksted.
Annonce

Klar til at servicere de store varebiler

JM AutoTeknik servicerer også varebiler. Jacob har eksempelvis en storkunde fra Silkeborg, en entreprenør, for hvem han reparerer og vedligeholder 30 Mercedes varebiler. Jacob har da også netop investeret et stort beløb i en stor lift på 5,10 m., som kan håndtere de lidt længere varevogne som f. eks Mercedes Sprinter. Og netop opgaverne for håndværkerne er Jacob rigtig glad for.

"Det er rigtig fint for bundlinjen med de her gode faste opgaver for håndværkere, og dette sammen med at jeg også servicerer hr. og fru Danmarks køretøjer betyder, at jeg føler, at jeg er ved at få godt fat på markedet. I år har jeg således øget min omsætning med 300.000 kroner, så jeg er da på rette vej", pointerer Jacob med et skævt smil.

Du kan hente mere info om JM AutoTeknik på Facebook, hvor Jacob har en firmaside.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce