Annonce
Give Avis

Jo flere gange man bliver slået i hovedet, jo gladere bliver man også for at rejse sig op

- Jo flere gange man bliver slået i hovedet, jo gladere bliver man også for at rejse sig op. Citat Brian Holm. Og han ved hvad han snakker om, for han har haft sine nedture både privat og i sin cykelkarriere - og det fortæller ham om ved et foredrag den 23. oktober i Give. Arkivfoto
Når Give Handel & Erhverv for tredie år i træk lancerer et stort og flot program i anledning af den landsdækkende Knæk Cancer-uge, er det igen i år med en stærk personlighed og berømthed på foredragsplakaten: Cykelrytteren og jernmanden Brian Holm.
Annonce

GIVE: Man kan som professionel cykelrytter og flere gange deltager i benhårde og nådesløse cykelløb som Tour de France uden tvivl ryge ind i nogle etaper, hvor det bare går umenneskeligt meget op ad bakke. Men man må stramme ballerne og bare se at komme i mål.

Den sang kan den nu 56-årige tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm sagtens synge med på. Men også i privatlivet kan man billedligt talt komme ud for nogle umenneskelige bjergetaper, som det kræver masser af jernvilje og nogle gange nærmest overmenneskelige kræfter at overvinde.

Brian Holm har haft rigeligt med bjergetaper på begge fronter, og under overskriften "Glæden og smerten - en professionel cykelrytters beretning", afholder han foredrag onsdag den 23. oktober klokken 19.00 i Ikærhallens Cafeteria.

I 2018 var det håndboldspilleren Daniel Anderson, der stod på plakaten. Her var det familien Lund, der sponsorerede fordraget, og de er klar igen i år med tegnebogen.

Derudover stiller Give GIF op med gratis kaffe og kage, og det betyder, at de 125 kroner, man betaler i indgangsentre, alle går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Annonce

Overlevelsesprocent 47

Brian Holm formår at levere et på én gang underholdende og livsbekræftende foredrag på trods af den tunge tematii i dele af foredraget.

Han kommer hudløst ærligt ind på sin personlige fortælling om kampen mod den sygdom, der i foråret 2004 sendte den garvede cykelkriger i asfalten.

Tarmkræft, lød diagnosen. Overlevelsesprocent 47, lød de dystre prognoser.

10. marts 2004 blev han rullet ind på operationsstuen. Kræftsvulsten skulle fjernes i en risikabel manøvre, der muligvis kunne blive fatal.

Men Holm klarede den: Kræftknuden i tarmen havde ikke spredt sig til lymfeknuderne, og efter den vellykkede operation handlede det om at vende tilbage til livet.

Annonce

Den veludrustede mentale værktøjskasse

Dét handler foredraget også om, ligesom Brian Holm naturligvis vil tage tilhørerne med rundt på en dybt interessant tour de force gennem en barsk og nådesløs cykelverden.

Og en indsigtsfuld rundrejse i såvel dårlige som gode dage på den forbandede cykel op af et skaldet bjerg i 35 graders varme, og dermed en sjælden indsigt i, hvordan man som motivationsdrænet sportsmand på den øverste hylde alligevel formår at slæbe sig gennem de sidste meningsløse 100 kilometer.

Det handler om mentale redskaber af den mest robuste slags - og det fine ved det hele er, at Brian Holm i sit foredrag formår at drage paralleller til "den virkelige verden", altså den udenfor cykelsporten, og hvordan man også her kan få brug for en veludrustet mental værktøjskasse.

Ikke mindst med sit eget privatliv som platform - et liv som rummer elementer af en politisk karriere, et liv som sportsdirektør, - og ikke mindst et lidt for sent opdaget liv som far og ægtemand.

Billetterne til foredraget med Brian Holm kan købes Den Jyske Sparekasse i Give og hos Revisionsfirmaet Erling Lund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce