Annonce
Give Avis

Jubilæumsudstilling: Den uslebne diamant skinner fra den 27. juni

Falk Mikkelsen (tv.), museets første leder og primus motor, og nuværende museumsleder Lars Froberg Mortensen, glæder sig rigtig meget til at vise gæsterne GEMs 50-års jubilæumsudstilling. Foto: Jim Hoff
Give-Egnens museum lancerer en helt ny særudstilling, som fik debut lørdag den 27. juni. Udstillingen er centreret omkring museets 50-års jubilæum, og gemmer ligesom en usleben diamant på massevis af guldkorn
Annonce

GIVE: Der er meget at hente i årets særudstilling, som har fået den symbolske titel ”GEM – en usleben diamant – i 50 år”.

For GEM er en usleben diamant, som i 50 år har beskrevet et hedeområde beboet af en overlevelsesstærk befolkning, og som i 50 år levende og i øjenhøjde, og ikke mindst ofte også børnehøjde, har fortalt både museets historie og i lige så høj grad egnens historie og udvikling.

Give-Egnens Museum er med andre ord en usleben diamant, fordi man gennem 50 år har udfordret til refleksion over udvikling af teknologi og levevilkår - og de historiske aha-oplevelser, der kan komme ud den form for levende oplevelsesorienteret og hands-on formidling, kan minde om den proces,der pågår når man sliber en rådiamant om til en funklende stjerne.

Udstillingen viser langt de fleste af de plakater, man i de 50 år har lavet til de respektive udstillinger på museet. En fantastisk historiebog i sig selv. Foto: Jim Hoff

Helt pragmatisk og jordnært. så ligger der også i udstillingen, at Give-Egnens Museum i 2020 markerer, at man for 50 år siden tog det første spæde skridt mod det, der i dag er et statsanerkendt foreningsdrevet kulturhistorisk museum.

-Årets særudstilling ”GEM – en usleben diamant i 50 år” er en udstilling ikke blot om et 50 års jubilæum, men også om en egn med en hedebefolkning, der med stor nøjsomhed, opfindsomhed og viljestyrke klarede dagen og vejen, hvor overlevelse med vor tids øjne kunne synes umulig, fortæller museumsleder Lars Froberg Mortensen.

Annonce

Unik formidlingskunst

Man kan på turen rundt i de veltilrettelagte museumshaller tilegne sig fornyet forståelse for egnens fælles identitet gennem en spændende og godt tænkt nyopsætning af genstande fra Give-Egnens Museums samling.

En samling der med et nutidigt buzz-word rummer uendelig meget diversitet med forskelligartede udstillinger og naturligvis også rummer det helt umiskendelige touch af stedets medfødte lyst og evne til kreativt og lærende at formidle historie på en måde, så man både kan smage den, føle den og opleve den i et virkelighedsnært univers, som er helt unik for årets 50-års jubilar.

Give-Egnens Museums plakat over 50-års jubilæumsudstillingen. Smukkere kan det ikke gøres. Foto: Jim Hoff

Apropos det jordnære og det man kan smage på, så trakterede museet i åbningsweekenden den 27. og 28. juni på kaffe, kage og saft. Ikke nogen dårlig facon at skylle alle de slebne oplevelsesdiamanter ned på.

Man ta'r, hvad man har. Et mantra der på alle måder kendetegner hedebøndernes liv på Give-Egnen og én af museets bærende særudstillinger gennem tiden. Give-Egnens Museum

Som en ekstra bonus på selve åbningsdagen lørdag den 27. juni var museumsleder Lars Froberg Mortensen være til stede for at fortælle om de mange historier både om og i udstillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Ny rutineret tøjpige hos Merci

Annonce