Annonce
Give Avis

Julemarkedet i Thyregod sætter nye standarder hvert år

Julemarkedet i Thyregod har eksisteret siden 2011, og niveauet blandt udstillerne bliver år for år højere. Tilstrømningen ligger nogenlunde fast på 1500-1600 gæster de sidste år. Foto: Jim Hoff
Det store julemarked i Thyregod startede som et tæt samarbejde mellem flere foreninger, der gik sammen om med forenede kræfter at få det bedste ud af en række mindre markeder i byen op til jul. I dag fremstår arrangementet som et både professionelt og kanonhyggeligt setup.
Annonce

THYREGOD: Det store samlede julemarked i Thyregod så først dagens lys i 2011, hvor i omegnen af 60-70 udstillere var på plads i Thyregodhallen. Det var dengang en række foreninger der med Kim Johannsen som tovholder, der kunne se fornuften i at forene kræfterne og afvikle ét stort potent julemarked med større tiltrækningskraft end de mange små markeder.

Lige siden dengang har markedet år for år positioneret sig som "et julemarked man bare skal med til", både for gæster og standholdere. Og med årene har markedet, der gerne iklæder sig prædikatet "områdets hyggeligste", fået et rigtig godt tag i såvel publikum som udstillere - og det betyder, at man ligger stabilt på besøgstal mellem 1400-1600.

Men arrangørerne bag det populære marked, Thyregod Fritidscenter og Thyregod Spejderne, kan udover flotte besøgstal også med stolthed notere sig, at man er blevet mere og mere "lækker" for udstillerne.

- Med udgangspunkt i niveauet af udstillere og standholdere i år kan vi konstatere, at det faglige niveau på julemarkedet er blevet højnet. Der er kommet flere professionelle og semi-professionelle udstillere til de sidste par år, og det er klart med til at kaste glans over vores julemarked, siger Kim Johannsen, der også er rigtig godt tilfreds med alsidigheden i de varer, som udstillerne stiller op med.

Vi ser både en masse lokale folk og mere og mere en del gæster udefra. Julemarkedet formår simpelthen at tiltrække gæster fra nær og fjern, og det kan vi kun tage som noget særdeles positivt for vores lille by.

Jens Erik Svane og Hans Viggo Hansen, Thyregod Borgerforening

Annonce

Revyen solgte 100 billeter inden middag

Udover boder med kreativ brugskunst giver markedet i Thyregod også plads til en række lokale foreninger og håndværkere, der på dagen får en fin platform for at slå på tromme for deres virke.

Avisens udsendte løb således ind i både den lokale borgerforening, der som altid var på plads med en infobod, kaffe på kanden og småkager, samt stor villighed til en snak om både stort og småt i byen. Og på den måde at få banet vejen for kommende breaking news til pressen.

Thyregod revyhold var også på plads for at sælge de første billetter til revyen i 2020, og her var det trekløveret Henrik Højgaard, Theis Knudsen og Louise Timmermann, der allerede inden middagstid havde fået solgt de første 100 billetter.

- Vi går stadigvæk med armene oppe efter den store succes med jubilæumsrevyen, men vi er da så småt også ved at lave små skitser til 2020-revyen. Og vi har både nogle interessante ideer og nye folk inde i vores overvejelser, fortalte Henrik Højgaard med et hemmelighedsfuldt blik, mens Theis Knudsen havde travlt med at notere sig et firedobbelt billetalg på pc-en.

Annonce

Knap så voldsom tilstrømning ved åbningen

Starten på dette års julemarked var ret atypisk i forhold til de forrige år. Og det var ifølge Kim Johannsen, der har været med siden det første store julemarked i byen, lige ved at udløse en form for kollektiv mavepine og neglebideri i hallen.

- Vi åbnede som vi plejer klokken 10.00, men modsat de andre år, hvor det er væltet ind med folk, var der forholdsvis stille ved indgangsportalen i de første 20-25 minutter. Det var lige før vi blev lidt smånervøse, men så gik der pludselig hul på bylden, og vi kan så notere os, at folk i år har valgt at komme i et mere roligt flow hen over dagen frem for alle at møde mellem klokken 10.00 og 12.00. Men ret behageligt og knap så stressende, som når alle er inde på to timer, konstaterede Kim Johannsen med et stille smil.

Han skønnede, at man ved dagens ende ville nå samme besøgstal som de forrige år, og det var også den samme fornemmelse man havde hos borgerforeningens, hvor Jens Erik Svane og Hans Viggo Hansen var på plads.

- Vi ser både en masse lokale folk og mere og mere en del gæster udefra. Julemarkedet formår simpelthen at tiltrække gæster fra nær og fjern, og det kan vi kun tage som noget særdeles positivt for vores lille by, lød det fra de to rutinerede foreningsfolk.

Kim Johannsen noterer sig også med en vis stolthed, at flere og flere af udstillerne kommer langvejs fra for at slå lejr til julemarkdet i Thyregod.

- Vi har udstillere/standholdere helt fra Århus, Herning, Horsens og Kolding, og de kommer hertil, fordi de har hørt en masse godt om vores marked og gerne vil være med her. Det er jo fedt, at vi har så godt et ry, og det viser os, at det vi render og laver nok ikke er helt tosset, konstaterer Kim Johannsen.

9. årgang vil gerne til Berlin i foråret i uge 12, så her var en række elever på plads i hallen for at sælge både varer og tjenester som lektiehjælp og hjælp til forefaldende arbejde. Foto: Jim Hoff
Revyholdet i Thyregod solgte de første billetter ved julemarkedet og nåede op på 100 solgte billetter allerde før middag. Foto: Jim Hoff
Der er også plads til lokale håndværkere på julemarket i Thyregod. Foto: Jim Hoff
Spejderne var på plads med den store tombola for at tjene lidt penge til foreningen. Foto: Jim Hoff
Spillemændene fra folkedanserne i Thyregod leverede musikalsk underholdning. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Flot opbakning til Walk-a-Fun-Thon

Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce