Annonce
Give Avis

Kæmpe cykeldag: Give varmer op til Tour de France

Fredag den 6. maj er store cykeldag i Give, hvor der afholdes BørneTour, cykelstunt-show med Trialaction og sponsorcykelløb i midtbyen. Foto: Jim Hoff
Nok er Vejle vært for Tour de France på 3. etape den 3. juli, men Give har også masser af cykelaktiviteter at byde på. Således afholder byen den 6. maj både BørneTour, et fedt cykelshow i verdensklasse og stort sponsorcykelløb som opvarmning til TDF-braget i Vejle.

GIVE: Der er tale om både en regulær opvarmning til Tour de France i Vejle den 3. juli samt en vaskeægte byfest med cyklen i centrum, når Give Cykelklub og Lions Club Give inviterer til to gange cykelløb i bymidten.

Fredag formiddag ankommer en delegation af børnehave børn for at tegne midtbyen op med opløbslinjer osv. i bedste Tour de Francestil, og fra klokken 15.30 går det så løs med Børnetouren, der er målrettet børn i alderen 3-15 år, på en rute i bymidten.

- Det bliver på højt niveau med en rigtig målportal og løbsspeaker, så børnene kan få en rigtig fantastisk oplevelse. Vi har i Give Handel og Erhverv også sørget for en hoppeborg, og alle børn med løbsnumre vil få mulighed for at få en stor pose popcorn fra vores popcornmaskine på Torvet. Og mon ikke også butikkerne denne fredag kommer til at bugne af "gule tilbud", lyder det fra GHEs forkvinde, Hanne Lund.

Annonce

Cykelsportens svar på verdensholdet i gymnastik på Torvet

Byen vil i dagens fine cykelanledning blive pyntet med den store flagallé, og Lasse fra kroen står klar med salg af "go'e ben".

Når de små sprintere har henrykket den uden tvivl massive flok af tilskuere er der en helt forrygende event i pausen, inden sponsorcykelløbet går i gang.

- Det er lykkedes at få nogle helt formidable unge mennesker til at underholde os med, hvad de kan på en cykel . De hedder Trialaction og laver de mest fantastiske opvisninger på opvisningsstativ og hopper også gerne over mennesker. De turnerer ikke bare Danmark tyndt med deres show, de har deltaget i utallige tv-shows, og også i udlandet har haft succes med deres underholdende cykelstunt-show, fortæller Hanne Lund.

Trialaction kommer og viser deres eminente show i pausen mellem de to cykelløb i Give Midtby den 6. maj. PR Foto

Udover dette vil der også være mulighed for at prøve en slags "cykel-bowling". Den altid kreative Torben Bruun fra GHES aktivitetsudvalg er i gang med at lave en bane, hvor man kan få cykelhjul til at køre om kamp: her kan man dysten med sin familie, naboer, kollegaer osv.

Annonce

Cykelræs med velgørende hensigter

Klokken 18.00 går så det store sponsorløb i regi af Lions Club i Give i gang, hvor overskuddet fra de indkørte penge går til klubbens godgørende formål, idet alle indtægter går 100 % ubeskåret til arbejde med børn og unge i foreninger i tidligere Give kommune.

Der køres benhårdt efter mange kilometer, og penge, i en stram time. Og lur mig om ikke eksempelvis Give cykelklub kommer til at stille med mange ryttere til start. Det er der nemlig en god tradition for.

- Vi glæder os sammen med cykelklubben og Lions Club til at være medværter ved et brag af en cykelfest fredag den 6. maj. Det bliver en helt kanon opvarmningsfest til Tour de France i Vejle, og husk så også på, at Give jo er værtsby/startby ved den sidste etape i PostNord lørdag den 20. august - det bliver også en kæmpestor by- og cykelfest her i vores by, lyder det forventningsfuldt fra Hanne Lund.

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Annonce
Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Få pølsebod til tilbudspris: Sidste gang var der ingen ansøgere - nu sætter kommunen lejen ned

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Give Avis

Tankanlæg er blevet påkørt otte gange på tre år: I den kommende uge skal større renovering også afhjælpe det problem

Give Avis

Efter fire år kaster pølsemanden håndklædet i ringen: Slut med ristede hot dogs og burgere på Hjortsvangen

Annonce