Annonce
Give Avis

Kæmpedrama da Give fightede sig til et point i benhårdt bundbrag

Rødt kort til Gives playmaker Sebsatian Hansen efter 37 minutters spil. Den kendelse er Jesper Johannesen langt fra enig i. Foto: Jim Hoff

Et afbudsramt Givemandskab trådte for alvor i karakter og sled og slæbte sig til et vigtigt point i den vitale udekamp mod bundproppen AGF i en dyst, der blev prægret mere af fight, drama og hektik end af flot håndboldspil

Annonce

CERES PARK: To røde kort, et hav af udvisninger, konstante benhårde dueller og masser at fortættet spænding stod på menuen, da Give og AGF spillede 27-27 torsdag aften i Ceres Park Hal 1 i Århus.

Et vigtigt point for Give, der med uafgjort holder bundproppen fra Aarhus fire points under sig i tabellen og samtidig også holder fire points afstand til Kolding HK.

Med 10 minutter tilbage var Give nede med 22-19, og det lignede en hjemmesejr til de kontrastærke AGFere, der i keeper Morten Marvig, den tidligere Givespiller, havde en bomstærk sidste skanse, som via gode redninger og blændende udkast igangsatte de fleste af de kontrascoringer, som hjemmeholdet hele tiden piskede gæsterne med.

Give gik dog til pause med en 15-14 føring, ikke mindst på baggrund af godt målmandsspil af dagens fødselar i Givemålet, Jacob Skov, der fyldte 24 år.

Vi er nede i sækken tre gange, og på den konto synes jeg, det er flot at vi kommer igen. Vi kommer med et godt udtryk som hold i dag, og det er der point i. Men jeg er træt af, at vi laver så mange tekniske fejl, at vi giver AGF muligheden for at løbe kontra på os.

-Martin Schmidt, Givetræner
Fin kamp af fløjen Niclas Henriksen, der scorede 7 mål. Foto: Jim Hoff
Annonce

AGF fik let spil på kontraerne

Men såvel i 1. som i 2. halvleg begik Givespillerne for mange tekniske fejl i angrebsspillet, og derved kom AGFerne alt for let frem til de føromtalte kontrascoringer, og det var i den grad det helt store problem for Give denne aften.

Til gengæld leverede Martin Schmidts tropper en helstøbt fight, og hele tre gange kom man tilbage efter at have været nede med 3 kasser. Det var også tydeligt at se, at afgangen af topscorer Kristian Klitgaard (stoppede i tirsdags) havde pumpet noget spillelyst ind i nogle af de spillere, der normalt ikke er kommet så meget til fadet.

Kampen blev dog lidt ødelagt for Give, da playmaker Sebastian Hansen i det 37. minut fik direkte rødt kort for "bevidst at spænde ben for en modstander" i en kontrafase. I forvejen var man uden Rolf Hessellund og føromtalte Klitgaard i bagkæden, og en småskadet Brian Køhler var kun med som plan B, ligesom Kim Nissen også var ude med en skade.

Dertil kom, at keeper Christian Lynggaard tirsdag var blevet ramt af en bold i hovedet til træning og måtte stå over på den konto. I stedet var Asger Væver udtaget til truppen.

Annonce

Kanonredning af fødselaren Jacob Skov

Annonce

Drama i slutfasen med rødt kort

Annonce

"Vi kommer med et godt udtryk som hold"

Kampens slutfase blev voldsomt dramatisk, idet Brian Køhler og en AGFspiller kom i clinch tre minutter før tid. Det endte med 2 minutter til Køhler og et rødt kort til AGFmanden ved stillingen 27-26 til Give. Stemningen i hallen var på kogepunktet, og de to dommere havde rigeligt at se til med begge holds spillere, ledere og tilskuere i denne Balkanagtige afslutning.

AGF fik udlignet, og med blot to sekunder tilbage fik Give et frikast, som Mads Overgaard forsøgte at lave en Mikkel Hansen på. Dog uden succes og dermed endte det helt fortjent med en pointdeling mellem to hold, der begge fightede forbilledligt for sejren.

Slutfasen var hård for blodtrykket, ikke mindst for Givetræner Martin Schmidt, der efter en kort pustepause dog kunne udtrykke en vis tilfredshed med det ene points.

-Vi er nede i sækken tre gange, og på den konto synes jeg, det er flot, at vi kommer igen. Vi kommer med et godt udtryk som hold i dag, og det er der point i. Men jeg er træt af, at vi laver så mange tekniske fejl, og at vi dermed giver AGF muligheden for at løbe kontra på os. Det koster sejren, at vi nogle gange spiller med for høj risiko i vores angrebsspil, og det irriterer mig, for vi har netop haft fokus på til træning at minimere vores fejlprocent, konstaterede Schmidt.

Annonce

Tiltrængt pause venter

Han kan nu se frem til an tiltrængt 14 dagens kamppause, hvor de skadede spillere kan blive klar, og hvor der kan trænes i de forskellige nye konstellationer, der skal køres ind uden Kristian Klitgaard som en del af setuppet.

Næste dyst er mod Grindsted og kampen spilles den 21. februar i Give.

Vi må lige runde aftenens dommerpræstation, for de to opmænd leverede i en meget svær kamp en præstation, der ligesom de to hold på banen var præget af en del fejl. Det gik dog lige hårdt ud over begge hold, og det der ærgrer Martin Schmidt mest er, at dommerne efter kampen ikke ville se video af den situation, der kostede Sebastian Hansen et rødt kort.

-Det er lidt uprofessionelt, at vi ikke kan bruge videobevis i denne her slags situationer. Det ville give dommerne et bedre grundlag at bedømme længden af karantænen på, men sådan er det desværre ikke, siger Martin Schmidt med et ærgerligt skuldertræk.

Givetræneren fremhæver Niclas Henriksen, Jesper Johannesen, Chris Bust og Jacob Skov for at tage ekstra ansvar og levere varen i den vigtige dyst. Også skulderklap til en halvskadet Brian Køhler, der tog de sidste 10 minutter og hamrede tre kasser ind.

Mål for Give: Niclas Henriksen 7, Thomas Oesen 6, Chris Bust 6, Jesper Johannesen 3, Brian Køhler 3, Mads Overgaard 2, Sebastian Hansen 1 og Simon Madsen 1.

Annonce

AGF scorer til 27-27

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce