Annonce
Give Avis

Kan Julemanden få corona?

Julemanden kommer skam til Give i år - men han tænder ikke det store juletræ, ligesom den traditionelle juletræsfest er aflyst af hensyn til folkesundheden. Arkivfoto: Jim Hoff
Uanset hvilke ulykker de højere magter kaster efter os, så er det sikkert og vist, at julen er over os i december måned. Men hvad sker der lige med Julemanden og det store juletræ på Torvet i Give?
Annonce

GIVE: Traditioner er jo generne i vores kulturarv, og dem skal man ikke pille ved. Hverken traditionerne eller generne.

Men det er klart, at når hele verden på niende måned er på vej i knæ på grund af en verdensomspændende virus, så er man nødt til at se på, hvad der er muligt/forsvarligt, og hvad der ikke er muligt/forsvarligt at stille på benene i forhold til at bibeholde traditionerne.

Og det gælder så også noget så stabilt og folkekært som julemanden og den klassiske juletræstænding på Torvet i Give. For nok er julemanden Ældresagens svar på Superman, men uimodtagelig overfor virus af hverken den kinesiske eller den danske af slagsen er han ikke.

Derfor er svaret på denne artikels overskrift et klart 'ja'! Julemanden kan få corona - uanset hvilke modsatrettede meldinger der efterfølgende måtte dukke op på det folkelige besserwisserforum, Facebook.

Annonce

Julemanden kommer, men .....

Denne meddelelse har man naturligvis taget til sig i Give Handel & Erhverv, som hvert år op til jul gennem mange år har inviteret julemanden til at komme til Give for at tænde det store juletræ på Torvet og lave juleskæg og risengrødsballade med byens børn.

- Julemanden skal nok komme til Give. Men han tænder ikke juletræet i år. Der bliver ingen stor juletræsfest i denne tid med coronarestriktioner, for vi skal både passe på hinanden  og julemanden. Det går jo ikke, han bliver syg, inden han for alvor skal på arbejde den 24. december, siger Hanne Lund, der er næstformand i Give Handel & Erhverv.

Juletræet skal dog nok blive tændt, for Give Handel & Erhverv har allieret sig med en flok af julemandens usynlige nisser, og de vil på et eller andet tidspunkt sørge for, at juletræet pludselig bliver tændt.

Annonce

Gaveønsker modtages

Nisserne skal bo i julemandens hus og på kontoret hos Give Avis, hvor de vil blive fodret med tarteletfyld og Pepsi Max - og indbygget i denne sætning finder man også navnet på nissernes lokale medhjælper, som nok skal sørge for, at der bliver sat strøm til det gigantiske grantræ.

- Når man møder julemanden i byen, må man gerne kontakte ham og snakke med ham. Give Handel og Erhverv er også, for at aflaste julemanden lidt, klar med en lille slikpose til børn hen over december måned. Man kan også lave en tegning af, hvad man ønsker sig til jul eller skrive på en lap papir (husk navn, adresse og telefonnummer), hvad man ønsker sig og putte i julemandens postkasse på julemandens hus på Torvet. Er man blandt de heldige, bliver man ringet op og kan afhente sin gave, siger Hanne Lund.


Julemanden tænder ikke juletræet i år, for vi skal både passe på hinanden og julemanden. Det går jo ikke, han bliver syg, inden han for alvor skal på arbejde den 24. december

Hanne Lund, Give Handel & Erhverv


Skulle julemanden løbe tør for gaver, står Give Handel & Erhverv klar i kulissen og spæder gerne til, skulle vi hilse at sige.

Annonce

Flot gestus af Hedegård Friskole

Apropos gode gerninger og julesind, så vil elever fra Hedegård Friskole igen i år gå rundt i byen og stille juletræer op og pynte dem med lyskæder, så byen kan blive festligt pyntet i december måned.

Normalt får skolen en skilling for deres arbejde, men i år er der grundet coronaudfordringerne lidt lavvande i Give Handel og Erhvervs eventkasse, og derfor tilbyder skolen at gøre arbejdet helt uden beregning.

- En rigtig flot gestus af Hedegård Friskole, som vi sætter stor pris på. Det er godt gået og sikke et flot signal at sende i en svær tid, hvor der tales så meget om samfundssind og lokal sammenhængskraft. Der skal lyde en kæmpetak herfra, lyder det anerkendende fra Hanne Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Hvad er GISK?

Give Avis

Tanker bag den nye byskulptur

Annonce