Annonce
Give Avis

Kasper Asgreen kaster guldglans over DM i Give

Kasper Asgreen kommer til DM i Give som forsvarende mester i både enkeltstart og linjeløb, og han kommer til løbene med en klar intention om at vinde det hele. Foto: Belga Photo David Stockman
- Når jeg sætter mig på cyklen, er det for at vinde. Hver gang. Citat Kasper Asgreen. Det er med denne karismatiske tilgang, at den forsvarende danmarksmester i enkeltstart kommer til DM i Give og er med til at kaste både guld-og stjernestøv over både enkeltstarten og linjeløbet.

GIVE: Vi spoler lige filmen tilbage til juni 2016. Give er kommet på danmarkskortet, idet byen er vært for TV 2 på Tour med al den TV-opmærksomhed og hype, der følger heraf. Såvel lokaler som nationale cykelhelte giver den fuld gas i flere dage, og via et kig i det historiske bakspejl, er der i forhold til det kommende DM i Give især én begivenhed, der har ætset sig usletteligt ind i denne reporters bevidsthed.

Vi befinder os ved foden af Mount Moulin (Møllebakken på jysk) i Give midtby. Lokalpolitiske kendisser, TV-stjerner og lokale cykelryttere kæmper sig parvis op af Give svar på franske col du Tourmalet og vejlensiske Kiddesvej.

Slæbte samtlige ungdomsryttere i GCK op ad Mount Moulin

Især én rytter vækker denne dag ekstra megen positiv opmærksomhed. Den 22-årige Kasper Asgreen tager nemlig turen op af den lokale bjergtop måske i omegnen af 25 gange. Hver gang har han en af Give Cykelklubs unge ryttere med sig - unge benovede ryttere, der næsten ikke kan være i deres små spinkle bjergrytterkroppe i ren ekstase over at få følgeskab af et af Danmarks største cykeltalenter.

Da jeg serverer denne fine historie for Kasper Asgreen, klukker han lidt, og gearer op til et herligt grin.

- Hold da kæft, det kan jeg da godt huske, Det føles som om, det er mange år siden. 2016, siger du. Ja, det var bare rigtig fedt den dag, og de unge ryttere elskede det jo. Rigtig fedt at være med til og at være med til at give de unge gutter en god oplevelse, lyder det begejstret fra den sympatiske og jordnære cykelrytter, der, på trods af sin eksplosive udvikling og succesrate både inden- og udenlands, stadig er go'e gamle 'Kasper fra Kolding'.

Annonce

Guldmedaljerne skal da med hjem igen

Næsten på dato er han tilbage i Give fire år efter det herlige bjergløb med alle Givedrengene, men denne gang er det alvor - for Kasper stiller op som  forsvarende mester i både enkeltstart og linjeløb, og han stiller også op i linjeløbet med en klar hensigt om, at resten af feltet skal placeres bag ham.

- Når jeg stiller op til cykelløb, så stiller jeg op for at vinde. Og som forsvarende mester er der jo også noget, man skal ud og bevise. Guldmedaljerne skal helt klart med hjem igen. Hvis en af mine holdkammerater fra Quickstep vinder linjeløbet, ok, så kan jeg da nok også leve med det, lyder det krystalklart og meget overbevisende fra Kasper Asgreen.


Det er bare ikke noget bedre som cykelrytter, når der er masser af folk, der står og hepper, når man tordner over målstregen. Det giver et kæmpesus

Kasper Asgreen, forsvarende mester i enkeltstart og linjeløb


Hvis han skal pege på sin værste rival i enkeltstarten, starter han med at henvise til, at det jo er en kamp mod uret og ikke mod en direkte modstander.

- Når man først sidder derude, kan man jo ikke gøre andet end at yde sit bedste. Selvfølgelig er der nobel an de andre rytteres tider, man kan køre efter - men når alt kommer til alt, handler det jo 100 procent om én selv. Men skal jeg pege på en af mine stærkeste konkurrenter, må det være Martin Toft Madsen, der blev dansk mester i enkeltstart i 2016, 2018 og 2018, mens han snuppede 2. pladsen i 2020. Derudover er der også Søren Krag Andersen, Mikkel Bjerg og Frederik Muff (3. plads ved DM i 2020, red.), som er seriøse konkurrenter til titlen, vurderer Kasper Asgreen.

Annonce

Håber på fed stemning i byerne og på landevejen

I skrivende stund, 30. maj, har Asgreen endnu ikke været ude at teste DM-ruten, men det skal han naturligvis have gjort. Han kender dog dele af ruten rigtig godt, idet vejene omkring Vejle, Egtved (Tørskind og Blue Hors) indgår i hans træningsture, når han er hjemme i Kolding.

- Alle de der bakker kender jeg til hudløshed. Men ruten nord for Jelling og selve rundstrækningen inde i Give har jeg endnu ikke fået testet. Har dog hørt, at rundstrækningen i Give nok bliver meget udfordrende, så den glæder jeg mig til at stifte bekendtskab med.

Den forsvarende danmarksmester synes, det er fedt, at en by af Gives størrelse kan være vært for et DM, og han håber på, at der kommer massevis af mennesker til byen, og at der er masser af folk ude på ruten i oplandsbyerne.

- Det er ikke noget, der er federe, end når folk står og hepper langs vejene. Klart nok vil der masser af folk i Vejle, og garanteret også Give, og jeg håber bare, at man tænker, at nu skal vi ud af stuerne og se et rigtig fedt cykelløb. Det er bare ikke noget bedre som cykelrytter, når der er masser af folk, der står og hepper, når man tordner over målstregen. Det giver et kæmpesus. Og generelt er det bare fedt, at der er masser af folk i byerne, så DM bliver afviklet i en rigtig god stemning. Det er jo altså en folkefest, når DM til til byen og egnen, lyder det med herlig optimisme og begejstring i stemmen fra den forsvarende danmarksmester.

Annonce

Vidste du at:

- Kasper Asgreen ved DM i landevejscykling i 2019 vandt guld i enkeltstart og sølv i linjeløbet.

- Kasper Asgreen endte på 2. pladsen på 13. etape ved Tour de France i 2019

- På vej ned af Co de Menté på 8. etape af Tour de France i 2020 satte Asgreen hastighedsrekord med 97,1 kilometer i timen, hvilket på dette tidspunkt var den højeste hastighed målt i dette års Tour de France

- Ved DM i linjeløb i 2020 vandt Kasper Asgreen efter 198,9 kilometers kørsel guld

- Kasper Asgreen vandt Flandern Rundt 4. april 2021

- Den 30. april 2021 forlængede Asgreen sin kontrakt med Deceninck-Quick Step til og med 2024-sæsonen


Annonce
Annonce
Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Annonce
Annonce
Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give Fremad ligner en vinder af rækken

Give Avis

Navnekonkurrence: Hjælp zoologisk have med at navngive lille brillebjørn

Give Avis

Jysk doping? Vandt Asgreen DM på æggekage med stegt flæsk?

Give Avis

Flag og balloner gav pote: GHE donerer 18.500 til GISK

Give Avis

DM-guld til Give Cykelklub for flotteste holdindsats

Give Avis

Team Give Elementer fik vist flaget og fik masser af TV-tid

Give Avis

Guldregn over Give: Give Cykelklub hentede både guld og bronze i U19-linjeløbet

Give Avis

GCK-ryttere på VIP-tur med Kasper Asgreen og Brian Holm

Give Avis

U19-herrer: Benhårdt linjeløb afgjort på Rådhusbakken

Give Avis

Give Cykelklub stiller med 7 ryttere til U19-linjeløbet lørdag

Annonce