Annonce
Give Avis

Kidsprint har fået vokseværk og skifter Give ud med Vejle

Søren Krings firmaer Kidsprint og 3Dprof har gennem de sidste fem år vækstet så meget, at der nu er behov for nye og større lokaler. Derfor rykker Kring sin virksomhed til Vejle, Foto: Jim Hoff
Da Søren Kring for fem år siden startede op med Kidsprint og 3Dprof, blev hans projekt mødt med en del skepsis. Ikke mange troede på ideen, men Kring havde set rigtigt.
Annonce

GIVE: For fem år siden lancerede Søren Kring de to firmaer Kidsprint og 3Dprof, hvor han kunne tilbyde 3D-ydelser til skoler, private og virksomheder. Projektet blev mødt med en vis skepsis: Mon der nu er nogen fremtid i 3D-print, lød bekymringen fra de ‘sunde’ skeptikere. Det var der.

Svaret på det det skeptiske spørgsmål faldt nemlig positivt ud til Søren Krings fordel, for her fem år senere, har Kidsprint og 3Dprof fået så meget gang i forretningen og lider så meget af dejlig vokseværk, at butikken på Torvet 2 i Give simpelthen er blevet for lille.

-Kidsprint har fået så meget vind i sejlene, at butikken i Give nu flytter til større lokaler i Vejle. Jeg har fået et tilbud om velindrettede lokaler, som jeg ikke kunne sige nej til, og den 1. februar hedder adressen Skibetvej 14, 7100 Vejle, fortæller Søren Kring, der udover at være firmaets grundlægger og direktør også selv er ude i marken og lave en lang række opgaver.

At 3D print har udviklet sig til i dag at være en milliardindustri verden over har således smittet gunstigt af på Søren Krings virksomhed, og denne generelle udvikling på markedet er sammen med hårdt, kompetent og vedholdende arbejde af Kring hovedårsagen til virksomhedens vækst.

Vi er taknemmelig for opbakningen fra alle vores kunder og samarbejdspartnere. Vi glæder os til at byde dem velkommen i de nye rammer. Med de større lokaler i Vejle er der fine muligheder for at få endnu flere besøgende i butikken, og det glæder jeg mig til.

Søren Kring, direktør og stifter hos Kidsprint og 3Dprof

Annonce

Arbejdsopgaver på en bred platform

Det har givet Søren Kring arbejdsopgaver blandt andet indenfor jern- og metalindustrien, sundhedssektoren og på skoler landet over. Kidsprint samarbejder med uddannelsesinstitutioner i hele Danmark, hvor Søren Kring og en af hans medarbejdere, Jacob, underviser lærere og elever i 3D design & print, programmering og robotturneringer.

-Gennem 3D-øvelser udvikler eleverne deres evner indenfor rumforståelse, teknik og fysik, samtidig med at de bruger deres kreative sans. 3D og programmering ruster de unge til fremtidens jobmarked, fortæller Søren Kring.

Han fortæller, at 3D undervisning har vist sig at have en positiv effekt på unge med indlæringsvanskeligheder.

-Det er en spændende læring, som Kidsprint gerne vil fokusere endnu mere på i fremtiden, og vi er her løbende på udkig efter relevante samarbejdspartnere, konstaterer Søren Kring.

Markedet for 3D print er ifølge Søren Kring også modnet meget i danskernes bevidsthed de seneste 5 år, mens han har haft butikken i Give.

-Især oplever vi travlhed i vores webshop, hvor 3D printere, robotter og micro:bit, også kendt som DR Ultra:Bit, går som varmt brød, siger Søren Kring.

Annonce

3D-teknologien på vej ind i SMV-virksomheder

De såkaldte SMV- virksomheder(små og mellemstore) er ifølge Søren Kring så småt ved tage 3D-teknologien ind i deres produktion, simpelthen fordi, at 3D-print har mange fordele, da der produceres mere effektivt i stærke plastik materialer og samtidig opnås økonomiske besparelser.

- 3D kan anvendes i mange brancher. Jeg oplever ekstra travlhed i mit firma 3Dprof, der servicerer virksomheder i hele Danmark. Lige nu samarbejder vi prof med sygehuse, medicinalindustrien, flyindustrien, rengøringsbranchen og arkitekter, som efterspørger professionelle 3D tegninger og print, samt hardware, fortæller Søren Kring.

Han får typisk henvendelser fra virksomheder, der ønsker rådgivning indenfor bestemte støbeforme, 3D printede husmodeller, fittings, prototyper eller 3D printere.

-Sammen finder vi løsninger, der passer til virksomhedernes behov. Mine 15 års erhvervserfaring fra supply chain (distributionskæder, red.) gør, at jeg hurtigt sætter mig ind i virksomhedernes problemstilling, når jeg vejleder dem. Samarbejdet starter ofte med et opkald og et efterfølgende virksomhedsbesøg, forklarer Søren Kring.

Kidsprint har udviklet en helt unik service for butikkens kunder, nemlig de populære 3D minifigurer. Som de eneste i Danmark har Kidsprint en 3D scanner, der kan scanne en hel person.

-Vi laver rigtig mange minifigurer af personer i alle aldre, brudepar og kæledyr. Kunderne finder os ofte på Facebook eller via vores hjemmeside Senest har vi lavet en figur af Jacob Stegelmann til hans nye tv-program på DR TV - Troldspejlet og Co. Scanneren kommer til at stå i vores nye butik, men er der ønsker om session med minimum 10 personer eksempelvis til en polterabend eller firmaevent, så kommer vi gerne ud med scanneren til kunderne, siger Søren Kring.

Annonce

Nye lokaler, plads til endnu flere kunder

At den entreprenante iværksætter og idémands virksomhed tilbyder 3D løsninger til både private, virksomheder og institutioner, er ifølge Søren Kring stærkt medvirkende til forretningens vokseværk.

-Vi er taknemmelig for opbakningen fra alle vores kunder og samarbejdspartnere. Vi glæder os til at byde dem velkommen i de nye rammer. Med de større lokaler i Vejle er der fine muligheder for at få endnu flere besøgende i butikken, og det glæder jeg mig til, siger Søren Kring med et stort smil.

Lokalet bliver indrettet som showroom med tilstødende produktionssetup, hvor kunderne kan komme og se og købe 3D printere og 3D tilbehør. Der vil blive afholdt 3D foredrag og workshops, og ydermere vil lokalet blive anvendt som et Makerspace, hvor kunderne kan afprøve produkterne og opfinde egne 3D design.

-Der bliver åbent hver dag fra 9.00-15.00 og efter aftale, da jeg ofte er ude at undervise. Med den centrale beliggenhed i Vejle håber vi at kunne tiltrække endnu flere interesserede virksomheder og 3D entusiaster, som gerne vil lære endnu mere om 3D, siger Søren Kring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Sommerskole i tennis

Give Avis

Genforeningsfest i Riis Bakker

Annonce