Annonce
Give Avis

Kirkerne genåbner - men på forskellig vis

Kirkerne må atter genåbne, og det tackles sognene på Give-egnen på lidt forskellig vis. Ringive Sogn med sognepræst Jacob Legarth i spidsen kører således både med fysiske gudstjenester og online gudstjenester. Foto: Jim Hoff
Der er kommet nye retningslinjer for kirkerne, og med dem vurderer landets sundhedsmyndigheder, at det atter vil være forsvarligt at afholde gudstjenester i kirkerne. Helt som det plejer at være, er det dog ikke.
Annonce

GIVE-EGNEN: Kirkerne åbner igen, men under andre vilkår end dem man kender. Det vil være forkortede gudstjenester af 30 minutters varighed og uden fællessang. Arealkravet er desuden blevet væsentligt strammet, så der nu skal være 7,5 kvm pr person, og der er et afstandskrav på 2 meter.

Vi tager her en lille rundtur i vores lokalområde og kommer med et overblik over, hvordan de forskellige sogne tackler de nye forhold.

Give-Farre-Vorslunde kirker: Her forholder man sig således til de nye retningslinjer fra kirkeministeriet, som skal sikre, at gudstjenesterne kan forløbe på den mest sikre måde:

Der må indtil videre kun være 16 personer i Give Kirke og 13 i Farre Kirke. Gudstjenesterne bliver forkortet til korte andagter og kommer til at vare 30 minutter. Der er ingen fællessang - men kirkesangeren vil synge, og man kan følge med i salmebogen.

Østernykirke Sogn: Her er man som kirke først ved at finde sine ben i coronatid. Derfor har man, efter drøftelse i menighedsrådet og enighed herom, ansøgt biskoppen om tilladelse til at aflyse gudstjenester frem til og med d. 17. januar 2021. Den tilladelse har man fået. Kirkelige handlinger er dog undtaget.

Dermed bliver den første gudstjeneste i Øster Nykirke pastorat først d. 24. januar kl. 9:30 i Vonge kirke.

Hvis man tilhører du risikogruppen eller afstår man fra social aktivitet, er man ensom eller andet, er man  velkommen til at kontaktesognepræst Diana Elisa Rasmussen. Hun står altid klar til samtale.

Thyregod og Vester kirker har aflyst nytårsgudstjenesten søndag den 10. januar, og det betyder, at kirken i skrivende stund først forventer at åbne søndag den 17. januar, hvor der inviteres til andagt.

Ringive Sogn: Her kører man helt efter bogen med de forkortede gudstjenester af 30 minutters varighed og uden fællessang, ligesom arealkravet på 7,5 kvm pr person også overholdes.

Kirken fastholder samtidig online-gudstjenesterne, så man kan blive hjemme og stadig være med. Der kan kun være 21 (plus personale og frivillige) til gudstjenesten, så der kommer til at blive masser af afstand.

Der vil være tilmelding til gudstjenesten, og man tilmelder sig til sognepræst Jakob Legarth via på mail (jale@km.dk) eller på telefon 7573 8001 – og man skal ikke holde sig tilbage med at tilmelde sig, hvis man gerne vil fysisk i kirke, lyder opfordringen fra Legarth.

Gadbjerg og Givskud Sogn: Her er der først påført gudstjenester pr. 17. januar ved begge kirker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Corona: Testbil til Give i weekenden

Give Avis

Kloakrensning: Give i røg og damp

Annonce