Annonce
Give Avis

Klar opfordring fra GCKs formand: Lav en fest ud af DM 2021

Kurt Gjødsbøl (tv), formand for Give Cykelklub, opfordrede mandag aften ved et virtuelt pressemøde borgerne i de lokalsamfund, der bliver en del af DM 2021 til at lave en lille fest ud af begivenheden. Foto: Jim Hoff
Mandag aften blev der afholdt virtuelt pressemøde fra Musikteatret i Vejle, hvor DM 2021 i landevejscykling i Give og omegn var på dagordnen. Her fik man masser af info og en klar opfordring fra arrangørerne til at bruge DM som platform for at skabe en masse små byfester.

GIVE: Efter over et års regulær tørke på fest- og eventsiden kan Give endelig invitere til folkefest igen, når Give Cykelklub i samarbejde med DCU og Vejle Kommune samt en række lokale foreninger afvikle DM i landevejscykling fra den 17. til den 20. juni.

I den anledning afholdt arrangørerne i tæt samarbejde med DCU og  kommunikationsstaben i Vejle Kommune ved Jesper Lilleris og Morten Vestergaard et virtuelt pressemøde mandag aften, hvor interesserede borgere kunne linke op live på det 60 minutter lange infomøde.

Der var flere punkter på dagsordenen, og udover de mere praktiske bjælker med ruteoversigter, løbsprogram samt udtalelser om ruterne i Give og omegn fra et par DM-deltagere, var Give Cykeklklubs formand Kurt Gjødsbøl også på banen med en meget markant opfodring til de bysamfund, der er involveret i DM 2021.

Annonce

- Normalt er cykelløb noget, man ser i fjernsynet. Men her har vi altså rytterne lige udenfor døren, hvilket i sig selv er en enestående oplevelse. Derfor vil jeg opfordre de bysamfund, som får besøg af DM-rytterne, til virkelig at skabe en fest og gøre en masse ud af det. Vi har gode eksempler fra andre mindre bysamfund, der på alle måder har vist flaget, når eksempelvis PostNord-løbet har kørt gennem byerne, og det synes jeg bestemt, vi skal se gentaget i stor stil.

Løver på vejen og cykler i træerne

Han henviser her til Givskud, som i forbindelse med et PostNord-løb i august 2019, stablede en mindre folke/byfest på benene med flag, boder, skoler og institutioner på plads, mens rytterne piskede storsvende gennem byen til stående ovationer.


Derfor vil jeg opfordre de bysamfund, som får besøg af DM-rytterne, til virkelig at skabe en fest og gøre en masse ud af det

Kurt Gjødsbøl, formand GCK


- Man havde endda skaffet et par (udstoppede) løver fra Givskud Zoo, som man havde placeret ved vejkanten for ligesom at give rytterne et hint om, hvor de egentlig var. Det var helt kanon, og når rytterne i PostNord drøner gennem bakkerne ved Tørskid Grusgrav og Blue Hors, er Egtved Cykelklub altid klar med fest og pynt. Her hænger man eksempelvis en masse cykler op i træerne for at skabe en festlig og sjov stemning, fortalte Kurt Gjødsbøl.

Denne motivation for at tage DM-eventen og gøre den til en lokal byfest bunder både i lysten og viljen til at gøre DM 2021 til en stor oplevelse for rytterne og de borgere, der er tilknyttet lokalsamfundene.

Annonce

Enestående mulighed for en lille byfest

- Det er jo en enestående mulighed for at skabe liv lidt i gaderne igen. Det trænger vi til, kan vi nok godt blive enige om. Jeg vil i samme ånd også opfordre skoler og institutioner i lokalområderne til at deltage aktivt i DM. Det kan gøres på flere måder og på flere planer, men vi håber i hvert fald, at skoler og institutionerne er med - det er med til at skabe en endnu bedre stemning med en masse glade børn med flag og bannere, pointerede Kurt Gjødsbøl.

Det vil være byer og lokalsamfundene Givskud, Jelling, Vesterlund, Kollemorten, Lindeballe og Thyregod, der får direkte besøg af DM-rytterne, ligesom også Ødsted, Randbøldal, Jerlev og Skibet - plus naturligvis den kommunale hovedstad, Vejle, også vil få fornøjelse af DM-feltet.

Man kan læse meget mere om ruterne, dm-programmet osv. på:

https://www.cyklingdanmark.dk/dm2021/


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Covid-19: Lokale testmuligheder

Give Avis

Pænt gang i nybyggeriet i Give

Give Avis

Nyt fra Give-Egnens Museum

Annonce