Annonce
Give Avis

Klumme: Loppemarked - det er stadig det de unge vil ha’

Det kræver smidighed, kampkraft og vilje at begå sig til et loppemarked- i hvert fald hvis man vil have de gode varer med hjem. FOTO: Jim Hoff
Vi nærmer os tiden for det årlige loppemarked i Grønbjerg; et legendarisk loppemarked, som undertegnede skribent besøgte i 2014 sammen med husets yngste datter. Det kom der efter et kig i dagbogen følgende artikel ud af. En artikel som bringes som hyldest til både loppemarkedet i Grønbjerg/Langelund og de andre lokale loppemarkeder her på egnen.
Annonce

Grønbjerg/Langelund: Det sker ikke så tit endda, at man i undertegnedes modne alder har sine børn med på job, men da familiens yngstemand på 22 hørte, at ”den gamle” skulle ud og dække loppemarkedet i Grønbjerg/Langelund, blev hun fyr og flamme.

Tøsen er netop flyttet i lejlighed i Aarhus, og da hun er udstyret med egenskaberne ”sparsommelighed” og ”kreativ sans” (hvor det med sparsommeligheden kommer fra, aner ingen i familien), har den unge dame luret loppemarkedets mange muligheder ud i boligindretningens kunst.

Annonce

Trailer og kolde kontanter

Se, nu er det sådan, at vi her i familien (læs: moderen) har en lang og stor tradition for at lave lister (ja, I kvinder derude ved nok hvad jeg taler om), så inden Fiat Ninja’en satte kursen mod multihuset i Grønbjerg, skulle den unge dame liiiige have skrevet ”ønskelisten” ren.

Således 45 minutter forsinket afsted det gik mod det vilde loppeeventyr, hvor der bl.a. skulle købes barskab, lamper og glas.

– Skulle du egentlig ikke ha’ haft traileren med. Det kunne jo være, jeg fandt nogle seje møbler, lød det pludselig med den obligatorisk forsinkede bekymring fra bagsædet, netop som Ninja’en svingende ind på Hovedgaden i Grønbjerg Downtown.

Og det fortsatte:

- Guud, skal man egentlig betale med kontanter? Har du nogen kontanter, Far? Jo, jo, hun skal nok klare sig, den unge dame!

Annonce

Den dyre parfume reddede dagen

Nuvel, efter en ekvilibristisk parkeringsmanøvre ude på Grønbjergs bedst beliggende mark med udsigt over Grønbjerg/Langelund Ådal og små 20 minutter i kø ved billetlugen, fik datteren så sin debut som loppemarkedsentusiast, da hun i en slipstrøm af garvede loppejægere mere eller mindre blev trukket med ned i hallen, stort set uden at bevæge benene.

– Godt jeg har min dyre parfume på, nåede hun lige at kalde tilbage til det fædrene ophav med glimt i øjet, inden hun forsvandt i det store fremadrullende mennesketog.

Med faderens surt sammensparede kontantbeholdning i tasken!

Vi lader lige den unge dame få lidt tid for sig selv i jagten på nyvundne skatte, for der var jo også et arbejde der skulle passes. Godt klemt inde i menneskemængden med kameraet hævet 1 meter over hovedet og snoren fra kameratasken mistænkeligt farligt snoet rundt om halsen kunne Deres udsendte konstatere, at det danske folk stadigvæk er ret begejstret for at komme til loppemarked i Grønbjerg.

Annonce

Så røg klaveret - endelig

Både lokale, men sandelig også en masse folk udefra havde fundet vej denne sene formiddag lørdag d. 15. februar, og de lokale loppearrangører smilede da over én kam også cykelstyrbredt ved tanken om endnu en succes, og endnu et velafviklet loppemarked med et overskud i 35-40.000 kroners klassen.

Det var for øvrigt ifølge Grethe Pedersen, hvis familie har været synonym med loppemarkedet siden den første hal skulle bygges i Langelund for 34 år siden, netop 34. gang, at der blev afholdt loppemarked i Grønbjerg-Langelund.

Den gode fru Pedersen løb reporteren ind i henne ved to klaverer, der har været udbudt til salg i flere omgange – og dermed været med i et par udgaver af det lokale loppemarked.

– Nu røg det ene sgu’, lød det begejstret fra en anden af loppeveteranerne, Søren Bie, der kunne notere sig den fine sum af 300 kroner for det udtjente tidligere skoleklaver, der hermed ikke skal stå og fylde på lageret hele næste år.

Annonce

Nostalgihjørnet som afledningsmanøvre

Godt klaveret røg, for det var datteren nemlig også forbi med småsultne blikke. – Det ville se godt ud i lejligheden, synes du ikke, lød det med plirrende øjenvipper fra yngstemanden, mens der lød et par forstemte klavertriller fra Beatles-klassikeren ”The Long And Winding Road”.

- Jo da, storløj undertegnede så.

Med udsigten til en smadret ryg og en kompliceret tur med trailer gennem Aarhus midtby i myldretiden en dum fredag lige over middag.

– Men hov, skal du ikke over og kigge i ”nostalgi-hjørnet” med ting og sager fra 50’erne og 60’erne? lød det geniale modsvar.

Det virkede!

Selv om der ikke var noget nostalgihjørne i dette års udgave af loppemarkedet i Grønbjerg. Vi havnede derimod i et hjørne med gamle billeder og malerier og en hel del legetøj.

Her stod en knægt med højt strithår, måske han var på sin 2. kilo vingummisukker denne formiddag, og blæste til angreb på alt og alle, mens der blev fyret ubønhørligt og uafbrudt fra hoften med en mekanisk maskinpistol i ”det larmer ad-helvede-til-klassen”.

Det var selvfølgelig én af dem udefra, der havde parkeret knægten i hyggehjørnet, mens hr. og fru ”Maskinpistol” var på skattejagt!

Annonce

Tacklet bagfra af en ældre dame

Datteren var dog forlængst forsvundet igen, og da vi mødtes ved auktionspladsen ved nedgangen til hallen kunne rovet så gøres op. Det blev til at par flotte shotglas, nogle keramiske dækplader til køkkenbordet samt ikke mindst et blåt mærke på overarmen samt noget, der kunne minde om 3 bøjede ribben.

– Så stod jeg lige så stille og var ved at finde en flot lampe frem, da en ældre dame (også én udefra – red.) kastede sig ind foran mig og tacklede mig flere meter bagud. Og så stak hun ellers af med ”min” lampe, lød det fra den rystede unge dame, der ved flere lejligheder fik gradbøjet sin opfattelse af ”almindelig høflighed og køkultur”, som hun ellers har fået med hjemmefra.

– Betragt det som lærepenge, min pige. Hvis du vil frem i (loppe)verdenen, så skub, lød de trøstende og meget vise faderlige ord på vej hjem i Fiat Ninja’en.

Annonce

Loppemarked, det er nu cool nok

Sikkert i havn hjemme ved det mødrende kaffebord med hjemmebagte boller og nyindkøbt Nutella genvandt yngstemanden dog hurtigt modet, og da moderens benovelse over de indkøbte effekter oversteg ærgrelsen over den tabte kamp om drømmelampen, steg humøret betragteligt, og husets yngste kunne efter sin tredje nutellamad konstatere, at det egentlig er ret cool med sådan et loppemarked.

Og at hun er klar igen til næste år, når Grønbjerg igen inviterer til ”skattejagt”.

– Og så gi’r jeg den lige gas med styrketræningen i motionscentret et par måneder inden, så kan de bare komme an, lød det kampklart fra loppedebutanten.

Jo, jo – loppemarked, det er det de unge vil ha’!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce