Annonce
Give Avis

Klumme: Nyt idrætscenter må spænde livremmen ind, med mindre ....

Vi har en plan til 33 millioner kroner, etape 2 ved det nye idrætscenter, fortalte centerleder Martin Schmidt ved et stort infomøde tidligere på året. Nu er den plan, efter byrådet har lagt budget for 2021, blevet indhentet af virkeligheden og skal gennemføres for 25 millioner kroner. Foto: Jim Hoff
Der mangler knap 10 millioner i kassen i forhold til det ønskede budget, når GISK og Give Udviklingsråd i 2021 skal i gang med opførelsen af det nye idrætscenter. De penge kan findes bl.a. ved at skære ned på renoveringen af Søndermarkshallen. Og så er også lokal velvilje i spil.
Annonce

GIVE: Drømmen lød på 33 millioner kroner. De fik 25. Det er de benhårde kendsgerninger, efter at byrådet i forrige uge forlod budgetforhandlingerne med en samlet plan for 2021.

De 25 millioner kroner er øremærket realiseringen af etape to på det store nye fælles idrætscenter i Give, hvor der skal bygges en ny stor tidssvarende multihal og en multisal, fitnesscenter, nye køkkenforhold og implicit i de de ønskede 33 millioner kroner ligger også en tiltrængt renovering af Søndermarkshallen.

Men Give by må sande, at ligesom til jul, hvor vi fortæller vores børn, at de ikke kan få alt, de ønsker sig, må folkene bag det store projekt, GISK og Give Udviklingsråd, også erkende at julemandens (læs: Vejle Kommune) checkhæfte ikke har snablen nede i en endeløs pengetank.

Der er mange, der vil til fadet, når byrødderne samles til budgetforlig, der er mange (politiske) og lokale interesser på spil, vi læner os desforuden kraftigt op af et kommende kommunalvalg i 2021, hvor de forskellige folkevalgte har deres interessezoner, som skal plejes.

Vi forstår, at det var et enigt byråd, der stod bag budgetforliget - og godt for det, for så undgår vi forhåbentlig en masse mudderkastning, når valgkampen for alvor går i gang, tænker denne skribent ...... måske lidt naivt.

Annonce

Opsmøgede ærmer og nye batterier i lommeregnerne

Tilbage i Give er GISK og GUR-folket, efter lige at have rystet nyheden om den små 10 millioner fattigere projektvirkelighed af sig, gået officielt ud med en melding om, at "man er glad for at få 25 millioner kroner, og at man er set og hørt inde på de bonede gulve i Vejle - også selv om pengene slår ikke til i forhold til det ønskede projekt".

Den virkelighed tilgår man nu i Give, som man faktisk har gjort det gennem hele denne lange  forudgående projekterings- og budgetteringsproces, med opsmøgede ærmer, nye batterier i lommeregnerne og en stor dieselmotor, der kører på lokalvenligt brændstof og hjerteblod.

Oversat til lavpraktisk dansk betyder det, at man nu sammen med forvaltningen, byrådspolitikere og andre samspilspartnere er gået i gang med at kigge hele etape to igennem med intenst røntgensyn for eventuelt at finde områder, hvor der kan laves synergieffekter eller hentes en krone eller to.

Udmeldingen fra GISK og GUR har været klar, siden man kendte til de 25 millioner kroner, at man vil gøre alt for ikke at gå på kompromis med indholdet og kvaliteten af den nye multihal og de dertil hørende faciliteter.

Det betyder så også, at der hvor man i første omgang må stramme livremmen ind, det er på det område, der handler om renoveringen af Søndermarkshallen. Som blandt andet trænger voldsomt til et nyt gulv.

Annonce

Lokal velvilje, jo tak!

Inde i virvaret af idemylder og nystartet brainstorming finder man også tanker om hjælp fra lokale sponsorer, både helt lavpraktisk med 'gunstig' arbejdskraft og naturligvis på det økonomiske plan. Der kan også blive tale om en decideret indsamling i stil med den, vi oplevede ved tilblivelsen af Solhjulet - så der er mange bolde i luften i forhold til at ramme plet med dette for byens så vigtige idræts- og udviklingsprojekt.

Givefolket er, lader vi os gerne fortælle af de kompetente mennesker på vores lokale egnsmuseum, rundet af den danske hede og en dna-overført evne til at levere det hårde arbejde, der skal til for at klare sig her.

Ofte måske tilsat lidt stædighed og ærekærhed - og det er bestemt værktøjer, der både kan og bør komme i spil, når byen som en samlet enhed skal hjælpe hinanden med at realisere det nye idrætscenter, så det fremstår 100 procent, som den drøm det er, og som den løftestang det kan blive for udviklingen af byen - og ikke som en halvkvædet kompromissmadret vise fra de varme lande.

Det helt store kodeord er: Velvilje. Velvilje fra byens folk, fra kommunens folk, byrådspolitikere, fra erhvervslivet - og den er der, det ved vi.

Nu handler det om den gode konstruktive samtale, at vi taler med én stemme herude vestfra -  og at få gødet velviljen via de rette kanaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce