Annonce
Give Avis

Knivskarpe KB lukkede pokaldøren for velspillende Givemandskab

Give Fremads serie 1 mandskab var tirsdag aften oppe mod danmarksserieholdet fra Kolding Boldklub. Give tabte 4-2 efter en fremragende indsats, hvor kun manglende skarphed stod i vejen for en gedigen pokaloverraskelse. Foto Jim Hoff
I en tæt og velspillet pokaldyst på Waldstadion i Give gav Give danmarksserieholdet fra Kolding B. fremragende modspil. Der var dog skarpheden foran mål til forskel, og derfor kunne koldingenserne rejse hjem med en ikke uheldig 4-2 sejr.
Annonce

GIVE: Blot 1 minut. Det var, hvad der skilte Give fra at gå i forlænget spilletid mod Kolding Boldklub i Sydbank Pokalen. Stillingen var 2-2 efter en pauseføring på 2-1 til Give, og kampen var faktisk helt lige og kunne tippe til begge sider.

Alle havde egentlig forberedt sig på forlænget spilletid, men så var det KB's Morten Jæger trådte i karakter og med et brag af et langskud kanonerede sit hold ind i næste runde af pokalturneringen.

- Det der, det gør han tit både til kamp og træning, så det er vi såmænd vant til, lød det cool og dog med en vis lettelse i stemmen fra KB's keeper Sander Skovly, mens hans holdkammerater jublende uddelte coronaforbudte krammere til dagens Kolding-helt.

Nikolaj Knudsen bragte Give foran 2-1 på et sikkert eksekveret straffespark. Foto Jim Hoff

I kampens 97. minut kunne KB så sætte yderligere trumf på med en let scoring til 4-2 ved Sophus Raarup, der blot skulle trille bolden over stregen efter et velgennemført KB-angreb, hvor Give satsede en stor del af butikken i jagten på 3-3.

Annonce

Og så var der jo lige Mads Birk

Spoler vi filmen tilbage til 1. halvleg kunne de knap 100 tilskuere på Waldstadion se et uimponeret Givemandskab spille mere end lige op med det lidt powerforladte danmarksseriemandskab. KB kom godt nok foran 1-0 i det 22. minut ved Daniel Juel efter et flot gennemspillet kontraangreb, hvor den sidste konsekvens i opdækningerne manglede i grøn defensiv blok.

Mathias Nørtoft var suveræn i luftduellerne. Her er han i clinch med en håndfuld KB'ere. Foto Jim Hoff

Men så er der jo lige ham der Mads Birk, Gives nr. 13, samme rygnummer som den tyske mållegende Gerd Müller. I ham havde KBs defensiv fået en opgave, som man slet ikke magtede, og som man måske heller ikke havde forventet at skulle bakse med denne aften på det eminent flotte grønsvær på stadion i Give.

I det 24. minut fik Birk et flot oplæg serveret fra Marinus Kristensen. Den fysisk stærke og direkte Giveangriber viftede 2-3 KB'ere af sig som var de dødsdømte døgnfluer i sommervarmen og fra ret spids vinkel overlistede han KB-keeperen med et stramt skud til fuldt fortjente 1-1.

Mads Birk bomber Give på 1-1 efter et godt angreb i det 24. minut. Foto Jim Hoff

Små 10 minutter var Mads Brik på spil igen. På et commandoraid i turbofart gennem KBs straffesparksfelt var der kun et ultimativt våben tilbage for KB-keeper Sander Skov i forsøget på at stoppe det målfarlige godstog, der var på vej mod målet.  Han fældede Birk med en desperat tackling, og så måtte kampens dommer Kurt Carlsen pege på 11-meter pletten og belønne KB-keeperen for den akrobatiske nedlægning af Birk med et gult kort.

Nikolaj Knudsen omsatte straffesparket med vanlig coolness ved at finte KBs nye keeper til højre for så at trille bolden stille og roligt i mål i modsatte side. 2-1 til Give ved pausen, og det var helt fortjent.

Annonce

Tæt 2. halvleg afgjort på flot langskud

Efter pausen kom gæsteholdet ud med noget mere benzin på tanken end i første halvleg. Man kan godt forestille sig, at det nedkæmpede DS-mandskab har fået en større skideballe af træner Anders Flaskager. I det 47. minut udlignede Søren Møller Jensen til 2-2 på et flot spark udefra, og så satte kampen sig med KB som mest boldførende med Give indstillet på at slå til på kontra.

Chancerne kom da også til hjemmeholdet, også de store af slagsen, men her var det forskellen på de to hold blev mest markant, for hvor KB var pivhamrende effektive og skudstærke, var der lidt for meget løst krudt i angrebskanonen hos Give de 2-3 gange, hvor man havde spillet sig igennem.

Og derfor vandt Kolding Boldklub denne flotte pokaldyst, så enkelt er det.

Annonce

Gives trænerduo: Helstøbt indsats

Gives trænerduo Brian Sølund og Kristian Rasmussen var mere end tilfredse med deres holds indsats på trods af pokalexiten.

- Det er ikke helt fortjent, at KB vinder den her dyst. Vi har jo klart flest chancer set over hele kampen, og med noget mere skarphed, så vinder vi den her kamp, lød den første umiddelbare analyse fra de to herrer.

Gives kaptajn Kasper Larsen leverede en rigtig flot kamp med mange sikre indgreb og fremfor alt med en dejlig vokal guidning af sine medspillere. En vaskeægte anførerpræstation. Foto Jim Hoff

- Vi får sat en rigtig god kamp sammen på trods af at en lille håndfuld af vores spillere døjer med småskader. Som hold leverer vi en helstøbt præstation tilsat flere flotte enkeltmandspræstationer. Ikke mindst vores to stoppere gør det fremragende (Kasper Larsen og Mathias Nørtoft, red.), og vores indskiftere Christian Barslund, Peter Christensen og Mathias Mortensen kommer også ind og leverer varen. Vi får tilmed spillet en kamp, hvor vi får øvet os i både at spille i bagrum og mellem kæderne. Og vi slap godt fra begge dele, så vi er stolte af spillerne efter denne her flotte præstation, konstaterede Sølund og Rasmussen.

Nu venter der en sommerpause, inden truppen for alvor går i gang igen i uge 30, mens der sommertrænes hver tirsdag i uge 27, 28 og 29.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce