Annonce
Give Avis

Kokken Nicolaj Hvid fra Givskud er nomineret til prestigefyldt talentpris

Nicolaj Hvid er nomineret til Oluf Brønnums Fonds Talentpris, der er en pris der uddeles til en nyudlært kok med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige.
Annonce

GIVSKUD: Nicolaj Hvid, der er nyuddannet kok, var glad og stolt, da han fik beskeden om, at han er nomineret til Oluf Brønnums Fonds Talentpris.

Her er der tale om en pris, der uddeles til en nyudlært kok med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige, hvor vinderen ud over æren modtager et rejsegavekort på 50.000 kroner

Nicolaj Hvid har arbejdet i restaurationsbranchen i mange år, men der er langt fra tempoet på den københavnske madscene til Nicolaj Hvids nuværende arbejdsplads, hvor han laver mad til de psykiatriske patienter, der bebor ‘de særlige pladser’, som er en del af psykiatrien i Vordingborg.

- Det er en stor tilfredsstillelse at være med til at gøre en forskel for mennesker, der har det svært. Jeg laver mad til dem, men jobbet handler også i høj grad om at inddrage patienterne og lære dem at lave mad, og vil de gerne være med, ja så må de gerne det. De får lov at være med hele vejen fra indkøb til maden står færdig, fortæller Nicolaj Hvid.

Annonce

Fra træsnedker til kødsnedker

Han havde prøvet en masse forskelligt fra STX til snedkeruddannelsen - og haft en del køkkenjob på blandt andet Café Sommersko i København og Bones i Valby, da han nåede frem til at det nok var kokkevejen, han skulle gå.

- Og det gik jo heldigvis rigtig godt, da jeg både vandt ‘mest kreative ret’, fik guldmedalje og havde nul procents fravær, lyder det fra Nicolaj Hvid, der tidligere har haft svært ved at holde fast, når han startede på noget nyt, men med kokkeuddannelsen var det anderledes.


Det er en stor tilfredsstillelse at være med til at gøre en forskel for mennesker, der har det svært. Det handler også i høj grad om at inddrage patienterne og lære dem at lave mad

Nikolaj Hvid, nomineret kok


Han havde tydeligvis talent, og det beviste han allerede i elevtiden på restaurant Det Gamle Røgeri, hvor han imponerede køkkenchef René Thrane Petersen.

- Nicolaj var en meget engageret og energisk elev. Han havde virkelig viljen til at lære nyt. Han var nysgerrig og en utrolig talentfuld ’voksen’ mand, lyder det fra René Thrane Petersen.

Det er således ikke uden grund, at Nicolaj Hvid er ét af de i alt seks talenter fra erhvervsskolerne i Slagelse, København og Hillerød, der er nominerede til Oluf Brønnums Fonds Talentpris Øst.

Annonce

Der er mangel på dygtige kokke

Oluf Brønnums Fond ønsker ifølge Anders Brønnum-Schou, der er bestyrelsesmedlem i Oluf Brønnums Fond og administrerende direktør/CEO hos Oluf Brønnum & Co. A/S med denne talentpris at sætte fokus på de håndværksmæssige uddannelser - og i særdeleshed kokkefaget.

- Fonden håber på at øge opmærksomheden omkring kokkefaget og få flere til at søge denne vej ift. uddannelse. Der er stor mangel på dygtige kokke, hvilket giver store udfordringer for vores kunder ift. at udvikle madoplevelsen, og i sidste ende kan det have betydning for oplevelsen for os som private personer, som besøger en restaurant, et hotel, en kantine osv. pointerer Anders Brønnum-Schou.

Han håber desuden at talentprisen kan bidrage til et lille konkurrenceelement mellem de mest flittige og ambitiøse elever, som kan øge niveauet yderligere.

- Og sidst men ikke mindst så er det også dejligt at kunne give et ikke ubetydeligt beløb på 50.000 til en knald dygtig ung engageret nyuddannet kok, som kan bruge pengene til at udvikle sig yderligere inden for faget, lyder det fra Anders Brønnum-Schou,

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Hvad er GISK?

Give Avis

Tanker bag den nye byskulptur

Annonce