Annonce
Give Avis

Kommunen køber central grund for symbolsk beløb: Her er planerne for det grønne hjørne

Vejle Kommune ejer nu hjørnet af Vestergade og Møllebakken i Give. Foto: Thomas Nedergaard Rsamussen
Et grønt område, der ligger tæt på Torvet, kommer efter alt at dømme til at indgå i den større byfornyelse, der er på vej i Give. Vejle Kommune har købt grunden for blot 20.000 kroner.

Give: Planerne om at en fornyelse af Torvet i det centrale Give har efterhånden et par år på bagen. Men når arbejdet engang begynder, bliver det formentlig ikke kun på selve Torvet, at bymidten vil forandre sig.

Også det grønne område, der ligger på hjørnet af Rådhusbakken og Vestergade bliver ifølge de seneste tanker en del af byfornyelsen.

Kommunen har i denne måned officielt overtaget ejerskabet af grunden, der i dag er et grønt område. I øjeblikket er området hævet af et knapt halvt meter højt stendige samt en række stelere med en jernkæde, men sådan bliver det ikke nødvendigvis ved med at se ud, afslører Camilla Jørgensen, der er byudvikler i Vejle Kommune.

Annonce

- Lige præcis det hjørne ligger lidt hævet, men vi kunne godt tænke os at få det ned, så grunden bliver en del af byrummet. Det, der har været arbejdet med gennem flere år, er, at man kunne trappe det ned mod Torvet og krydset.

- Så kunne man sidde på trappen eller gå op på det grønne areal, så man kunne indtage det lidt mere. Vi kunne godt tænke os, at det mere blev en del af byens rum, sådan at det kan noget mere. Det kunne det, hvis man gjorde adgange bedre og trinene derop til nogle, man kunne opholde sig på, siger byudvikleren.

I samme båd som Torvet

Hvordan og hvornår det præcise udtryk er færdig, vides endnu ikke. Det afhænger blandt af, hvornår der er økonomi til at realisere byfornyelsesprojekterne, der også omfatter planer for blandt andet Vestergade, Østergade og Torvegade.

Hjørnegrunden står - sammen med selve Torvet - øverst på den foreløbige prioriterede liste over de projekter, der skal skydes først i gang.

- Vi kunne godt tænke os at få hjørnet med sammen med Torvet, så det kom med i én bid. Det er ikke et voldsomt dyrt hjørne at komme i gang med, så fandt vi penge til byfornyelse i den statslige pulje, kunne man rumme begge projekter i samme byggeperiode, siger Camilla Jørgensen.

Annonce

Solgt for symbolsk beløb

Det er den tidligere ejer af Give Huset Carlo Sandgaard Pedersen samt hans fire søstre, der indtil nu har ejet grunden. Familien har haft et ønske om, at grunden skulle overdrages til kommunen.

Carlo Sandgaard Pedersen fortæller, at grunden for mange år siden blev overdraget til byen af en landmand, da man i forbindelse med 100-året for underskrivelsen af Grundloven opførte en statue af Frederik den 7, der fortsat står på det grønne område.

Oplysninger fra Tinglysning viser, at Vejle Kommune har givet for 20.000 kroner for hjørnegrunden. Carlo Sandgaard Pedersen og hans søstre har haft et ønske om at lade Vejle Kommune overtage grunden for et "symbolsk" beløb, så den kan indgå i det større puslespil med byfornyelsen.

- Vi har ikke stillet nogle restriktioner op i forhold til, hvad der skal ske med grunden. Det skal den gruppe, der arbejder med projektet 100 procent bestemme, siger han.

Annonce

Renovering for millioner

Vejle Kommune har afsat fire millioner kroner til renovering af Give by, og som Camilla Jørgensen nævner, giver en aftale fra Folketinget mulighed for at søge midler til byfornyelse. På den måde kan kommunen potentielt øge midlerne fra fire til 10 millioner kroner.

Kommunen skønner, at en renovering af Torvet samt hjørnet af Vestergade og Møllebakken kommer til at koste 10,2 millioner kroner.

Den samlede renovering af Give er ifølge kommunen estimeret til at beløbe sig til omkring 43 millioner kroner.

Annonce
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Annonce
Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Annonce
Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Få pølsebod til tilbudspris: Sidste gang var der ingen ansøgere - nu sætter kommunen lejen ned

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

Tankanlæg er blevet påkørt otte gange på tre år: I den kommende uge skal større renovering også afhjælpe det problem

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Give Avis

Efter fire år kaster pølsemanden håndklædet i ringen: Slut med ristede hot dogs og burgere på Hjortsvangen

Give Avis

Hov, jeg kom lige til at købe en vaskehal: Lindeballe får nu landets reneste landsbybilpark

Annonce