Annonce
Give Avis

Kommunen rydder op: Nu fjernes Givegård

Efter cirka 140 år på soklen på Tykhøjetvej 16 må i før jul Givegård lade livet for kommunens store nedrivningsmaskiner. Dermed går et stort ønske i opfyldelse for borgerne i Give. Foto: Jim Hoff
Et af Gives helt store monumentale nedrivningsmodne objekter når næppe med ind i 2021. Givegård på hjørnet af Torvegade og Tykhøjetvej er dømt til nedrivning efter et møde i byrådet.
Annonce

GIVE: Der er en tidlig, og længe begæret, julegave på vej til borgerne i Give by fra Vejle Kommune. Og det er langt fra en blød pakke.

Tværtimod handler det om Givegård, der siden 1800-tallet har ligget på hjørnet af Tykhøjetvej og Torvegade. Man fornærmer næppe nogen, hvis man antyder, at gården og de dertil hørende bygninger har haft sin storhedstid.

I dag fremstår bygningerne med en forfalden grænsende til ruinagtig karakter, der på ingen måder har sin berettigelse med en beliggenhed ved Gives største byportal, nemlig indkørslen til byen ved Torvegade.

Efter flere menneskealdre i privat eje er Givegård for nogle år siden overgået til kommunal eje, og derfor er det da også naturligt, at det er kommunen, der nu foretager den endegyldige oprydning (læs: nedrivning og bortskaffelse).

Det er Gerda Jørgensen (V), formanden for Teknisk Udvalg, der kan overbringe de gode nyheder om den snarlige bortskaffelse af en af Gives mest iøjnefaldende og omdiskuterede "ikke-pyntelige" bygninger.

- Vi havde Givegård oppe på vores møde i aftes (onsdag aften, red.), og her blev der givet grønt lys til, at kommunen nu kan gå i gang med nedrivningen af bygningerne. Og det kommer til at ske her inden jul, fortæller Gerda Jørgensen.

Annonce

Ikke den bedste reklame for byen

Matriklen som i dag huser Givegård, indgår i den erhvervsjord, som kommunen har liggende klar ved Tykhøjetvej, og som man har været i gang med at gøre byggeklar hen over 2020.

Hvis en ejendomsmægler skulle sælge det her hus,  som hører til Givegård, ville det nok gå under bjælken 'håndværkertilbud'. Foto: Jim Hoff

- Ud over at vi nu får frigjort noget mere jord, kan vi vel godt blive enige om, at det her også er et forskønnelsesprojekt. For det har ærlig talt set forfærdeligt ud på og omkring Givegård i lang tid. Væltede skraldespande, højt græs og masser af ukrudt og tomme forfaldne bygninger. Det er bestemt ikke den bedste reklame for byen, og slet ikke det første, man ønsker folk skal se, når de kommer til Give, konstaterer Gerda Jørgensen.

Som lokalvalgt byrådsmedlem har hun kæmpet en hård kamp for at få frigjort midler til nedrivningen, og derfor var det også en glad og veltilfreds formand for Teknisk Udvalg, der torsdag middag kunne overbringe den gode nyhed til pressen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Fra minkkaos til hundeeventyr

Give Avis

Corona: Testbil til Give i weekenden

Annonce