Annonce
Give Avis

Konstitueret leder ansat som fast leder på GEM

Hanne Thomsen har fået konverteret sin position som konstitueret leder på Give-Egnens Musens til en fast stilling som leder. Foto: Jim Hoff
Hanne Thomsen har været konstitueret leder af Give-Egnens Museum siden august 2020, og nu har museet ansat den tidligere inspektør, universitets- og gymnasielærer og leder af GAS-museet som leder af det lokale egnsmuseum.

GIVE: Det blev ikke uventet den siden 2020 konstituerede leder på Give-Egnens Museum, Hanne Thomsen, der var bestyrelsens foretrukne kandidat til at besætte posten som fast leder på museet.

Forinden var Hanne Thomsen medlem af bestyrelsen i årene 2018-2020, og hun har både i bestyrelsen og siden som konstitueret leder sammen med bestyrelsen stået for arbejdet med at sikre opfølgning på kvalitetsvurdering fra Slot- og Kulturstyrelsen.

- Hanne har gjort en fantastisk indsats i konstitueringsperioden. De fremtidige linjer for museet begynder at være på plads, og det er rigtigt glædeligt for det videre arbejde, at Hanne vil følge det til dørs, lyder det i en pressemeddelelse fra bestyrelsesformand Rene G. Nielsen.

Annonce

Enigt ansættelsesudvalg pegede på Hanne Thomsen

Formanden påpeger, at Give-Egnens Museum står på en stolt tradition, hvor museet var nyskabende i det museale landskab.

- Kravene er skiftet og tiden en anden, men ambitionerne er fortsat høje for GEM, og linjerne for fremtidens GEM lægges i denne tid, og i det arbejde har Hanne Thomsen spillet en helt central rolle. Der var 17 ansøgere til stillingen som museumsleder, og det var et enigt ansættelsesudvalg, som pegede på Hanne.

Rene G. Nilsen kan oplyse, at mange af opgaverne i ’Opfølgningsplanen’ fra 2019 nu er klaret, men der er stadig store opgaver, som skal løftes i de kommende år.

Annonce

Nye udstillinger og forskning

- Der pågår lige nu en intensiv proces med gennemgang af samlingerne, og der arbejdes pt. med udviklingen af et prospekt for de kommende udstillinger, der skal være færdigt til juli, fortæller han.


Der var 17 ansøgere til stillingen som museumsleder, og det var et enigt ansættelsesudvalg, som pegede på Hanne.

Rene G. Nielsen, bestyrelsesformand GEM


Dernæst starter en spændende proces de kommende år med opbygning af nye udstillinger. Desuden vil der blive igangsat forskning med relevans i forhold til samlingerne og udstillingerne.

Udgangspunktet for museets arbejde med udviklingen af nye udstillinger og forskning er livet ’På Kanten’ på heden og ’På Kanten’ mellem det Østdanske og ’det andet Jylland’ mod vest. Udstillingerne vil derudover komme til at fokusere på temaerne kartoflen, byen, mennesker og mødesteder.

Annonce

Fakta om Hanne Thomsen

Hanne Thomsen er uddannet i historie fra Århus Universitet og i etnologi fra Københavns Universitet i 1985. Hun har tidligere været inspektør, universitets- og gymnasielærer forskellige steder i Danmark og Grønland.

Bl.a. arbejdede Hanne Thomsen på Give-Egnens Museum i årene 1986-88, hvor hun var med til at lave ’Julebørn og Legetøj, udstillingen om Kartoflen- hedens Guld? samt udstillingen om Stavnsbåndet og landboreformerne.

Hanne Thomsen har været leder af GASmuseet i Hobro siden 1998 og har her sammen med bestyrelsen stået for opbygning, udvikling og ’funding’ af museet.

Hun har ligeledes skrevet flere bøger og artikler om energi, hverdags- og dagligliv i Danmark.

Annonce
Annonce
Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Annonce
Annonce
Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Tilført 100 millioner til udvikling: Velux i Thyregod i vild vækst

Give Avis

Give Fremad ligner en vinder af rækken

Give Avis

Navnekonkurrence: Hjælp zoologisk have med at navngive lille brillebjørn

Give Avis

Jysk doping? Vandt Asgreen DM på æggekage med stegt flæsk?

Give Avis

Flag og balloner gav pote: GHE donerer 18.500 til GISK

Give Avis

DM-guld til Give Cykelklub for flotteste holdindsats

Give Avis

Team Give Elementer fik vist flaget og fik masser af TV-tid

Give Avis

Guldregn over Give: Give Cykelklub hentede både guld og bronze i U19-linjeløbet

Give Avis

GCK-ryttere på VIP-tur med Kasper Asgreen og Brian Holm

Give Avis

U19-herrer: Benhårdt linjeløb afgjort på Rådhusbakken

Annonce