Annonce
Give Avis

Kransenedlæggelse ved ‘Arven’ med klimapolitiske overtoner

Danskernes overforbrug af klodens ressourcer blev markeret ved en kransenedlægning ved kunstværket Arven i sidste uge. Her er det Hanne Lund, Birgit Lykke Jørgensen og Jørgen Lundsgaard fra Skulpturby,dk, der sørger for, at kunstværkets budskab friskes op for deres medborgere.Privatfoto
Den lokale kunstner Knud Buhl har ved indgangsportalen til Give med sin skulptur 'Arven' plantet et tredimensionelt manifest, som skal advare os alle om overforbruget af klodens ressourcer. En advarsel der fik et brush-up i sidste uge.

GIVE: I december 2020 blev Knud Buhls skulptur ‘Arven’ indviet ved en både festlig og tankevækkende seance i vinterregn og blæst.

Budskabet med den monumentale otte meter høje og et ton tunge skulptur er ikke til at tage fejl af: Vi er via vores overforbrug og manglende hensyntagen til klimaet i vores jagt på at komme hurtigt frem i verden ved at smadre vores klode.

Og netop derfor mangler skulpturen, der i bund og grund er en stor globusholder, selve globussen. Jordkloden er simpelthen forsvundet. Det er den arv, som vi efter kunstnerens mening efterlader til vores børn og de næste generationer.

I denne samfundskritiske ånd løb der fredag den 26. marts en begravelsestemningsagtig happening af stabelen, da en trio fra Skulpturby.dk foretog en kransenedlægning.

Ikke for at erklære deres kærlighed til det tidlige forår, men for at markere deres store bekymring over en form for tidlig ”Overshoot Day” for Danmark.

Annonce

Overforbrug eller bæredygtighed?

Og her skal begrebet ‘overskud’ ikke tillægges nogen form for positiv klang. Næ, det handler nærmere om ‘overforbrug’.

Som det hedder i et kommuniké fra Skulpturby.dk, så er kun en fjerdedel af året gået, og allerede nu har vi danskere brugt, hvad vi kan tillade os i hele 2021 – hvis forbruget skal være bæredygtigt.

Resten af året forbruger vi altså vore efterkommeres andel af sand, grus, biomasse, skov etc.

Det er jo netop temaet for Knud Buhls skulptur Arven i Give, og derfor markerede vi i Skulpturby.dk den lidt triste dag med en krans ved skulpturen, hedder det i udtalelsen fra trioen, der bestod af Jørgen Lundsgaard, Hanne Lund og Birgit Lykke Jørgensen.

Kunstneren Knud Buhl var også til stede ved happeningen, men da han som bekendt er meget genert og pressesky, nægtede han, måske i solidaritet med den usynlige/fraværende globus, at være med på billederne ved kransenedlægningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kroen klar med nye datoer for events

Give Avis

Walk A Fun-Thon - De går det igen!

Give Avis

Vox Pop 5 - Du ejer din by

Give Avis

Vox Pop  - Du ejer din by

Annonce