Annonce
Give Avis

Kravlegård og cykelræs: Give Cykelklub er rollemodel for hele Danmark på børnefronten

I 2021 lancerede Give Cykelklub med Janni Kvistgaard og Solvejg Uhre som tovholdere konceptet "cykelkravlegården". Det blev en stor succes, som selv DCU er begyndt at kigge nysgerrigt til, når de skal inspireres. Foto: Jim Hoff
Give Cykelklub er foregangsklub på børnefronten i kraft af klubbens mange tiltag omkring børnecykling. Dansk Cykel Union kigger meget mod Give og de aktiviteter klubben har gang i. “De har gang i noget godt i Give”, lyder det begejstret fra DCU.

GIVE: I 2021 så et helt nyt koncept i foreningslivet dagens lys i Give. De to 'cykelmødre' Jannie Due Kvistgaard og Solveig Uhre lancerede i regi af Give Cykelklub konceptet 'Cykelkravlegården' med tilbud til de allermindste om at lære at køre på cykel - og have det sjovt samtidig med.

Tiltaget blev en stor succes med 30 børn på deltagerlisten, og ikke nok med det, så bredte nyheden om det enestående koncept sig hurtigt til både DGI og DCU (Dansk Cykel Union), hvor sidstnævnte organisation med begejstring noterede sig, hvordan man kan sluse de allermindste lige fra to år ind i cykelverdenen.

Der blev også udviklet et tæt samarbejde med børneinstitutioner i byen, og på den måde bredte ideen om målrettet træning og leg med de små børn og deres cykler sig som en mindre steppebrand i byen.

Annonce

- Vi har fokus på at få børn og de helt unge i gang med cykling tidligere gennem leg og læring. Vi ser jo, at man gør det indenfor BMX og mountainbike, så her lå en opgave om at få børn til at opdage landevejscyklingen også. Klubben fortjener også, at der er nogen, der gør noget for at få flere unge aktive ind i sporten, og på den måde skabe en god basis for klubben, lød bevæggrundene fra Janni og Solvejg, da de i 2021 lancerede projektet.

Tilbyder to hold i år

De to ildsjæle er lykkedes med at skabe gode relationer til børnene og deres forældre, via deres fine arbejde i og med 'cykelkravlegården', som konceptet blev døbt i starten.

- Her kan vi på strukturret vis og på legebasis skabe nogle fede rammer til børnene, og give dem nogle gode og sjove oplevelser med deres cykler lige fra løbecykler til racercykler. Og jo bedre de bliver til at cykle, desto bedre og mere sikkert kan de jo også senere navigere i trafikken, lyder den gode pointe fra Janni og Solvejg.

Vi vil i år benytte os af, at forældrene er med de yngste til cykling. Vi håber, at det vil give familien kvalitetstid sammen og en masse grin og hygge med cyklingen i centrum

Janni Kvistgaard og Solvejg Uhre

Succestiltaget kører naturligvis videre her i 2022, og grundet den fine opbakning og den store bredde på deltagergruppen rent aldersmæssigt og færdighedsmæssigt,  vil man i år tilbyde to hold.

De største og mest rutinerede "cykelryttere" skal cykle en tur på cykelstierne i Give fra 17.00-17.45, mens de yngste hygger med Solveig og Janni ved skolen.

- Vi vurderer, hvornår en cykelrytter er klar til at køre på tur og hvornår, der skal lidt mere træning til. Når cykelturen for de ældste er færdig, er der ca. 15 min til at køre på teknikbanen. Denne gruppe børn følges med voksne og erfarne ryttere fra klubben. De har fokus på sikkerhed, fart i benene og lidt cykeløvelser, forklarer Janni.

Annonce

Kvalitetstid med familien på to hjul

Sidste år var der rigtig stor forældreopbakning til cykelseancerne ved Ikærhallens p-plads, og denne enorme ressource vil Solvejg og Janni i år forsøge at inddrage i deres koncept.

- Vi vil i år benytte os af, at forældrene er med de yngste til cykling. De børn, der cykler ved skolen, skal igennem diverse teknikbaner og udfordringer sammen med deres forældre. Forældrene behøver ikke at cykle, men de skal hjælpe og guide deres børn. Vi håber, at det vil give familien kvalitetstid sammen og en masse grin og hygge med cyklingen i centrum. Det kan måske også give familien gode ideer til, hvad cyklen kan bruges til i weekenden. Alle får rørt sig på en god måde - ren win win.

Konceptet er meget fleksibelt, og det betyder også, at alle kan være med. Det eneste krav Janni og Solvejg har til børnene er, at de har en cykelhjelm på, og en cykel der kan køre.

Annonce

Det vigtigste: Lysten til at cykle

- Om det er Spiderman, løbecykel, støttehjul, MTB eller en racer er fuldstændig underordnet – bare lysten til at cykle er der. Vi starter hver gang med lidt opvarmning, en fælles leg, stop-dans, kongens efterfølger eller lignende. Vi skal også på safari for at se på dyr og måske efterligne dem. Mon ikke der sniger sig en skattejagt ind. Derefter er der opstillet en teknikbane, som der køres på resten af tiden. Her kører vi over små hop, kører zigzag, slalom, kaster med bolde, kører med en hånd eller fod. Vi øver rigtig meget balance og tryghed på cyklen på en sikker måde.

Hvis man er lidt mere rutineret på en cykel og har lyst til lidt længere ture, så har GCK et ungdomshold hver onsdag kl. 17.00. Det foregår med udgangspunkt fra campingpladsen. Det er her en rigtig god ide at have en voksen med på cykel de første par gange. Onsdagsholdet kører i Give by i en times tid og her bliver der også trænet teknik og lidt fart.

Børneholdet, som i år får det nye seje navn "Cykelræs", starter op den 9. maj 17. 00 - og det er igen i år på p-pladsen ved Ikærhallen.


Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Annonce
Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Få pølsebod til tilbudspris: Sidste gang var der ingen ansøgere - nu sætter kommunen lejen ned

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Give Avis

Tankanlæg er blevet påkørt otte gange på tre år: I den kommende uge skal større renovering også afhjælpe det problem

Give Avis

Efter fire år kaster pølsemanden håndklædet i ringen: Slut med ristede hot dogs og burgere på Hjortsvangen

Annonce