Annonce
Give Avis

Kreativ Givepige gjorde rent bord til Salling Group Skills

En glad, stolt og rørt Louise Bay Nielsen på podiets 1. plads som vinder af Salling Groups Skills-konkurrence for gourmeslagterelever. Privatfoto
Louise Bay Nielsen fra Give er et kreativt naturtalent indenfor sit fag som gourmetslagter, og det beviste hun endnu engang, da hun den 6. november i suveræn stil vandt Salling Group Skills.
Annonce

GIVE/VIBORG: Egentlig skulle Louise Bay Nielsen, der er født og opvokset i Give, have startet på en HTX-uddannelse efter folkeskolen, men hun følte et eller andet sted ikke rigtigt for det i maven - og hjertet.

I stedet valgte hun et 1/2 års grundforløb På Erhversskolen med temaet fødevarer, jordbrug og oplevelser. Og det var her Louise Bay Nielsen så lyset.

- Vi var gennem flere faggrupper, men det var helt da jeg var inde omkring faget gourmetslagter, at jeg fandt ud af, hvilken retning de var, jeg ville gå. Det var virkelig inspirerende og en rigtig øjenåbner form mig, at faget er så meget mere end bare at skære kød ud, fortæller Louise Bay Nielsen, der i dag er 18 år og bor i Viborg med sin kæreste Kris.

Hun fortsatte med grundforløb del 2 som gourmetslagter, og efterfølgende fik hun en læreplads om gourmetslagter hos Føtex i Viborg, og det er via denne læreplads, at Louise Bay Nielsen er komme i gang med at stille op til konkurrencer som eksempelvis Salling Group Skills.

- Jeg er i lære hos en ung slagtermester på 25 år. Han har selv været igennem alle de her ting med konkurrencer, skills osv. Han har virkelig skubbet på og inspireret mig til at deltage i skills. Han mener nemlig, at jeg kan noget, de andre ikke kan. Han siger, at det handler om min kreativitet, min vilje og min målrettehed, fortæller Louise med et lille smil og en klædelig rødmen i kinderne.

De sagde, at det jeg havde lavet var på restaurant-niveau, og jeg fik ros for et kreativt bord med god økonomi, altså stor udnyttelse af råvarerne for at undgå madspil. Det var helt vildt dejligt at få så meget ros.

Louise Bay Nielsen, vinder af Salling Group Skills

Annonce

Dommerros: Du leverer på restaurant-niveau

I maj måned 2019 gik Louise Bay Nielsen for alvor i gang med at forberede sig til Salling Group Skills. Her var hun til en optagelsesprøve, og hun blev sammen med 8 andre udvalgt af en gruppe på 40 deltagere.

- Til optagelsesprøven handlede det om at vise, hvad vi kunne, og jeg slap heldigvis gennem nåleøjet, fortæller Louise, der forbereder sig/træner både i sin arbejdstid og sin fritid - fordelt med 50 % på hver.

I september var hun på en træningsweekend, hvor hun målrettet kunne øve sig og forbedre sig og finde den retning, hun ville gå med sine ting til det forestående Salling Groups Skills i november.

Her blev hun sammen med de andre konkurrencedeltagere mødt med en række bundne krav:

- Vi fik udleveret skinke fra en gris, en nakkefilet fra en gris, 1/2 svinekam, noget okseinderlår, en lammekølle og en lakseside. Ud fra de råvarer skulle vi så komponere en række menuer/retter og præsentere dem flot på et bord. Vi var 8, der dystede i samme rum, og vi havde tre timer til opgaven, så det var med at holde fokus og holde sig til planen og ikke lade sig distrahere af, hvad de andre gik og lavede, fortæller Louise Bay Nielsen.

Og hun klarede opgaven brillant og fik efterfølgende at vide, at dommerne aldrig før havde set noget lignende.

- De sagde, at det jeg havde lavet var på restaurant-niveau, og jeg fik ros for et kreativt bord med god økonomi, altså stor udnyttelse af råvarerne for at undgå madspil. Det var helt vildt dejligt at få så meget ros, siger Louise Bay Nielsen.

Annonce

Paradoks: Louise hadede råt kød som yngre

Men hvor kommer Louises talent og flair for kreativ gourmetmad egentlig fra? Se, her ryger vi ud i lidt af et paradoks, for som barn elskede Louise godt nok at lave mad, men hun hadede at skulle røre ved råt kød. Og i dag er hun altså gourmetslagter, hvor den fremherskende råvare netop er råt kød.

- Da jeg kom ind på grundforløbene på Erhvervskolen og kom i lære, opdagede jeg, hvor meget mere der er i kød end bare udskæringer. Det handler jo også om at lave lækre færdigretter til folk, det handler om rådgivning osv., pointerer Louise, der da også har en nogenlunde fornemmelse af, hvor hun vil hen ad rent karrieremæssigt, når læretiden i Føtex er udstået i juli 2021

- Jeg håber, at jeg kan få lov til at blive i Salling Group, på sigt gerne som slagtermester og så synes jeg også, at det kunne være spændende at blive produktudvikler og finde på en hel masse nye spændende madretter. Kreativ udvikler, det kunne godt lige være mig, lyder det fra Louise med et stort smil.

Og mon ikke hun får lov at blive i koncernen. Føtex i Viborg er i hvert fald stolte af deres gourmetslagterelev, og man giver hende fuld opbakning. Hun kom tilbage med en 1. præmie, der bestod af en check på 15.000 kroner til Louise selv og en check på 15.000 kroner til hendes afdeling til en munter aften.

Næste skridt på vejen er DM i skills den 16.-18. januar i København, og her er målet for Louise egentlig ret klart.

- Jeg stiller op for at gøre mit bedste; jeg vil komme op mod dygtige og erfarne modstandere, så derfor vil jeg heller ikke blive rigtig skuffet, hvis jeg ikke vinder, siger Louise Bay Nielsen.

Men mon ikke drømmen om guld allerinderst inde lever sit eget stille liv hos den dygtige, kreative og målrettede gourmetslagterelev fra Give?

Louise Bay Nielsen vandt dels 15.000 kroner til sig selv, som skal bruges på en rejse sammen med kæresten Kris, og dels en check på 15.000 kroner til en fest med afdelingen. Privatfoto
Louises vinderbord - ikke sært at dommerne var begejstrede. Privatfoto
Lækre retter var der også på Louises vindermenu. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce