Annonce
Give Avis

Kristian Thulesen Dahl vil kæmpe minkavlernes sag

Kristian Thulesen Dahl er indstillet på at kæmpe minkavlernes sag, og har i den forbibdelse indkaldt Fødevareminister Mogens Jensen til samråd i fødevareudvalget onsdag.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Formanden for Dansk Folkeparti har indkaldt fødevareminister Mogens Jensen til samråd onsdag og foranstaltet en forespørgselsdebat fredag. Begge gange er temaet minkavlerkrisen.
Annonce

GIVE: Efter at en minkbesætning er blevet smittet med corona i Farre, er flere lokale minkavlere kommet i klemme, og de har i den lokale presse luftet deres frustrationer over at stå som ofre for det minkavlerparret Bodil og Per Pedersen fra Gadbjerg kalder en 'decideret politisk krænkende behandlig af dem og andre minkavlere'.

Tvangsaflivninger af ikke-smittede minkbesætninger, store driftstab og deraf følgende vanskelige personlige udfordringer tilsat en ifølge minkavlerne frustrerende mangel på lydhørhed fra Fødevarestyrelsen og fødevareminister Mogens Jensens side, har fået de lokale minkavlere Tommy Vemmlund og Per og Bodil Pedersen til at føle sig som 'udstødte og uønskede'.


Det er Dansk Folkepartis klare holdning, at vi ikke skal udfase minkavlen her i Danmark, og at vi både skal hjælpe dem, alt det vi kan og lytte til dem

Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti


Senest har Bodil og Per Pedersen været ude med en kritik mod lokalvalgte folketingspolitikere, heriblandt Kristian Thulse Dahl.

- Den totalte mangel på opbakning fra lokalvalgte folketingspolitikere her i området gør os bare så kede af det. Vi føler os simpelthen bare overfaldet af et system, der hverken ser og lytter i vores retning, lød det fra det tydeligt frustrede ægtepar på Nørupvej 14, mens de var sat til at aflive deres cirka 13.000 ubesmittede mink.

Annonce

Thulesen Dahl: Vi kæmper altså minkavlernes sag

Kristian Thulesen Dahl er ude med et hurtigt svar på kritikken, som han er meget forundret over.

- Da jeg læste artiklen ude fra minkfarmen i Gadbjerg, blev jeg godt nok meget overrasket. For det første er der ingen af de pågældende personer, der har forsøgt at komme i kontakt med mig, og for det andet har jeg og mit parti siden åbningen af Folketinget været meget optaget af minkavlernes problemer. Jeg konfronterede her statsminister Mette Frederiksen med minkavlernes store udfordringer i min partiledertale, fortæller Kristian Thulsen Dahl.

Han oplyser også, at han forgæves har forsøgt at få Fødevareminister Mogens Jensen i tale for at få en information om baggrunden for flere af de tiltag, der er sat ind over for minkavlerne.

- Blandt andet vil jeg da gerne vide, hvorfor det lige er indefor en radius af 7,8 kilometer til en coronasmittet minkbesætning, at andre minkbesætninger også skal aflives. Hvorfor kompenserer man kun med 20 % til de aflivede avlsdyr i smittede besætninger? Og hvorfor lader man ikke minkfarmere med ubesmittede dyr vente 14 dage med at aflive. Her går pelsningssæsonen i gang, og så kan de tjene deres penge og samtidig spare staten for en masse udgifter, spørger Kristian Thulesen Dahl.

Fødevareministeren er dog ikke vendt tilbage med svar, da han har været på ferie og i Bruxelles.

Annonce

Samråd onsdag med fødevareministeren

Thulesen Dahl lufter mellem linjerne i rækken af spørgsmål, at det ikke kan udelukkes, at der ligger en skjult politisk dagsorden, som går ud på helt at lukke ned for minkavl i Danmark.

- Vi ved jo at SF, Enhedslisten og visse dele af socialdemokratiet gerne så branchen lukke helt ned her i landet, og så synes jeg jo nok, at regeringen har handlet meget egenrådigt i denne her sag, idet man slet ikke har haft dialog med andre partier udenfir regeringen, konstaterer Thulesen Dahl.

Det er dog lykkedes at få fødevareministeren i tale, idet der onsdag er indkaldt til samråd i fødevareudvalget, hvor det er minkavlerkrisen der er på dagsordnen, og det er den også fredag, hvor der vil køre en forespørgselsdebat i folketinget om selvsamme tema.

- Det er Dansk Folkepartis klare holdning, at vi ikke skal udfase minkavlen her i Danmark, og at vi både skal hjælpe dem, alt det vi kan og lytte til dem. Mange er hårdt ramt både økonomisk og personligt, flere af minkavlerne er truet på deres livsværk, og det skal vi ikke glemme i alt det her, understreger Kristian Thulsesen Dahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce