Annonce
Give Avis

Kronisk dårlig ryg åbnede døren til tilværelse som personlig træner

Michael Rixen og Tina Jeppesen i gang med en ny øvelse, der styrker rygmuskulaturen. Det hele foregår i en god, hyggelig stemning med plasd til smil på læben. Foto: Jim Hoff
Michael Rixen har siden sine helt unge dage døjet med kronisk dårlig ryg med masser af smerter og gener, og det har ad flere omveje ført den 30-årige automekaniker til et ny stort set smertefri tilværelse, hvor han nu lever et godt liv som fitnessinstruktør og personlig træner
Annonce

THYREGOD: Livet slår nogle gange nogle sjove kolbøtter, og Vorherre deler også nogle gange nogle sjove kort ud til menneskeheden. Det kan 30-årige Michael Rixen fra Thyregod godt skrive under på, for den 197 høje mand er fra naturens side blevet udstyret med en kronisk dårlig ryg med dertil hørende problematikker med nakke og skuldre.

Disse udfordringer passede ret skidt sammen med en karriere som automekaniker, der jo lejlighedsvis tilbyder en række alternative og bøvlede kropsstillinger. Michael Rixen var gennem en årrække fast klient hos fysioterapeuten i Brande, og selv om han her opnåede kortere perioder med bedring, så blev det bare aldrig rigtig godt.

- Til sidst sagde fyssen til mig, om jeg ikke skulle overveje et nyt job, hvor jeg ikke skulle ud i alle de bøvlede arbejdsstillinger. Det tyggede jeg lidt på, og faktisk var jeg blevet så inspireret af fysioterapeutens arbejde, at jeg seriøst overvejede at blive fysioterapeut, fortæller Michael Rixen.

Men den drøm blev bremset om kravet om HF-eller studentereksamen plus fire års studie, så det blev en lidt anden sti, som Michael måtte betræde for at nå sine drømme om både en bedre ryg og et liv i behandlerbranchen.

- Jeg tog et forløb ved en personlig træner/massør, og det arbejde han lavede med mig var så spændende og inspirerende, at jeg besluttede at gå den vej, fortæller Michael, der som fast job i dagtimerne arbejder som montør/reparatør ved Reno i Thyregod.

Til sidst sagde fyssen til mig, om jeg ikke skulle overveje et nyt job, hvor jeg ikke skulle ud i alle de bøvlede arbejdsstillinger. Det tyggede jeg lidt på, og faktisk overvejede jeg seriøst at blive fysioterapeut.

Michael Rixen, personlig træner hos Kom og Træn

Annonce

I øjenhøjde

I dag har ryggen det meget bedre, og det skyldes ifølge Michael Rixen, at han via målrettet og fast træning har fået en stærkere ryg, er via træning blevet mere mobil og kropsbevidst.

- Derudover har jeg taget et kursus i smertehåndtering, og det har også hjulpet mig i det daglige, siger Michael Rixen, der på firvillig basis startede hos Kom og Træn som personlig træner i december 2018.

Pr. 1. september 2019 blev han så ansat som lønnet personlig træner samme sted, og han er nu en fast del af teamet hos Kom og Træn.

- Jeg tilbyder først og fremmest personlig træning, hvor det handler om 5-10 ugers forløb, hvor det efter en indledende samtale om motivation, problematikker og målsætninger handler om skabe en tryg atmosfære og at lære kunden at træne. Det foregår helt uformelt i øjenhøjde og med udgangspunkt i den enkelte kundes ståsted og ønsker, fortæller Michael Rixen.

Der er noget teknisk træning omkring de forskellige øvelser, og jeg foretrækker at undgå brug alt for mange maskiner. Derudover taler vi om kostvaner/kostråd, uden at det bliver religiøst, og i det hele taget er temaet for de her 1:1 forløb rigtig meget 'livsstilsændringer'.

- Jeg forsøger at lave træningen varieret og med sjove elementer, så kunden hele tiden bevare motivationen. Det skal være trygt og helt uformelt, og det må også gerne være både sjovt og hårdt, forklarer Micheal Rixen.

Annonce

Glad kunde:Fedt med en fast tovholder

Den formel kan en af Michael Rixens 1:1 kunder, Tina Jeppesen fra Thyregod, godt nikke positivt genkendende til. Hun vandt sidste år en konkurrence med et 10-ugers forløb med Michael, og hun blev så begejstret, at hun har snuppet yderligere 12 uger.

- Jeg er rigtig glad for det her forløb, og det har givet mig rigtig meget både fysisk og mentalt. Træningen med Michael er alsidig, sjov og til tider også hård, Men det har jeg lært at sætte pris på, og jeg må indrømme, at jeg er ved at gå lidt i panik, nu hvor de 12 uger snart er slut. Jeg tror ikke, jeg kan undvære det at have en fast tovholder, der dels holder mig i gang og dels hele tiden udfordrer mig og guider mig, siger Tina Jeppesen.

Hun har en fast ugentlig træningstime med Michael, og derudover er hun selv flittig til at bruge fitnesscentret - og hun nyder det tydeligvis og skamroser Michaels arbejde, så den unge mand er tæt på at blive godt rød i kammen.

Det er Tina Jeppesens andet personlige træningsforløb hos Michael Rixen. Og hun er allerede ved at gå i panik over, at det snart er slut. Foto: Jim Hoff
Annonce

Drømmen at blive fuldtids personlig træner

Udover at fungere som personlig træner laver Michael Rixen også træningsprogrammer til centrets medlemmer, deltager i flere af foreningens hold og boot camps. Selv træner han fast to gange om ugen crossfit i Vejle, og derudover cirka to gange fast i centret i Give.

Der er også nogle nye tiltag på bedding med Michael Rixen som tovholder. Det drejer sig om partræning, hvor man sammen med en makker/ven/veninde får tilbudt et personligt træningsforløb i samme stil som 1:1-konceptet, og så er der også planer om at lave en gang smalle group training, med seks deltagere - indledningsvis sådan lidt i stil med "Rigtige Mænd", kendt fra TV.

- Vi vil gerne have nogle flere mænd i gang med holdtræning, og jeg tror, at sådan en gang mandehørmsforløb med god træning og højt humør måske kunne være modellen, siger Michael Rixen.

Han drømmer om på sigt at blive full time personlig træner - hvilket uden tvivl ville være godt for både ryggen og sindet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce