Annonce
Give Avis

Kun 6 kampe tilbage: Sådan bliver resten af sæsonen for Gives divisionsmandskab

Gives hold i 2. og 3. division kan se frem til en noget nedbarberet sæson med en del færre kampe. Grundet corona bliver det sådan, at holdene kun møder hinanden i én indbyrdes kamp over hele sæsonen.
Annonce

GIVE: - Rent umiddelbart er jeg godt nok ikke specielt begejstret for denne her udmelding. Den medfører, at vi nu har seks kampe tilbage. Tre hjemmekampe og tre udekampe,  og de skal spilles hen over januar, februar og marts. Det kan blive meget tilfældigt, hvem der rykker ned og op, så i min optik kan denne her beslutning få nogle skæve sportslige konsekvenser.

Citatet stammer fra Henrik Henriksen, der er formand for HK Give Fremad, og det relaterer sig til den udmelding, der kom fra Dansk Håndbold Forbund (DHF) torsdag.

Indtil nu har der hersket en larmende usikkerhed om gameplanen i alle andre rækker end liga og 1. division. Men nu ligger der en sort på hvid udmelding fra DHF med følgende ordlyd:

- 2. og 3. division møder alle én gang. Det betyder, at Gives to hold i henholdsvis 2. og 3. division nu kan se frem til en del færre kampe, for her bliver det sådan, at holdene kun møder hinanden i én indbyrdes kamp over hele sæsonen.


Spillerne og trænerteamet plus vores fys Susanne har virkelig tacklet denne her kampfrie periode med stor professionalisme. Der er blevet trænet benhårdt

Henrik Henriksen, formand HK Give Fremad


Det betyder helt faktuelt, at har man nået at spille mod hinanden i efteråret, bliver returopgøret i foråret altså fjernet fra kampprogrammet. Er kampen fra efteråret derimod blevet udsat, vil den udsatte kamp blive fjernet fra kamprogrammet, og så mødes holdene i foråret i stedet.

Annonce

Blot seks kampe tilbage for både 2. og 3. division

For Gives 2. divisionsmandskab betyder det, at der resterer tre kampe på hjemmebane mod Fredericia, Viby og Fåborg, mens holdet skal møde Rask Mølle, Svendborg og GOG på udebane.

Når det nye kampprogram ligger klar, vil datoerne naturligvis blive meldt ud her i avisen.

DHF pointerer, at beslutningerne er baseret på regeringens seneste udmelding, som lige nu giver mulighed for at starte op 14. december. Hvis regeringen forlænger eller ændrer restriktionerne, vil det selvfølgelig være nødvendigt at kigge på kampsituationen igen.

De udsatte og aflyste kampe bliver hurtigst muligt trukket ud af kamprogrammet, og herefter er kampplanen klar. Hvis man har mod på at spille kampe inden jul, kan man tidligst spille kampe fra den 16. december. Det kræver dog, at begge hold accepterer. Efter 29. december vil kampprogrammet være gældende.

Annonce

Kampen om at komme væk fra bunden

Kigger vi på Gives situation i rækken, så ligger holdet pt. på 8. pladsen med 4 points for fem kampe og er dermed en del af nedrykningsballaden sammen med hold som Hørning, Svendborg, DHG Odense og Viby.

Med blot seks kampe tilbage til at redde pelsen er Give dermed under pres, men Henrik Henriksen ser ganske fortrøstningsfuldt på holdets chancer.

Cheftræner Erik Flak har nu sammen med holdet blot 6 kampe til at få 2. divisionsholdet ud af nedrykningssuppedasen. Foto: Jim Hoff

- Spillerne og trænerteamet plus vores fys Susanne har virkelig tacklet denne her kampfrie periode med stor professionalisme. Der er blevet trænet benhårdt i fællesskab, ligesom spillerne også har fået programmer til selvtræning, som de melder tilbage på til cheftræner Erik Flak. Og sportschef Kedde Jensen har løbende haft samtaler med spillerne, fortæller Henriksen.

Annonce

Står snorlige rent fysisk

Skal man finde fordele i det her underlige coronaforplumrede setup, så handler det meget om spillernes tilstand - fysisk.

- Spillerne har virkelig bygget på rent fysisk i denne her periode. Og så har vi fået styr på de skadede og småskadede spillere. Det betyder, at vi nu står med en særdeles fit og kampklar trup, som bare brænder efter at komme i gang igen, siger Henrik Henriksen.

Såvel spillere som trænerteam hang naturligvis noget med klarinetten, da beskeden om det nye kampsetup landede i klubbens indbakke.

- Ok, vi er ikke enige i alt, som DHF har besluttet. Blandt andet synes vi, at man skal droppe at 10. pladsen skal ud i nedrykningsspil. Den besked vil jeg videregive til DHF via mail. Men selvom vi er uenige i nogle af de her beslutninger, så piber vi ikke. Vi glæder os bare til at komme i kamp igen, og her får vi kniven for struben med det korte program. Derfor vil vi få brug for alle de tilskuere, der overhovedet må være i hallen, så gutterne kan hive en masse vigtige points på hjemmebane, konstaterer formanden.

Klubbens 2. hold i 3. division står også i en situation, hvor det handler om at redde sig fra nedrykningen med 6 kampe i kanonen.

- Det er yderst vigtig for os, at 3. divisionsholdet bliver i rækken. Det gør vores sportslige setup både stærkere og mere attraktivt, pointerer Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Fra minkkaos til hundeeventyr

Give Avis

Corona: Testbil til Give i weekenden

Annonce