Annonce
Give Avis

Kunstgræs og klubånd: Frivillige bakser med betonarbejde

Jesper Uth (tv.) og Anders Kristensen fra bestyrelsen i Give Fremad sidder også i Foreningen Give Kunstgræs, og de smider begge en masse frivillige timer i arbejdet med etableringen af kunstgræsbanen på den konto. Foto: Jim Hoff
To af de 'hårde drenge' fra bestyrelsen i Give Fremad er ikke bange for at smøge ærmerne op og give den som jord- og betonarbejdere, når der skal støbes fundament til kunstgræsbanens seks lysmaster
Annonce

GIVE: Selv om man ved et anlæg af idrætscenter og kunstgræsbane med mere jonglerer med budgetter i godt og vel 30 millionerklassen, og dermed skulle mene, man var godt dækket ind, så kan man slet ikke, som i overhovedet ikke, undvære den frivillige arbejdskraft, der både med mandetimer og hjerteblod er stærkt medvirkende til at tingene lykkes.

Sådan er det også med projekt kunstgræsbane i Give. Professionelle specialister har siden starten af september været i gang med at grave ud, dræne, køre grus på, planere osv., men tirsdag i uge 43 trådte to af de frivillige for alvor ind på scenen (læs:byggepladsen) ved Søndermarkshallen i Give.

Jesper Uths kammerat Karsten Lund kiggede forbi fredag eftermiddag for at give et nap med. Og hvem ved, det kan være, der så senere vanker en fyraftensøl som belønning for veludført arbejde. Foto: Jim Hoff

Anders Kristensen og Jesper Uth, der ud over at sidde i Give Fremads bestyrelse også sidder i foreningens kunstgræsbaneudvalg,mødte op med opsmøgede ærmer og store skovle, også de maskinelle af slagsen. Der skulle graves huller. Seks af slagsen, i 1.60 meters dybde. Huller, der senere skulle fyldes med beton og stå som fundament for de seks 18 meter høje lysmaster, der skal oplyse den nye kunstgræsbane.

- Vi startede klokken 17.00 med en skråsikker forvisning om, at det her kunne vi klare på et par timer. Men heldigvis er vi begge så unge, at vi godt kan blive klogere, og det blev vi. Vi var først færdige med at grave huller klokken 22.00, fortæller Jesper Uth med et skævt smil.

Annonce

Græs på i uge 45

Avisen møder ham og Anders Kristensen fredag eftermiddag på kunstgræsbanen, hvor de sammen med en betonkanon med dertil hørende specialist er i gang med at fylde de seks huller med nybagt beton.


Alt i alt er vi cirka en uge efter tidsplanen på grund af regnvejret, så vi tænker, at vi er klar med en stor flot julegave til klubben i december

Jesper Uth og Anders Kristensen


Kort efter kick-off får de forstærkninger i skikkelse af en af deres kammerater, Karsten Lund, der godt lige vil give et nap med.

- Vi forventer, at betonen først er tør om en måneds tid, og det passer ret fint, for vi får først lysmasterne om en måned. I uge 45 kommer der græs på, og som du kan se, er vi begyndt at sætte hegn op. Alt i alt er vi cirka en uge efter tidsplanen på grund af regnvejret, så vi tænker, at vi er klar med en stor flot julegave til klubben i december, siger Jesper Uth og Anders Kristensen.

I det daglige er Jesper Uth politimand, men han viste stort talent ved betonkanonen. Foto: Jim Hoff

Sidstnævnte kan fortælle, at der har været lidt ekstraarbejde med underlaget, hvor man har måtte grave mere jord væk end forventet og dermed også skulle bruge mere grus end oprindeligt budgetteret .

- Ikke noget dramatisk, bestemt inden for de forventelige, når man går i gang med så stort et projet, at der dukker noget uforudset op, men det koster jo lidt på tidsplanen - og nok også lidt på budgettet, vurderer Anders Kristensen.

Annonce

Fed julegave til fodboldfolket

Om alt går vel kan banen altså taget i brug, også med lys, i starten af december, så her kan klubbens nyoprykkede serie 1-mandskab jo passende gå i gang med vintertræningen, så man står knivskarp til de nye udfordringer i jyllandsserien i 2021.

- DBU har allerede forespurgt på at leje banen i det tidlige forår til et ungdomsstævne. Supergodt, for det er både med til at genere indtjening til Foreningen Give Kunstgræs og med til at sætte Give endnu mere på landkortet, siger Jesper Uth.

Han har desforuden stor ros til de håndværkere fra Spjald, som entreprenøren Winther Sport & Fritid har sat i spidsen for projektet.

Anders Kristensen er uddannet håndværker, så 'projekt betonfundament' var i gode hænder på næstformanden i Give Fremad. Foto: Jim Hoff

- De ved tydeligvis, hvad de har med at gøre. De er professionelle, og vi har en rigtig fin daglig kommunikation med dem, siger Jesper Uth, mens har med forbløffende stor teknisk snilde svinger slangen fra betonkanonen og fylder et hul med beton, mens en lille fræk regnbyge lige kigger forbi for at markere, at man altså stadig er underlagt vejrgudernes gunst i det her projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Ny rutineret tøjpige hos Merci

Annonce