Annonce
Give Avis

Kvinden fra journalsagen i Give står frem

Ulla Pia Olesen fra Give kunne onsdag eftermiddag aflevere op mod 500 patientjournaler, som hun havde købt på en online-auktion. Journalerne lå gemt i et arkivskab, hun havde købt. Foto: Jim Hoff

Onsdag eftermiddag stod Ulla Pia Olesen fra Give frem som den kvinde, der ved en online-auktion havde købt et arkivskab med 400-500 patientjournaler. Ved samme lejlighed blev journalerne overdraget til Sygehus Lillebælt.

Annonce

GIVE: Onsdag eftermiddag rulle en varebil fra Sygehus Lillebælt ind på Givevej 6, og da bilen fem minutter senere igen forlod matriklen, var det med noget af det mest omtalte arkivskabsindhold her i landet de seneste to dage: Op til 500 fortrolige patientjournaler fra det nu nedlagte Give Sygehus.

Det var Ulla Pia Olesen, der under tilstedeværelse ar DRs filmhold afleverede journalerne til en portør samt Sygehus Lillebælts kommunikationschef Cathrin Tromborg. Dermed stod den hidtil ukendte kvinde frem i "journalsagen" fra Give, og Ulla Pia Olesen forklarede også, hvorfor hun var gået til medierne og ikke blot selv havde brændt papirerne eller henvendt sig direkte til Sygehus Lillebælt eller Region Syddanmark.

-For mig handler det her om to ting. For det første synes jeg, at det er vigtigt, at hele Danmark skal have at vide, at det her er sket, så regionerne kan få strammet op omkring deres procedurer, når de lukker sygehuse ned. For det andet må jeg ærligt indrømme, at denne sag her var den dråbe, der fik bægeret til at flyde over i forhold til Region Syddanmarks og Sygehus Lillebælts håndtering af sygehusproblematikkerne her i Give. Først lukker man et af landets bedste sygehuse, så smider man designermøbler i containere osv. Så jo, jeg fik simpelthen nok, siger Ulla Pia Olesen.

Jeg synes, at det er vigtigt, at hele Danmark skal have at vide, at det her er sket, så regionerne kan få strammet op omkring deres procedurer, når de lukker sygehuse ned fremover.

- Ulla Pia Olesen, Give
En portør fra Sygehus Lillebælt læsser patientjournalerne over i de medbragte papkasser. Ulla Pia Olesen fik trods alt lov til at beholde arkivskabet. Foto: Jim Hoff
Annonce

Udbredt flovhed i regionen

Tilstede ved overleveringen af patientjournalerne var også regionsrådsmedlem Gitte Frederiksen (V), der fra sagen breakede på Give Avis' netavis i går har været særdeles flov på regionens vegne.

-Det her er virkelig pinligt. Den slags må simpelthen ikke ske, og man kun som regionsrådspolitiker kun være flov på regionens og Sygehus Lillebælts vegne. Der er slet ingen tvivl om, at denne her sag kommer til at sende dønninger ned gennem systemet, når hele sagsforløbet bliver trevlet op, sagde Gitte Frederiksen.

Her ligger hun helt på linje med Sygehus Lillebælts chef, Dorthe Crüger, der både via telefonen og en pressemeddelelse onsdag formiddag er ude og beklage sagen.

Jeg er utrolig ked af det. Ja, men for pokker da. Kan vi ikke en gang finde ud af at fjerne patientjournaler fra det inventar, vi sælger på auktion. Det er så flovt, siger Dorthe Crüger.

-Det er fint, at Dorthe Crüger er hurtigt ude og beklage, og at hun lægger sig fladt ned. Men kan de op mod 500 patienter, hvis journaler er blevet solgt på en auktion mon bruge sådan en undskyldning til noget, lyder det retorisk fraUlla Pia Olesen, der er glad og lettet over, at de følsomme papirer nu er væk fra hendes ansvarsområde og i "forhåbentlig kompetente hænder hos Sygehus Lillebælt", som hun udtrykker det.

Patientjournalerne køres til Sygehus Lillebælt, hvor de makuleres. Foto: Jim Hoff
"Journalsagen" gik viral på få timer og endte hos DR, der lavede et indslag til TV-avisen onsdag aften. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kloakrensning: Give i røg og damp

Annonce