Annonce
Give Avis

Kyllingebryster og kartofler lagde en fin bund til GISK-indsamlingen

Martin Schmidt og Linda Høgh, GISKs centerleder og næstformand, samt hjælpere stod lørdag klar foran Diagonalkroen til at udlevere de bestilte menuer til kunderne. Der blev afsat tæt på 1100 menuer i alt og dermed var der små 11.000 kroner i kassen til indsamlingen til det nye idrætscenter. Foto: Jim Hoff
Små 1100 menuer blev sendt ud over rampen lørdag formiddag, da Diagonalkroen med GISK, Danespo og Danpo som samarbejdspartnere tryllede kyllingebryster og kartofler om til tæt på 11000 kroner til det nye idrætscenter.

GIVE: Den store folkeindsamling til projekt "nyt idrætscenter i Give" fik lørdag den 23. januar en velsmagende start, da de fire lokale virksomheder/institutioner Danespo, Danpo, GISK og Diagonalkroen lancerede et koncept, hvor man ved at købe en menu til fem personer bestående af kyllingebryst, kartofler og barbecuesovs til blot 50 kroner kunne støtte indsamlingen.

Lasse Lindberg fra Diagonalkroen donerede 10 kroner pr. solgt menu, og det kunne ud over lokalpatriotisme lade sig gøre, fordi Danpo og Danespo havde været meget large med deres råvarepriser.

Centerleder Martin Schmidt og næstformand Linda Høgh fra GISK stillede lørdag fra 9.00 til 16.00 med et hold frivillige foreningsfolk, der med udgangspunkt udenfor kroen i det grå og småkolde januarvejr udlevedere menuerne til det sultne Givefolk.

Vigtigt med samarbejde på tværs i byen

På forhånd var der på Diagonalkroens Facebookside bestilt 980 menuer, men på dagen kom der kunder til, som fik mad med hjem uden forudbestilling.

- Alt i alt når vi nok på på cirka små 1100 solgte menuer denne lørdag, og det giver os i omegnen af 11.000 kroner til vores indsamling. Det er en fin start, og frem for alt er det dejligt at konstatere, at vi via samarbejde på kryds og tværs i byen kan mobilisere tiltag som det her - og dermed både gå gjort opmærksom på vores indsamlingsprojekt og samtidig få penge i kassen, konstaterer Martin Schmidt.

Lasse Lindberg fra Diagonalkroen er også glad for, at man på denne måde kan samarbejde om projekter til gavn for byen.

Ude i maskinrummet, eller kartoffelcentralen, stod Berit Schmidt og Mette Vesterggard for disponering og udlevering af kartofler. Det var de så gode til, at de hurtigt fik navnene Kartoffelwoman 1 og 2. Foto: Jim Hoff

- Jeg synes jo, at det er en god ide, at vi med fire lokale medspillere på banen både kan holde gang i aktivitetsniveauet på kroen og støtte det nye idrætscenter i deres jagt på midler til projektet, siger Lasse Lindberg.

Annonce

Covid-19 gør ikke indsamlingen nemmere

GISK har iværksat flere tiltag, der skal generere penge til idrætscenterprojektet, blandt andet har man nedsat en stærk sponsorgruppe, der skal ud gøre sine hoser grønne i forhold til både erhvervsliv og private, ligesom GISK også har flere events på bedding.

Pt. har GISK gang i pantindsamling ved Ikærhallen, man har solgt juletræer i december måned, mens tiltaget med fyrværkerisalget gik i vasken på grund af coronarestrikoner.

For der er jo bare lige den forbandede joker i spil ved navn Covid-19 med dertil hørende britiske, sydafrikanske og brasilianske mutationer, og det gør ikke just indsamlingsprojektet nemmere.

Det er målet at få indsamlet 10 millioner kroner, så man kan få det idrætscenter, man har ønsket sig og projekteret med. Vejle Kommune har bevilliget 31,5 millioner kr. til halbyggeriets etape 2.

Men hvis byens drøm om et moderne Idrætscenter skal realiseres, hedder prisen 38-40 millioner kroner - og det er her den lokalt funderede indsamling altså har sin store berettigelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce