Annonce
Give Avis

Lægehuset i Give i vækst

Lægehuset i Give vækster både på mandskabssiden og på bygningssiden. Seneste har personalet i lægehuset på Teglværksvej kunnet tage 200 spritnye kvadratmeter i brug, hvor de seks praksisejere har kontorer
Annonce

Give: Godt og vel 200 nybyggede kvadratmeter. Det er størrelsen på den tilbygning, som lægehuset i Give kunne tage i brug lige før coronaen brød ud på verdensplan. Selve byggeriet blev, efter at have været både på det mentale og praktiske tegnebræt i en årrække, igangsat i 2019, og  tilbygningen indeholder ud over et toilet seks gode rum, som er taget i brug af lægehusets praksisejere.

Samtidig med at der er bygget nyt, er det gamle lægehus, der åbnede dørene i 1974 med blandt Jan Herling og Lars Ebbehøj som initiativtagere, blevet renoveret med nye gulve og nye døre.

De mange ledige rum i forbindelse med flytningen af de seks praksisejere til det nye, er blevet delt op i flere små rum, så man i dag kan tilbyde separate rum til alle tre sygeplejersker, ligesom der også er lavet to laboratorierum og et ambulatorium.

Annonce

Masser af god plads

Det fortæller Karen Marie Sand, der er praksismanager på lægehuset. Hun har naturligvis også fået sit eget kontor, som ligger på samme gang, hvor de tre uddannelseslæger og de to lægevikarer residerer.

- Renoveringsprocessen af det gamle lægehus er ikke slut endnu, men vil pågå løbende og i diskretion uden at være til gen for lægehusets gæster. Vores frokoststue er blevet flyttet, og det er meningen, at vi på sigt også skal have etableret et konferencerum. Derudover har vi et stort ledigt rum, som kan bruges til flere forskellige ting, når vi kommer dertil, fortæller Karen Marie Sand.

Sekretærernes kontor skal også have en overhaling, der trækker rummet mere ind i 2020'erne og vær fra den velkendte 70'er stil.

Det er ikke kun på kvadratmetersiden, at lægehuset er blevet opgraderet. I forbindelse med nybyggeriet er de seks nye lægepraksisrum blevet tilført nyt udstyr.

Annonce

Dagligdagen fungerer fint

På personalesiden er man, efter at de to rutinerede læger Niels Jørgen Stabel og Claus Lomholt er gået på pension, i gang med at finde en sjette praksisejer/kompagnon, s man på den konto igen kan blive fuldtallige.

- Alt i alt fungerer vores dagligdag fint. Vi glæder os over, at vi nu alle har godt med plads, og at mange ansatte har deres eget rum. Selvfølgelig kan vi altid bruge flere lægehænder, og selv om udfordringen med at finde nye yngre læger til prisis udenfor storbyerne er velkendt, er jeg meget fortrøstningsfuld i forhold til, at vi nok skal finde den sjette læge, der kan gå ind som den sidste kompagnon og dermed lukke det sidste hul på den side, lyder vurderingen fra Karen Marie Sand.

Karen Marie Sand er praksis manager på lægehuset i Give. En stilling, der blev oprettet ved indgangen til det nye år, idet der er blevet mere og mere at holde styr på i lægehuset ikke mindst på personalesiden. Foto: Jim Hoff

Sammen med at flytte i nye lokaler har personalet også skullet forholde sig til coronakrisen. Her har det i et stormvejr af løbende nye meldinger og retningslinjer handlet rigtig meget om at manøvrere en hverdag så godt på plads, at man har kunnet give klienterne en god og udpræget fornemmelse af tryghed ved besøg i lægehuset.

Man har løbende skullet tilpasse os til situationen, for der er kommet mange meldinger og nye restriktioner hen ad vejen. Ikke mindst som lægehus skal den slags bare sidde 100 procent i skabet.

- Det har fungeret fint med vores tiltag, og klienterne har taget rigtig godt imod de nye retningslinjer. Der er sat plastskærme op ved receptionen og i ambulatorierne, bordene er fjernet fra venteværelset, stolene står med en meters afstand, og rigtig mange af vores klienter går faktisk slet ikke ind i venteværelset, men sidder og venter ude i bilen på, at vi ringer dem ind til lægen/sygeplejersken. Vi føler, at alle er trygge i det her system, og at man ikke er bange for at komme her på lægehuset, og det er jo rigtig vigtigt, forklarer Karen Marie Sand.

Annonce

Influenzavaccination under meget trygge forhold

Man har også under coronaen været i fast telefonkontakt med mange klienter; igen handler det om tryghed og om at klienten føler sig set og hørt i en svær tid, hvor frygt og usikkerhed er daglige medspillere for ikke mindst de mere sårbare grupper i samfundet.

Om ikke ret lang tid åbner lægehuset op for den årlige influenzavaccine, og netop fordi man nu har så god plads med indgang og udgang forskellige steder i huset, har man mulighed for at lave et godt flow og undgå de uhensigtsmæssige kødannelser.

Influenzavaccination

FÅ DIN INFLUENZAVACCINATION I LÆGEHUSET !

Tiden for influenzavaccination nærmer sig. Vaccinationen kan du få trygt og sikkert på Lægehuset i Give, idet vi følger de til enhver tid gældende retningslinjer for COVID 19 fra Sundhedsstyrelsen.

Vaccinationen foregår i uge 41 mandag d. 5.10, tirsdag d.6.10 og torsdag d. 8.10 fra kl. 13-16. Tidsbestilling ikke nødvendig.

Du kan få vaccinationen gratis, hvis du opfylder en af nedenstående kriterier:

Er 65 år eller derover

Har en kronisk sygdom

Er svært overvægtig

Er gravid i 2. eller 3. trimester

Er førtidspensionist

Sundhedspersonale

Hvis du er utryg eller svækket/i risikogruppen er det muligt, at få besøg og blive vaccineret i eget hjem. Ring gerne til klinikken for at aftale nærmere.

Tidsbestilling: 7573 1822 mellem kl. 9-12

Hvis du har en tid på Lægehuset af anden årsag, så er du meget velkommen til at spørge, om du kan få vaccinen med det samme. Dette er muligt fra d. 1. oktober.

Hvis du ønsker vaccinen og selv skal betale, bedes du ringe til klinikken og aftale en tid for dette. Vaccinen koster 150 kr. Vi opfordrer til der betales med MobilePay.

Ved symptomer på COVID 19 må du ikke møde op på Lægehuset. Ring i stedet til klinikken, så vi sammen kan finde ud af, hvordan vi hjælper dig bedst.

Med venlig hilsen

Lægehuset Give

- Vi tilbyder også at tage ud og vaccinere folk, så alt i alt er vi godt rustede til denne nye omgang med influenzavaccinationer. Når vi er klar, så melder vi det ud gennem pressen her, så alle ved, hvordan det kommer til at foregå, fastslår Karen Marie Sand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce