Annonce
Give Avis

Lærke og Nellija: Det der boksning kan altså noget!

De to 14-årige piger Lærke Kring (tv.) og Nellija Lipenite startede til boksning for 3 måneder siden. De går begge efter at blive kampboksere - gerne med et mesterskab ved bæltet.Foto: Jim Hoff
Kampbokserholdet hos Give Atlet Klub består af 11 boksere, ni drenge og to piger. Pigerne har kvittet håndbold, fodbold og gymnastik og har taget handskerne på i bokseklubben.
Annonce

GIVE - Boksning? Det er da en mandesport?

Denne reaktion, og fordom, møder de to 14-årige piger Lærke Kring og Nellija Lipenite ganske tit, når de fortæller deres skolekammerater om deres fritidsinteresse. De går nemlig til boksningpå kampholdet i Give Atler Klub, og de synes, at det er en fed sportsgren.

De er begge startet til boksning for 2-3 måneder siden, fordi de syntes, det kunne være interesant at prøve sig af i netop denne hårdtslående sportsdisciplin.

Men ok, de er i klart undertal, og det gælder på landsplan, at pigerne er i undertal.  Mend et afholder ikke de to piger fra at gå op i deres sport med liv og sjæl.

- Jeg kan godt lide at gå til boksning, fordi det er en god sport. Det er en individuel sportsgren, og så er det en kampsport. Det kan jeg godt lide, for jeg synes, at det er sjovt at slås, lyder det fra Lærke med et stort smil.

Hun understreger dog, at der kun er i bokseklubben, at hun vin slås, ikke i skolen.

- Og med 'slås' så mener jeg natuglivs at bokse, understreger Lærke, nåske med en lille politisk korrekt tanke på, at hendes forældre nok kommer til at læse dette interview.

Nellija har det nøjagtig tpå samem måde som Lærke med hensyn til sin begrundelse af vaælg af sportsgren.

- Jeg har tidligere spillet håndbold og gået til spring, men det her, det er bare sejt og spændende, siger Nellija.

Annonce

Drømmer om mesteskaber

Begge pigerne går klokkeklart efter at blive diplomboksere og derefter kampboksere.

- Min far synes, det er for fedt og sejt, men min mor er godt nok noget mere skeptisk. Hun snakker meget om alle slag man kan få i hovedet osv., men det er jeg nu ikke bange for, pointerer Lærke.

Og for hendes veninde har boksningen også en helt speciel funtkion.

- Ved at gå til boksning lærer jeg at forsvare mig selv. Det er også vigtigt for mig, siger Nellija.

De træner begge trofast tre gange om ugen, og efter lidt betænkningstid på spørgsmålet fra avisens udsendte omkrig deres mere overordnede mål med at gå til boksning, svarer de faktisk begge to, næsten i munden på hinanden, at de de drømmer om at vinde et mesterskab.

- Det kan godt være, det er urealistsik, for der stilles store krav for at blive mester. Man skal være dygtig, man skal have en hel masse vilje - men den har vi, så måske vi klarer det, lyder det ambitiøst og håbefuldt fra de to piger med store smil og hævede kampklare handsker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Hvad er GISK?

Give Avis

Tanker bag den nye byskulptur

Annonce