Annonce
Give Avis

Læserbrev: Flytningen af Friklinikken til Grindsted med skæbnesvangre økonomiske tal

Flytningen af Friklinikken til Give Sygehus har været en stor økonomisk bet ifølge hosstående læserbrev. Arkivfoto
Annonce

GIVE: Så kom de skæbnesvangre tal for Friklinikken. Tal, der fortæller, at flytningen af Friklinikken fra Give til Grindsted Sygehus for det første ikke kunne holdes indenfor den afsatte ramme på 11 mill. men blev over 2 mill dyrere, dels på grund af de fysiske rammer på Grindsted Sygehus og mangel på de mest elementære ting såsom hensigtsmæssigt indeklima, elevator m.m.

Det beløb overlader Regionen så til Friklinikken at finde indenfor Friklinikkens ramme i stedet for, at Regionen tager ansvar for beslutningen og dækker den økonomiske ekstra udgift indenfor Regionens ramme.

Det er dog ikke det værste. Det værste og mest forudsigelige er, at omsætningen er faldet med 10 mill., og dermed er hele grundlaget for Friklinikken som institution ødelagt.

Den Institution, der var flagskibet i Region Syd mht. til effektivitet og indtjening til Regionen ,og den institution, som politikere fra andre Regioner kom for at blive inspireret af, er nu bombet tilbage til " stenalderen ".

Den beslutning, der blev taget uden hensyn til fagfolks anbefalinger, herunder Lægeforeningen og de praktiserende læger i vores område, pårørende og patienter, samt overbevisende tal og beregninger, men udelukkende ud fra et politisk flertal med focus på at styrke bestemte områder i Regionen.

Sagde man, at Sognerådspolitikken var død ?

Regeringen forslår en ny Sundhedsreform, hvor Regionerne nedlægges. Regionspolitikkerne har travlt med at rose nærdemokratiets fortræffeligheder, hvor man kan komme i kontakt med de lokale Regionspolitikkere tidlig som sent og altid henvende sig til dem.

Det må jeg sige, er en sandhed med modifikationer.

Man kan godt henvende sig ,men man skal lede længe efter svar. Så den begrundelse holder ikke, og det uanset partifarve.

Nu har man besluttet at flytte Plastikkirurgien fra Friklinikken i Grindsted, og med den manglende omsætning, fald i henvisninger, problemer med transport og lignende, kan man kun frygte fremtiden for Friklinikken.

Petra Raundahl, Ndr. Donnerupvej 1 7323 Give

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce