Annonce
Give Avis

Læserbrev: Skal vi have fredfyldt natur eller grøn vind energi i Blåhøj?

Fforrige uge havde familien Klint, som driver landbrug i områdetved Blåhøj,inviteret Vejle Kommunes Teknisk Udvalg og lokale politikere på besigtigelsestur, da de vil blive nabo til de tre gigantiskevindmøllerøst for Blåhøj.
Byrådsmedlem Henning Dam (S) opponerer her mod opstillingen af de i alt ni projekterede vindmøller omkring Blåhøj. Dermed bakker han op om den lokale modstand mod opstillingen af blandt tre 167,5 meter høje vindmøller øst for Blåhøj.

GIVE-EGNEN: Ikast-Brande Kommune planlægger i øjeblikket to vindmølleprojekter omkring Blåhøj, hvor Eurowind og HOFOR (Hovedstadens Forsyningsselskab)vil opstille ni vindmøller i Skærlundnord for Blåhøj og tre vindmøller øst for Blåhøj.

De tre sidste vindmøller planlægges opført kun ca. 500 m fra grænsen til Vejle kommune, og bliver hele 167,5 meter høje(ca. 3 x Vejle Fjord broen).

Skærlund vindmøllerne er et internt Ikast-Brande Kommune anliggende, hvor der er lokale kræfter i Blåhøj, som synes, at påvirkningen bliver for stor sammen med de allerede eksisterende møller.

Området kommer med 17-20 kæmpevindmøller til at minde om de mest belastede områder ved Vesterhavet, hvor vindmøllerne sætter et voldsomt præg på landskabet. Borgerne i Blåhøj kan dog stadig nå at påvirke processen i Ikast-Brande kommune, da der skal udarbejdes og godkendes et kommuneplantillæg og en lokalplan for området, inden projektet eventuelt kan realiseres.

I forrige uge havde familien Klint, som driver landbrug i området ved Blåhøj, inviteret Vejle Kommunes Teknisk Udvalg og lokale politikere på besigtigelsestur, da de vil blive nabo til de tre gigantiske vindmøllerøst for Blåhøj.

Ikast-Brande kommune har tidligere sammen med Billund og Vejle kommune været med til at udlægge området som et tværkommunalt forstyrrelsesfrit naturområde. Ikast-Brande Kommune trak sig fra aftalen for nogle år siden, men Billund og Vejle Kommuner har heldigvis fastholdt klassificeringen af naturen i området.

Vindmøllerne vil være til stor gene både for dyrelivet og for mange lokale borgere med støj, skyggekast og natlys. Vejle og Billund Kommunes fastholdelse af området som et forstyrrelsesfrit område betyder, at Ikast-Brande kommune skal sende projektet øst for Blåhøj til høring i de to nabo kommuner.

I forbindelse med besigtigelsesturen fik vi oplyst, at projekter af denne karakter ikke kan gennemføres inden for en afstand på mindre en 7 km til et forstyrrelsesfrit område, hvis de berørte kommuner ønsker det anderledes.

Jeg er en stor tilhænger af den grønne omstilling, men så store vindmøller skal ikke placeres midt i vores fælles natur uden lokal opbakning, og jeg har fuld forståelse for modstanden fra lokale borgere i Ikast-Brande kommune.

Det er dog vigtigt at bemærke, at der også er lokale borgere i Vorslunde, Grønbjerg og Give, der vil blive påvirket af de tre gigantiske møller, der vil synes voldsomme inden for en radius på mindst 10 km., og disse borgeres interesse kan og skal Vejle Byråd varetage.

Jeg håber, at vi kan finde et flertal i Vejle Kommune imod opførelsen af de tre gigantiske vindøller øst for Blåhøj til gavn for alle indbyggere i området uanset kommune tilhørsforhold.

Af byrådsmedlem Henning Dam (S), Møllebjergvej 8, 7323 Give.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give genåbnede med et brag

Give Avis

Kirsten Vaarst stopper på Lægehuset

Annonce