Annonce
Give Avis

Løver på vejen, da cykelløbet PostNord Danmark Rundt piskede gennem Givskud

Børnene på Givskud Skole havde lavet finebannere og malet på vejene. Det skabte enfestlig stemning, så byen var mere end klar til at tage imod cykelrytterne. Foto: Jim Hoff
10 sekunders cykelløbsspektakel lyder ikke af meget, men det kan sagtens bruges som omdrejningspunkt for en spontan lille byfest, og det var lige netop den indgang en række foreninger i Givskud havde PostNord Danmark Rundts fredagensvisit i løvernes by.
Annonce

Givskud: Der var løver på vejen, og de stod klar til at "snuppe" den gule førertrøje, da det store cykelfelt i PostNord Danmark Rundt fredag ved kaffetid som en lang farverig slange piskede og bugtede sig adræt gennem Givskud.

Måske derfor, at rytterne havde pokkers travlt med at komme gennem byen, der ellers var godt fyldt op med masser af forventningsfulde tilskuere, der havde taget det gode humør og klaphattene med denne fine sommerdag.

Nu skal det i sandhedens tjeneste siges, at løverne var af den kunstige slags, og at de var stillet op som en kærlig og godt tænkt hilsen fra Givskud Zoo til det hårdt arbejdende cykelfolk.

En af rytterne konstaterede forbløffet i forbifarten - med tydelig københavnsk accent - at "hundene er eddermame store her i Givskud".

De lokale kyssepiger var naturligvis også på plads, men desværre for de ellers søde og friske piger drønede cykelrytterne gennem Givskud uden tid til kys og kram. Vi prøver igen i 2021. Foto: Jim Hoff
Annonce

Arbejder på at få Tour de France til Givskud

Rammerne omkring feltets triumftog gennem løvebyen var sat af en række lokale foreninger, der havde sørget for en hyggelig markedsstemning på pladsen ved GoOn.

Børnene fra Givskud Skole var også på plads med masser af flotte bannere, ligesom de havde malet slagord på Stadionvej, hvoraf det tydeligt fremgik, at man i Givskud regner med at Tour de France i 2012 kommer gennem byen.

- Vi forventer bestemt, at ruten kommer gennem Givskud, når Tour de France lægger fra land i Vejle i 2021. Det må da være oplagt at lokale byer som Givskud, Gadbjerg og Give alle får besøg af Touren. Vi vil i hvert fald gøre vores her i Givskud til, at det kommer til at ske, konstaterede Elin Søbye fra FC GOG.

Hun kunne fortælle, at en delegation fra Givskud skal til møde med Vejle Kommune for netop at tale om Tour de France-ruten fra Vejle til Sønderborg den 4. juli 2021.

Hertil kan blot føjes, at givskudborgerne i hvert fald gav en flot smagsprøve på, hvad byen kan byde på af festivitas og opbakning - og det i sig selv er jo et godt argument for at lade Tourens stjerner få en oplevelse af at køre cykelløb med løver på vejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Flot opbakning til Walk-a-Fun-Thon

Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce