Annonce
Give Avis

Landets bedste cykelryttere indtager Give i juni

På pressemødet i februar i 2020 blev ruterne fremlagt, og Give Cykelklubs formand Kurt Gjødsbøl og borgmester Jens Ejner Christensen så begge frem til den fantastiske opgave det er for området at afholde et DM i cykling. Foto: Jim Hoff
Danmarks hårdeste cykelterræn udgør scenen, når landets bedste cykelryttere skal dyste om dannebrogstrikoten. DM i Give blev corona-aflyst i 2020, men nu er Solhjulets by igen klar som DM-vært for det prestigefyldte mesterskab.

GIVE: Vejle Kommune, med Give som omdrejningspunkt, bliver hele Danmarks cykelhovedstad fra 17. til 20. juni, når det måske mest kendte og elskede cykelterræn lægger asfalt til DM-festen i 2021.

Både enkeltstarten og linjeløbene har start og mål i Solhjulets by, og som altid er der garanti for drama og spektakulær cykelløb, når de nye danske mestre skal kåres.

Vejleområdet er et veritabelt "Kingdom of Cycling", et område der byder på Danmarks bedste cykellandskab, og det unikke terræn i Vejle Kommune er en vigtig del af områdets historie og DNA. Terrænet er Danmarks hårdeste, og intet andet sted findes så mange højdemeter inden for så lille et område.

Annonce

Borgmesteren ser frem til nogle fantastiske cykeloplevelser

Vejle Kommunes borgmester, Jens Ejner Christensen, glæder sig derfor over, at det trods corona-aflysningen i 2020 er lykkedes at få DM til Give, og at Kingdom of Cycling iscenesætter hele dramaet.


DM i landevejscykling er en kæmpe opgave for Give Cykelklub, som vi ser frem til med spænding og ydmyghed. Vi håber meget, at vi kan afvikle løbet med publikum langs de udfordrende DM-ruter og i målområdet, så vi får den folkefest, vi ønsker

Kurt Gjødsbøl, formand for Give Cykelklub


- Det bliver spektakulært at se den danske cykelelite i kamp om den prestigefyldte Dannebrogstrikot i Danmarks hårdeste og smukkeste cykelterræn. Det er muligt, at corona-situationen får indflydelse på folkefesten langs ruten og i målområdet, men jeg tør godt love et sandt konge-drama til de mange tv-seere hjemme i stuerne, siger borgmesteren og tilføjer:

- Stort tak til Give Cykelklub og de mange frivillige, som sammen skal løfte den store opgave og skabe de bedste rammer for DM i landevejscykling, udtaler Jens Ejner Christensen, som ser frem til nogle fantastiske cykelår med bl.a. DM i Give, PostNord Danmark Rundt og Tour de France.

Annonce

Give klar til anderledes DM

DM-værterne fra Give Cykelklub er allerede godt i gang med forberedelserne til sommerens store event, og formand Kurt Gjødsbøl glæder sig over den lokale opbakning. Men samtidig er han også forberedt på, at corona-situationen kan medføre et anderledes DM.

- DM i landevejscykling er en kæmpe opgave for Give Cykelklub, som vi ser frem til med spænding og ydmyghed. Vi håber meget, at vi kan afvikle løbet med publikum langs de udfordrende DM-ruter og i målområdet, så vi får den folkefest, vi ønsker. Skulle der fortsat være corona-restriktioner til DM i Give i 2021, så kommer vi alligevel i mål med opgaven ud fra de gældende retningslinjer. Det vil være et anderledes DM, men dramaet er det samme, og vi løfter opgaven i et bredt samarbejde med alle i området, fortæller Kurt Gjødsbøl.

Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen, er da også både begejstret for DM-ruten, lokalmiljøets store støtte og værternes planer for DM-ugen.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Give Cykelklub og Vejle Kommune er i fuld gang med at skabe et forrygende DM. Det er på alle måder en fornøjelse at opleve klubbens dedikation og stolthed, og med kommunens store, professionelle opbakning bliver det et spektakulært cykelløb på en både smuk og hård rute i Kingdom of Cycling. Vi håber naturligvis, at det samtidig bliver den folkefest, vi alle ønsker, men DM-drama skal vi nok få, fastslår Henrik Jess Jensen.

Annonce

Den hårdeste DM-rute i mange år

Ruterne inviterer til spændende cykelløb De hjemlige ryttere får for alvor mulighed for at udfordre de mange WorldTour-navne, når linjeløbene afvikles på den hårdeste rute i mange år - og de mange historiske veje og klassiske stigninger i Vejle Kommune, som blandt andet tæller Chr. Winthersvej/Gl. Kongevej og Østengård, skal nok give intenst og dramatisk væddeløb hos både herrerne og kvinderne.

Kim Thomsen fra Give Cykelklub har haft en stor finger med i spillet på tilrettelæggelsen af DM-ruterne. Foto: Jim Hoff

- Det er jo et helt fantastisk område til cykelløb, og det bliver enormt interessant at se, hvordan rytterne griber løbet an, fordi mange af de mest udfordrende stigninger ligger relativt tidligt, hvilket vil tvinge favoritterne til at være opmærksomme fra starten. Og så er et nationalt mesterskab altid yderst interessant i et OL-år, for selvom DM ikke direkte er afgørende for udtagelsen, kan det være med til at få de sidste brikker til at falde på plads, forklarer Tayeb Braikia, landstræner for kvindelandsholdet.

Annonce

Et åbent løb med mange favoritter

I 2020 vandt Kasper Asgreen dannebrogstrikoten til linjeløbet i Middelfart, og cheflandstræner Anders Lund ser frem til et DM, hvor flere forskellige rytterprofiler har mulighed for at skabe løbet og køre med om titlen.

- Jeg synes, at årets DM-rute ser meget spændende ud. Første halvdel foregår i noget af Danmarks hårdeste cykelterræn, som rytterne også kender fra PostNord Danmark Rundt, mens sidste halvdel bliver på de tekniske omgange i Give, hvor distancen formentlig kommer til at gøre udslaget. De senere års udgaver af DM har været virkelig tætte og åbne cykelløb, hvor kampen har stået mellem de stærke kollektiver på de danske teams og de mindre enheder af WorldTour-ryttere, og jeg forventer, at denne kamp fortsætter i et åbent løb med mange favoritter, konstaterer Anders Lund.

Annonce
Annonce
Give Avis

Ung ridesportsudøver vinder fire guldmedaljer

Annonce
Annonce
Give Avis

Mere kunst og kultur skal gøre børn og voksnes hverdag bedre

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Lokal købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Give Avis

96 golfspillere dystede på banen i Give

Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Give Avis

Tilløbsstykke: Folk væltede ind til loppesalg på 125 år gammel slægtsgård i Vonge

Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Give Avis

1347 personer har doneret stort beløb til økonomisk presset zoo - men direktør forventer stadig et millionunderskud

Give Avis

Kornet er solgt på forhånd - men høsten skal i hus: Se videoen og kom med op i Flemming Kjærs mejetærsker

Give Avis

Peters andet liv begyndte efter en fejloperation - nu udgiver han en bog

Give Avis

Kvinde blev pludseligt vækket midt om natten: Rygte om særligt indbrudstrick og mange indbrud afkræftes af politiet

Give Avis

Fary Lochan en del af Distillery Trail

Give Avis

Dyrenes Verden: Jens holder "Dyrenes Marked" på sin gårdsplads i Filskov

Give Avis

Her bliver du våd, når du læser: Dyk ned i en god bog

Give Avis

Kom ud og kig på blomster og bier i sommervarmen: Gadbjerg byder på hele to åbne haver

Annonce