Annonce
Give Avis

Lasse går efter sin livsdrøm: Lokal automekaniker overtager værksted fra veletableret vognmandsfirma

Lasse Kristiansen, indehaver af LVK Auto, har 1.1. 2022 overtaget garage/værkstedsanlægget på Anlægsstien 4 fra vognmand Ole Madsen. Her er det Ole Madsens, søn, der i den festlige anledning stiller op til foto sammen med den nybagte værkstedsejer, Lasse. Foto: Jim Hoff 
Den 1. januar 2022 overtog Lasse Kristiansen bygningerne på Anlægsstien 4 i Givskud, hvor Givskud Vognmandsforretning har holdt til i et par menneskealdre. Vognmanden flytter til Nørrevænget, og til sommer åbner LKV Auto et nyt topprofessionelt værksted i de tidligere vognmandslokaler.

GIVSKUD: I 2018 åbnede Lasse Kristiansen autoværkstedet LKV Auto på Vejlevej 92 i Givskud. Her lejede har sig ind i de lokaler, hvor Preben Andersen gennem en menneskealder havde drevet autoværkstedet PA Auto.

Dengang startede Lasse Kristiansen op fra helt bar bund, men via godt og dygtigt arbejde har han nu fået oparbejdet så stor en kundekreds, at pladsen er blevet for trang på Vejlevej i Givskud.

- Jeg har haft travlt, rigtig travlt, og det er gået ud min tid i forhold til at koncentrere mig om at lave brugte biler klar til salg. Langt det meste af min tid er gået med at reparere kundernes biler, og det er jo også fint nok, Men jeg ville gerne have mere tid, og plads, til også at kunne gøre mere ved salgsafdelingen, fortæller Lasse Kristiansen.

Annonce

Kommunen spændte ben for udvidelse på Vejlevej 92

Han har lejet sig ind hos Preben Andersen, og som udgangspunkt ville han egentlig godt have købt værkstedet og ejendommen med henblik på at udvide værkstedsdelen. Men her fik han et klokkeklart nej fra kommunen, der henviste ham til det nye industriområde på Håndværkervej.

- Jeg kunne ikke få tilladelse til at udvide på Vejlevej, og var ikke interesseret i at flytte om på Håndværkervej. Så jeg begyndte at kigge mig om efter andre muligheder her i byen. Der dukkede da også et par muligheder op, heriblandt et tilbud fra Ole Madsen fra Givskud Vognmadsforretning.  Han ville godt sælge sit garage- værkstedsanlæg på Anlægsvej 4, idet virksomheden skulle i gang med at flytte om på Nørrevænget her i Givskud, og så gik vi ellers i dialog om et eventuelt køb, siger Lasse Kristiansen.

Annonce

Ambitionen at stå med et topprofessionelt og moderne værksted

Allerede ved første besigtigelse af lokalerne og området fik han den helt rigtige mavefornemmelse og kunne se fine muligheder. Og da det samtidig lå Ole Madsen meget på sinde, at anlægget på Anlægsstien 4 blev solgt videre til en ung driftig lokal mand, så man kan blive ved med at holde gang i Givskud på erhvervssiden, blev parterne enige om en pris.

- Jeg gav en lille million for bygningerne, og forventer at skulle investere i omegnen af en halv til en hel million yderligere, inden værkstedet står, som jeg ønsker mig det. Jeg har eksempelvis investeret i fem nye lifte, og så skal det hele generelt bare shines op. Det er min ambition, at folk får en klar fornemmelse af, at de kommer ind på et topprofessionelt værksted, hvor vi er 100 procent opgraderet på udstyrssiden, og hvor vi også kan servicere el- og hybridbiler, lyder det fra den nu 30-årige automekaniker.

Annonce

Vigtigt at holde gang i Givskud

Søren Holm Madsen, Ole Madsens søn og repræsentant på dagen, fortæller, at det har ligget hans far meget på sinde, at de lokaler, der tidligere har huset Givskud Vognmandsforretning, bliver drevet aktivt og godt videre.

Vi har virkelig strammet ballerne i tre år og sparet op, så det her kunne realiseres. Nu kan jeg sætte mit helt eget præg på mit helt eget værksted, og jeg slet ikke vente med at komme i gang. Det sitrer helt i kroppen af bare spænding

Lasse Kristiansen, indehaver af LKV Auto

- Derfor passer det perfekt med et salg til Lasse, som har store ambitioner med sit værksted og bilsalg. Det er vigtigt, at vi ikke bare efterlader en stor tom bygning, og at vi er med til at holde gang i hjulene i byen. Og det er også vigtigt at understrege i forbindelse med denne her handel, at Givskud Vognmandsforretning kører 100 procent videre - også med min far ved roret. Han kan slet ikke undvære det her firma. Vi flytter bare i andre lokaler, siger Søren Holm Madsen.

Annonce

Hustruen bliver en fast del af personalet

Når det nye værksted står klar omkring sommerferien, er det meningen at Lasse kone, Nina, skal blive en fast del af medarbejderstaben. I de sidste par år har hun lavet klargøring af biler, men fremover er det meningen, at hun båse skal stå for den del, men også gå ind som kontordame og sælger. På sigt er det ambitionen at tilknytte både en mekanikersvend og en lærling.

Ole Holm Madsen, indehaver af Givskud Vognmandsforretning, har solgt sit anlæg på Anlægsstien 4 i Givskud til LKV Auto, Givskud Vognmandsforretning kører dog ufortrødent videre med adresse på Nørrevænget i Givskud. Arkivfoto; Benny Nielsen

- Lige nu er der jo kun mig fast i firmaet plus en mekaniker, som jeg lejer ind en gang i mellem. Så ved at Nina tager over på kontoret og går ind som sælger også, får jeg frigjort noget mere tid til at koncentrere mig om at reparere biler og at lave brugte biler klar til salg. Det ser jeg meget frem til, for jeg vil gerne forøge salget af brugte biler, siger Lasse, der kan oplyse, at han i snit i de tre år han har været i gang har solgt i omegnen af 50 brugte biler pr. år.

Annonce

Har spinket og sparet i tre år

Fremover vil Lasse Kristiansen råde over 240 kvadratmeter til værksted, hvor han nu råder over cirka 80 kvadratmeter på Vejlevej. Og der er højt til loftet, så der er god plads til også at servicere håndværkernes biler fra de fem nye lifte.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse for mig, ved at jeg nu får mit helt eget værksted og kan indrette det helt som jeg ønsker det. Jeg startede helt fra nul i 2018, og det er gået over al forventning. Jeg har fået opbygget en god kundekreds, og nu kan jeg så starte her på Anlægsvej og etablere mit drømmeværkstede helt fra bunden. Vi har virkelig strammet ballerne i tre år og sparet op, så det her kunne realiseres. Det er ikke det helt store jeg selv har fået i løn. Men nu kan jeg sætte mit helt eget præg på mit helt eget værksted, og jeg slet ikke vente med at komme i gang. Det sitrer helt i kroppen af bare spænding, lyder det med entusiasme i stemmen fra den 30-årige driftige unge automekaniker.

Annonce

Næste generation er godt på vej

Apropos udvidelser, så var det sådan, at da avisen talte med Lasse Kristiansen i 2018, var han just blevet far til Milas , og i 2021 kom så lille Felix til verden. Den ældste af drengene er allerede vild med at komme op på værkstedet, og han elsker at skrue på alt muligt, så det kunne se ud til, at næste generation står klar i kulissen.

Når det nye værksted står klar, vil Lasse Kristansen invitere kunder, venner og forretningsforbindelser ind til en festlig reception, hvor de vil blive trakteret fra en pølsevogn.

- Jeg fik jo aldrig holdt en reception, da jeg startede i 2018, så jeg skylder vist lige lidt på den konto, konstaterer Lasse med et skævt smil.Annonce
Give Avis

Købt eller solgt? Hvordan står det til med det almene boligbyggeri på Torvet i Give?

Annonce
Give Avis

Helt surrealistisk: Give Fremad har mistet 17 spillere i vinterpausen

Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Byggeboom i Give, men vi har også Danmarks formentlig ældste byggesag

Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Give Avis

Kælkebakker og badeland? Hvad sker der på Givegård-grunden?

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

To skinkesøm, stadionplatte og en indianer med rygsæk: Er der et comeback på vej til pølsevognenBøgetorvet?

Give Avis

Gameplan 2022/23: Håndboldklubben har 10 stamspillere på plads til næste sæson

Give Avis

Efter rekordåret 2021: Give Vandværk ser ind i eksplosiv vækst i 2022

Annonce