Annonce
Give Avis

Ledermøde, Beethoven, æbler, og kartofler på menuen på GEM

Der står både æbler og kartofler på menuen på Give-Egnens Museum i efterårsferie. Arkivfoto: Torben Glyum
Give Egnens Museum inviterer traditionen tro til aktiv efterårsferie, og i år kan man også møde museumslederen og bestyrelsesformanden til en snak om museet.
Annonce

GIVE: I weekenden den 10-11. oktober starter efterårsferien på Give-Egnens Museum. Temaet for efterårsferieprogrammet er forrådskammeret, der jo gerne skal være fyldt inden vinteren.

Ugen skydes i gang for alvor lørdag den 11. oktober, hvor man kan komme til Beethoven-koncert. Der er fri entre samt kaffe og kage, og der er mulighed for at købe et glas vin.

Det er Duoen Damgaard-Gryesten, som hylder Beethoven ved at opføre Beethovens violinsonater, fordelt over 3 koncertprogrammer.

Søndag den 11. oktober kl. 14-17 kan man møde formanden for Give-Egnens Museum, Rene G. Nielsen, samt den ny-konstituerede leder Hanne Thomsen.

- Da det ikke kan lade sig gøre at afholde generalforsamlingen, hvor der kunne sættes ord på, hvad der er sket siden sidst, kan medlemmerne i stedet møde op denne eftermiddag og få en snak med med René og undertegnede, forklarer Hanne Thomsen.

Annonce

Æbler og kartofler

Derudover er der lagt et stort program for hele ugen, hvor man kan tage familien med forrådstur i skoven, eller ud i kartoffelmarken, hvor man kan være med til at tage de sidste kartofler op og smage på nogle af de mange forskellige slags kartofler, der findes.

På æbledagen går turen ud i museets æblelund, hvor der er smagsprøver. Senere laves der  æblesuppe, der spises med ristede havregryn. Der er også æbledagen med gamle retter. Indenfor kan man hygge sig med kartoffeltryk eller skære sjove ansigter i æblerne eller lave små kunstværker af kastanjer og agern.

- Der er meget mere, og det kan I læse mere om på www.gem.dk. I kan selvfølgelig også opleve GEMs jubilæumsudstilling, GEM – en usleben diamant – i 50 år, fortæller Hanne Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce