Annonce
Give Avis

Lions Club og Give GIF klar til at overlade Piratfesten til nye kræfter

Planlægningsgruppe bag Piratfesten giver efter seks år nu stafetten videre til andre intereserede foreninger. Foto: Jim Hoff

Efter at have stået i spidsen i seks år for først Bierfesten og dernæst Piratfesten er de to arrangerende foreninger Lions Club og Give GIF efter at have tjent 600.000 kroner til de to foreninger nået til den erkendelse, at der må nye kræfter til at løfte den ellers ganske givtige opgave

Annonce

Give: De overskægsprydede tyske herrer i lidt for stramme lederhosen og de smukke Heidier i klædeligt nedringede Dirndler huserede i Ikærhallen i fire år.

De blev efterfulgt af drabelige sabelsvingende storbandende pirater og sexede kvindelige fribyttere og har gennem nu samlet set seks år dannet grundlaget for, at de to lokale foreninger Give Lions Club og Give GIF i perioden har kunnet tjene 600.000 kroner til deling mellem de to foreninger.

De første fire år hed konceptet "Bierfest", mens man i 2017 og 2018 inviterede til "Piratfest" i Ikærhallen. De to foreninger har dog ikke været alene om at stå for festerne.

I samtlige år er det sket i tæt samarbejde med Vollstedt Group, der leverede både konceptet, maden, scenografien og musikken.

Annonce

Klar til at give stafetten videre

Folk fra Give og omegn nærmest væltede ind af dørene for at være med; ikke mindst de første fire år, hvor Ikærhallen var fuld til bristepunktet med op til 700 glade gæster.

De sidste to år anedes en begyndende afmatning i deltagertallet, og i 2018 lå deltagerantallet på godt 400. Alligevel hentede man ifølge Martin Nielsen fra planlægningsgruppen et overskud på 40.000.

-Vi oplevede måske nok en vis metaltræthed i 2018 omkring Piratfesten. Interessen for at deltage var vigende. Vi oplevede ikke mindst, at det var de lokale fra Give, der delvist sagde fra, mens der var fuld run på fra vores omegnsbyer, fortæller Martin Nielsen.

Han har rent foreningsmæssigt sit tilhørsforhold til Give Lions Club, og han er en af de ildsjæle, der gennem årene har brændt virkelig meget for projekterne med først "Bierfest" og siden "Piratfest".

Efter en grundig evaluering har de to foreninger bag Piratfesten nu besluttet, at det er tid til at sende projektet i gratis udbud til andre interesserede.

Give Lions Club og Give GIF har nemlig besluttet at trække håndbremsen og give andre af egnens foreninger mulighed for at tage over.

- Nu har vi gennem seks år givet den en skalle og investeret masser af tid og arbejde i det her. Vi har tjent 600,000 kroner, som børn og unge i Giveområdet har nydt godt af på flere parametre. Det er vi enormt stole af, men nu mener vi, at det på tide, at vi giver stafetten videre, så andre får muligheden for at tjene gode penge til deres foreninger siger Martin Nielsen.

- Vi kunne godt mærke, at vi i planlægningsgruppen lige trænger til en pause efter de her seks år. Men det betyder jo ikke, at "Piratfesten" nødvendigvis skal dø her i Give. Der er stadig en god mulighed for at tjene gode penge til sin forening, så jeg synes da bestemt, at man skal melde sig på banen, hvis man har energi og overskud - og ambitioner om at tjene en rigtig god skilling, lyder opfordringen fra Martin Nielsen.

Er man interesseret i at høre mere om konceptet, og er man interesseret i eksempelvis at tage over, skal man blot kontakte Martin Nielsen på telefonnummer 2214 5100.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce