Annonce
Give Avis

Lokal sammenhængskraft bag bredbåndseventyr i Bøllund

Jesper Nybo, salgscoach fra Altibox, informerede de fremmødte om selskabets produkter og borgernes muligheder. Foto: Jim Hoff
Efter at have søgt midler hos statens bredbåndspulje tre år i træk gav det bonus i 2019 for foreningen Bredbånd Bøllund og Omegn, der fik tildelt 2,1 millioner kroner. 83 husstande i området kan nu se frem til at at komme ud og køre på den højteknologiske motorvej

GIVE: Røde pølser og lynhurtigt fibernet! Det var lidt kækt formuleret dagens menu, da foreningen Bredbånd Bøllund og Omegn tirsdag aften havde inviteret områdets beboere til informationsmøde om det nye spændende udviklingsprojekt i området, som skal give 83 borgere lynhurtigt og frem for alt stabilt internet.

Foreningen har siden 2016 lagt billet ind på at få midler fra bredbåndspuljen, der siden 2016 har ydet 100 millioner kroner om året til etablering af bredbånd i yderområderne. Foreningen fik dog nej i både 2017 og 2018. Men det fik langt fra de gode borgere og slet ikke bredbåndsforeningen til at slå op i banen.

- Vi begyndte simpelthen at stemme seriøst dørklokker i området for at få så mange borgere som muligt med på ideen, og det endte med, at vi stod med opbakning fra 77 husstande. Samtidig havde vi også opbakning fra MES, og dermed slap vi gennem nåleøjet og blev stemplet som kvalificerede til at få tilskud, fortæller Jesper Hoffmann, der er formand for Bredbånd Bøllund og Omegn.

Annonce

Samlet projekt til 3,4 millioner kroner

Jesper Hoffmann kan oplyse, at det totale  anlægsbudget for Bøllund og omegn ligger på 3,4 mio. kr. Heraf udgør borgernes egenbetaling 325.000 kroner. Ud over de 2,1 millioner kroner fra bredbåndspuljen har man fået et kommunalt tilskud på 100.000 kroner, og Midtjysk Energi Selskab (MES) som skal stå for nedgravning og tilslutning af fibernettet i området spæder til med 885.000 kroner.

Borgerne kunne ved mødet bestille de pakker, de måtte ønske både med henseyn til TV og internet. Her er den første sikre underskrift i hus. Foto: Jim Hoff

Der er derudover lavet aftale med Altibox, som udbyder af TV, internet, og telefoni i området.

På infomødet tirsdag aften var de godt 70 deltagere grundet coronarestriktionerne delt op i to hold, så mens det ene hold fik en masse praktisk info om det kommende bredbåndseventyr i området, kunne det andet hold muntre sig med gratis pølser og øl/vand ved den pølsevogn, som Altibox havde stillet op ved  Bøllund Forsamlingshus.


Vi begyndte simpelthen at stemme seriøst dørklokker i området for at få så mange borgere som muligt med på ideen, og det endte med, at vi stod med opbakning fra 77 husstande

Jesper Hoffmann, bestyrelsesformand Bredbånd Bøllund og Omegn


Inden mødet havde man tilsagn fra 83 husstande i området, der bakker op om bredbåndstiltaget, og det er tæt på 100 procents opbakning, idet man tæller cirka 90 husstande i området.

Annonce

Internet u-land? Nej tak!

Hvorfor borgerne i Bøllund er hooked på at blive en del af den højteknologiske udvikling via hurtig tog stabilt fibernet, fik vi en glimrende smagsprøve på, da salgscoach Jesper Nybo Rasmussen fra Altibox ville afspille en informationsvideo om virksomhedens fortræffeligheder. Afspilningen crashede fire gange, og de fremmødte fik dermed ganske belejligt bekræftet, at der altså skal til at fyres op under kedlerne, hvis man ikke skal blive et internetunderdrejet u-land.

Mens det ene hold var til infomøde, var det andet hold til DM i røde pølser og småsnak ude foran forsamlingshuset, hvor der var sat en pølsevogn op. Foto: Jim Hoff

- Vi glæder os rigtig meget over, at der er lykkedes for os at få del i bredbåndspuljen. Men det er også virkelig påkrævet. Telefonsignalet herude er håbløst, det er op ad bakke med streaming og internet herude, og i det hele taget føler vi bare, at vi er totalt bagud i forhold til de områder, hvor internettet bare buldrer derudaf. Og så har vi også fået fortalt af ejendomsmægler Maiken Nørtoft, at det er godt for huspriserne i området, at vi får fibernet, siger Jesper Hoffmann.

MES er allerede gået i gang med at tegne streger på vejene i området, og det er håbet, at man er klar til december med de første tilslutninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce