Annonce
Give Avis

Lokal sponsor til skolebyggeri: Vigtigt at introducere elever til håndværksmæssige fag

Junge Byg A/S med indehaver Claus Junge i spidsen er gået ind som medsponsor af den nye bygning på friskolen i Filskov. Arkivfoto: Mette Mørk
Friskolen i Filskov står over for at skulle udvide med en stor ny tilbygning, der skal rumme de kreative fag, og som også skal fungere som et slags kulturhus i byen, når eleverne er gået hjem. Den lokale tømrervirksomhed Junge Byg har meldt sig i rækken af velvillige sponsorer.

FILSKOV: Den nye tilbygning til Filskov Friskole og Børnehave forventes at åbne dørene i løbet af sommeren 2023, og her er det hensigten at skabe et nyt samlingssted til særligt praktiske, kreative-, og håndværksrelaterede fag samt til fysik/biologi og e-sport.

Det er ydermere håbet og ambitionen, at den nye bygning ikke kun skal benyttes af skolens børn, men også af andre Filskov-borgere, som et slags kulturhus og samlingssted, når skoledagen er forbi.

Eleverne kan besøge virksomheden og dermed flytte læringsmiljøet til andre lokationer, og lære eksempelvis matematik, engelsk eller idræt på en anden måde, når det foregår i virksomheden

Uddrag fra artiklen

Projektet fik i den grad ben at gå på, da Friskolen modtog en bevilling på fem millioner kroner fra Ole Kirk’s Fond, og nu har endnu en lokal sponsor meldt sig på banen.

Annonce

Det er den lokale tømrervirksomhed Junge Byg A/S, der er på banen med et flot sponsorat. Det oplyser Susie Mejer, der er næstformand og presseansvarlig i bestyrelsen i Filskov Friskole & Børnehave

Mere håndværk ind i skolen, tak

- I forbindelse med vores nye skolebygning til Filskov Friskole & Børnehave, har vi modtaget endnu en tilkendegivelse om endnu en flot donation. Denne gang kommer sponsoratet fra vores lokale tømrer virksomhed Junge Byg A/S. Vi er som institution utrolig glade for den donation, som Junge Byg A/S har valgt at betænke os med. Det betyder, at vi rykker endnu tættere på målet om en ny bygning, til vores skole, men også til byen, konstaterer Susie Mejer.

Junge Byg A/S fortæller om baggrunden for donationen, at de som virksomhed har det standpunkt, at det er vigtigt, at man allerede tidligt i grundskolen, introducerer de håndværksmæssige fag for eleverne.

- Det er vigtigt, at skolen er med til at skabe og opbygge interessen for håndværkerfagene. Vi har brug for mange flere unge mennesker, der kan se sig selv som håndværkere. Der har lidt været en tendens til at nedgøre erhvervsuddannelserne, gennem de senere år, lyder det i en meddelelse fra Junge Byg.

Annonce

Erhvervslivet har venskabsklasser på skolen

Virksomheden er også involveret generelt i skolen via deres såkaldte venskabsklasse, som virksomheden følger klassen skoletid ud. Det fungerer fungerer på den måde, at hver klasse på friskolen i Filskov har en virksomhed i byen, som de er tilknyttet.

- Eleverne kan besøge virksomheden og dermed flytte læringsmiljøet til andre lokationer, og lære eksempelvis matematik, engelsk eller idræt på en anden måde, når det foregår i virksomheden. Det kan også være fag, der normalt ikke er anført på skemaet, som man lærer om i virksomhederne, forklarer Susie Mejer.

Det forventes, at den nye bygning ved Filskov Friskole og Børnehave kan åbne dørene i løbet af sommeren 2023.

Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Annonce
Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Den sovende hjerne, flagermus og fremtidens natur: Give-Egnens Museum livestreamer naturvidenskab

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Holdbolddrengene er tilbage: Brutalt vinterprogram indledt med storsejr over chanceløse Viby

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

Flytter ind i Hjertehuset: Gitte starter efter et hårdt 2021 på en frisk i Give midtby med ny alternativ klinik

Give Avis

Tidligere byrådsmedlem langer ud efter Lone Myrhøj: Hun er ikke sin nye opgave voksen

Give Avis

Babyboom i Løveparken: 7 små nuttede pelskugler er kommet til i løveflokken

Give Avis

Efter brud med Danish Fight Night: Jeppe Morell er pt. in between fight jobs

Annonce