Annonce
Give Avis

Lokal velgørenhed: Jelling Sparekasses Fond donerede 725.000 kroner i 2020

Den Jyske Sparekasses Fond har gennem mange år støttet foreningslivet i lokalområdet. Også FC GOG Fodbolds indendørsstævne i fodbold, Den Jyske Sparekasse Cup, har i flere omgange nydt godt af midler fra fonden. Arkivfoto: Jim Hoff
Jelling Sparekasses Fond har i 2020 støttet lokalområdet med 725.701,25 kroner. Det laveste beløb siden 2007 på grund af coronaen. Med fusionen med Vestjysk Bank følger dog endnu flere midler til fonden, så 2021 kan blive et stort år for ansøgerne.

GIVE-EGNEN: Igen i år har Jelling Sparekasses Fond været på banen med støtte og donationer til det lokale foreningsliv. I alt 25 foreninger af meget forskellige karakter har nydt godt af midler fra fonden, der i alt har støttet med  725.701 kroner.

Det er dog det laveste beløb, fonden har sendt i omløb siden fondens start for 13 år siden, og det er der en helt speciel grund til. Nemlig, du gættede rigtigt: Coronaen.

Fondens formand Erik Bendixen forklarer, at coronaen har medført, at aktiviteterne i forenings- og kulturlivet har været markant droslet ned.

Annonce

- Det er jo netop på de områder, vi ofte støtter. Vi har haft det laveste antal modtagere af støttekroner siden vores start i 2007, og støttebeløbet har heller ikke været lavere siden fondens start. Det til trods for at vi i nogle tilfælde har hjulpet foreninger med drift lignende ting, som vi ellers normalt ikke gør, men der er foreninger, som ikke har haft en chance i år, da alle arrangementer måtte aflyses, forklarer Erik Bendixen.

Fusionen medfører flere penge til fonden

Der har også været rent forretningsmæssige parametre i spil i 2020, hvor man for alvor har mærket effekten af minusrente, og sidst men ikke mindst var det også året, hvor planerne for en fusion mellem Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank blev offentliggjort.

- Fusionen er i den grad, noget vi kommer til at mærke i vores pengetank. Den udløser nemlig et engangsbeløb til fonden på 7.042.500 kroner, og derudover giver en omplacering af 9 millioner fra vores grundkapital en markant bedre årlig forrentning, så jeg har et stort håb om, at vi fremadrettet får nogle gode ansøgninger, for vi har aldrig haft så mange midler at dele ud af, som vi har nu, siger Erik Bendixen.

Annonce

Der er i 2020 uddelt midler til:

Grejs-Dalen Idrætsklub, Den Selvejende Institution Nørup Sognegård, Vejle Håndbold Klub, Flemming Spejderne, Roberthus Kreative Værksteder Egtved, Lokalhistorisk Forening for Jelling Sogne, Vejle Roklub, Saltvandsfiskeren Vejle, Aale Ungdoms-og Idrætsklub, Egebjerg Idrætsklub, Jelling Bridgeklub, Jelling Golfklub, Skibslauget Jelling Orm, Engum Ungdoms-og Idrætsforening, Karate Center Horsens, ASG&i Gymnastik, Ammitsbøl, Jul i Fællesskab Vejle, Grejs-Dalen Idrætsklub, Bredsten IF Floorball, Skibslauget Jelling Orm, Gormshallen Jelling, Hedensted Gymnastikforening, Thyregod Vester Borgerforening, Jelling Heritage og Thyregod Fritidscenter.

Fakta:

Jelling Sparekasses Fond er en uafhængig fond med en grundkapital er på 50 millioner, der er bundet.

Forrentningen af de 50 millioner bruges til at støtte almene formål i Jelling Sparekasses markedsområde, hvilket vil sige livet i og omkring byerne Jelling-Vejle-Horsens-Thyregod-Give-Hedensted og Egtved.

Yderligere informationer, ansøgningsskema og ansøgningskriterier kan findes på hjemmesiden www.jellingsparekassesfond.dk

Annonce
Annonce
Give Avis

Haveselskabet arrangerer tur til Tinnetgaard

Annonce
Annonce
Give Avis

Ung ridesportsudøver vinder fire guldmedaljer

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Fysisk stærke ålborgensere slog Give ud af pokalen

Give Avis

Mere kunst og kultur skal gøre børn og voksnes hverdag bedre

Give Avis

96 golfspillere dystede på banen i Give

Give Avis

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Give Avis

Lokal ældregruppe på heldagstur til herregården, Ausumgaard

Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Give Avis

Give åbner: FDF'erne klar til ny sæson men mangler ledere

Give Avis

Politiet søger hjælp: Leder efter formodet gerningsmand

Give Avis

Farvel til Gives karismatiske tennisskriger: Anders Grinderslev rykker til hovedstaden for at blive spiller og træner i KB

Give Avis

August måned skydes i gang i Give med stort udsalg i de lokale butikker

Give Avis

Give bliver tennismekka for en dag: Sport Live sender direkte fra “Gryden”

Give Avis

Slut med at vise coronapas i Givskud Zoo

Give Avis

33-årig Give Fremad klublegende bliver ny filialbestyrer i Vestjysk Bank

Annonce