Annonce
Give Avis

Målorgie i Mosen: Hedensted slog Give 5-3 i underholdende testkamp

Gives serie 1 mandskab spillede tirsdag aften  den sidste testkamp inden turneringsstarten fredag den 7. august på udebane mod Hedensted. Give formøblede en 2-0 føring ved pausen og indkasserede et 5-3 nederlag i en særdeles underholdende affære.
Annonce

GIVE: Hvis man godt kan lide mange mål, også de flotte af slagsen, og gavmildt forsvarsspil, ja så var Hedensted Stadion tirsdag aften lige stedet. Her tørnede Give og Hedensteds serie 1-mandskaber sammen i en rigtig god testkamp, der havde to ansigter.

Give havde i weekenden spillet 3-3 med Kolding B, mens Hedensted havde slået VB's serie 2 hold med 4-3, så samlet set løb de to hold på banen med hele 13 mål i bagagen denne fine fodboldaften på den veltrimmede opvisningsbane i Mosen i Hedensted.

Begge mandskaber har som erklæret målsætning at ville spille frisk offensiv fodbold, hvor det er evnerne med bolden, der er fokus på, og hvor der er lysten til at dominere spillet, der er fremherskende.

To spændende offensivspillere fra Give og Hedensted, der kom ind og satte deres præg på kampen. Foto: Jim Hoff

Ganske forfriskende i en tid, hvor mange seriehold næsten ikke kan få nok af stramme 4-4-2 opstillinger med fokus på "at stå godt på banen og at lukke ned for modstanderne og så ellers lukrere på modstandernes fejl".

Annonce

Give dominerede 1. halvleg

Gæsterne fra Give satte sig pænt på spillet i 1. halvleg. Ikke mindst rent defensivt havde givedefensiven godt dirigeret af anfører Kasper Larsen fuld kontrol over Hedensteds offensive tiltag, mens Give også fik produceret rigeligt med chancer i den anden ende af banen.

Magnus Bitsch og indskiftede Jakob Kristensen bragte Give på 1-0 og 2-0, og ikke mindst Jakob Kristensens mål til 2-0 var en sand perle.

Gives anfører Kasper Larsen stod stærkt i billedet i 1. halvleg, hvor kaptajnen dirigerede sine tropper på fineste vis. Foto: Jim Hoff

Midt på Hedensteds banehalvdel fik han bolden og røg i et Neymar-agtigt rusk med bolden klistret til støvlerne forbi 3 modstanderne, hvorefter han fra små 14 meter chippede bolden elegant over Hedenstedkeeperen og via stolpen nettede til 2-0.

Kristensen var på spil flere gange i 1. halvleg, hvor han leverede fine smagsprøver på sit store talent. Ærgerligt for Give, at den eminente offensivspiller den 9. august rejser til USA for at gå på fodboldcollege i fire år (læs portræt af Jakob Kristensen senere her i avisen). Han pynter i den grad på Gives hold - og ville gøre det på hold noget højere oppe i rækkerne også.

Annonce

Hedenstedindskiftninger ramte plet

I pausen var der trafik på de to udskiftningsbænke som ved myldretiden på Københavns Hovedbanegård, og her blev det hurtigt tydeligt for enhver, at det var Hedensteds indskiftninger, der gjorde det største positive udslag.

Hjemmeholdet satte sig helt og holdent på kampen, og to hurtige scoringer, heriblandt et langskudsmissil fra 18 meter, af særdeles velspillende Lasse Rode braget balance i regnskabet.

Gives keeper Jan D. Rasmussen havde nok at se til i en hæsblæsende 2. halvleg, der bød på hele fem mål til Hedensted. Foto: Jim Hoff

Men Jakob Kristensen var ikke færdig med at underholde, så han geld igen-igen gennem Hedenstedforsvaret og serverede en sukkerball for støvlerne af en iskold Thomas Moise, der med en smart hofte/samba/skud-finte viftede sig selv fri til scoring i et tomt mål.

Men så var det også fyraften for Gives offensive fortrinligheder. Hedensted rullede via flot kombinationsspil og gode dybdeløb tilsat en masse individuel fodboldheksekunst det ene angreb efter det andre frem mod Gives noget rekonstruerede defensiv og Jan D. Rasmussen i Givemålet.

Hjemmeholdets anstrengelser bar frugt i form af tre yderligere scoringer, heriblandt et mål på straffe af klasse Rode, der hermed fik sit velfortjente hattrick efter et imponerende indhop.

Annonce

A-kæderne afgjorde fordelingen af dominansen

Alt i alt en underholdende testkamp; 8 mål er jo altid lækkert, og begge hold viste rigtig gode takter i forhold til deres ambitioner om at levere frisk offensiv fodbold med tryk på kedlerne.

Lidt sort/hvid sagt kan man sige, at Gives trænerduo, Brian Sølund og Kristian Rasmussen, havde valgt at spille med A-kæden rent defensivt i 1. halvleg og derfor havde styr på Hedensted.

Jakob Kristensen har netop sendt et flot chip afsted hen over Hedensteds målmand og scorer hermed elegant til 2-0 for Give. Fioto: Jim Hoff

Omvendt smed Hedensteds trænerduo Nicolai Givskov og Simon Thisgaard så den offensive A-kæde på banen efter pausen, og disse to manøvrer blev afgørende for kampens udfald til gunst for hjemmeholdet.

- Vi har et meget stramt program i de her dage med kamp lørdag, tirsdag og så turneringsstart fredag. Derfor gik vi efter at lave en god præstation i de første 60 minutter, og så ellers spare på krudtet til fredag. Det lykkedes vi næsten med, for i 1. halveg gjorde vi det fremragende, mens ikke mindst udskiftningen af Kasper Larsen i pausen blev meget mærkbar i forhold til vores defensive niveau, konstaterede Givetræner Brian Sølund.

Annonce

Begge hold til sæsonstart med krudt i støvlerne

Hans kollega i den anden spillerboks, Nicolai Givskov, var enig i Sølunds analyse og han noterede sig også, at hans mandskab efter pausen med indskiftningerne af spillere som Lasse Rode, Simon Thisgaard og Jonas Knudsen, der absolut må karakteriseres som A-kædespillere, pludselig var i stand til at producerede de offensive løb, der skulle til for at splitte Gives forsvarsrækker.

- Vi var noget tamme i 1. halvleg, hvor Give så gode ud. Heldigvis fik vi ændret kampbilledet med vores indskiftninger, og det var en fornøjelse at se, hvordan vores spil efter pausen pludselig blomstrede voldsomt op. Flot indhop af Lasse Rode, men også stor cadeau til Gives nr. 4. (Jakob Kristensen, red.) Han ser godt nok giftig ud, lød det anerkendende fra Nicolai Givskov.

Give gav i 2. halvleg debut til den tidligere U 19 Ligaspiller fra Viborg, Oliver Lüdemann (nr. 13), der egentlig ville have været til træning i Give for første gang tirsdag aften. I stedet røg han så med til kamp med serie 1-holdet i Hedensted. Det blev nok en debut, den boldsikre midterstopper nok aldrig glemmer. Foto: Jim Hoff

Give spiller som sagt 1. turneringskamp fredag den 7. august på udebane mod Blåbjerg på Outrup Stadion, mens Hedensted sæsondebuterer tirsdag den 11. august på udebane i Bramdrupdam.

Begge mandskaber kan glæde sig over, at det offensive krudt er knastørt, og at der er mål i støvlerne i de offensive kræfter - og det er bestemt ikke nogen dårlig indgang til en ny sæson.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Træningsdag i rideklubben

Give Avis

Loppemarkedet i Give er aflyst

Annonce