Annonce
Give Avis

Martin Østergaard er Årets Spiller i Give Fremad i historisk sæson

Årets Spiller i Give Fremad 2020 er Martin Østergaard, der spillede en kanonsæson med både status som ny klubrekordholder og oprykning til jyllandsserien. Foto: Jim Hoff
Der var coronaen, der var et farvel til Trump, og set fra en lokal sportshistorisk vinkel er Give Fremads oprykning til jyllandsserien bestemt også en historisk milepæl, som man vil huske tilbage på, når årstallet 2020 skal op til diskussion om mange år.
Annonce

GIVE: Historisk! Det er det prædikat, som sæsonen 2020 vil få i de historiebøger der skrives i disse dage i Give Fremad. Af flere årsager.

Forårsæsonen kom aldrig i gang på grund af coronanedlukningen, og først efter sommerpausen kunne Gives nyoprykkede serie 1-mandskab komme i kamp. Det gjorde de så fremragende og brændte rækken af i en grad, så det endte med en suveræn og historisk oprykning til jyllandsserien, hvor klubben aldrig har spillet før.

Så var der fænomenet Martin Østergaard.

Han skrev sin helt egen personlige historie, da han i udekampen mod Ikast FC, sjovt nok den eneste kamp holdet tabte i sæsonen, blev ny klubrekordholder med 356 kampe. En rekord han nådesløst pillede ud af hænderne på serie 1-holdets assistenttræner Kristian Rasmussen. Han beholder så til gengæld nok til evig tid æren som den mest scorende spiller i Give Fremads historie med legendariske 229 kasser banket i rusen.

Men Østergaard blev ved med at skrive historie i 2020, da han ved klubbens virtuelle afslutningsfest på Facebook (ja, vi siger igen tak til coronaen og håber den selv finder ud) under larmende digitale klapsalver blev kåret til Årets Spiller på serie 1 - eller most valuable player, som det jo hedder i disse anglofile tider.

Nok den største spiller i klubbens historie

Det var cheftræner Brian Sølund, der leverede ordene til kåringen af den fornemmeste pris, en spiller kan opnå i en fodboldklub, og her, indrømmer Sølund, var han kommet på en svær opgave.

-Det er jo på mange måder en utaknemmelig opgave at skulle frasortere så mange, der har præsteret så godt. I princippet kunne Årets Spiller gå til holdet, da det der er præsteret i år har været en kæmpe holdpræstation. En præstation 16 spillere sammen har bidraget til defensivt som offensivt, lød det indledningsvist fra den succesfulde Givetræner.

Men trænerduoen Sølund og Rasmussen lykkedes naturligvis med at finde dén spiller, der hen over sæsonen har skilt sig mest positivt ud - og dermed har været holdets most valuable player (MVP), mest værdifulde spiller på dansk.

-Vi har udvalgt holdets hjerte og klubbens bedste duelspiller, Martin Østergaard. En gennemrutineret spiller, der i denne sæson har sat to historiske milepæle: Oprykning til jyllandsserien og kamprekorden på førsteholdet, kæmpe respekt herfra. Martin er uden tvivl en af klubbens største spillere i historien. Ja, spørger du mig direkte, så er han i min optik den største. Kæmpe respekt herfra til Martin Østergaard, lød de flotte - og velfortjente - ord fra cheftræneren.

Annonce

Kasper Larsen satte dagsordenen

Ud over kåringen af Martin Østergaard til Årets Spiller blev følgende spillere hædret i diverse kategorier:

Svend Åge Bach Pokalen 2020 gik til centerforsvarer på serie1, Kasper Larsen

Pokalindehaveren står for glimrende værdier som kammeratskab, lederskab og kulturbærer..

-Den titel kunne flere få, da det er den type spillere og mennesker, vi gerne vil udvikle.

Krigeren og dirigenten Kasper Larsen blev ved den virtuelle afslutningsfest hædret med Svend Aage Bach-pokalen. Foto: Jim Hoff

Prisen går i år til Kasper Larsen, en sand kriger, et fysisk pragteksemplar, en spiller der i efteråret virkelig har taget dirigentstokken, og uanset om taktikken har foreskrevet en 3- eller 4-backkæde, er det ham der sætter dagsordenen med enorm energi og lyd til hele holdet. Derudover har han udviklet sit spil, så det er lykkedes for ham at holde antallet af dumme gule kort helt nede på 1-2 stykker, fortæller Brian Sølund.

Manden med de gyldne støvler er Årets Talent

Årets Talent i Give Fremad 2020 blev manden med de gyldne og særdeles vigtige mål - gerne leveret i overtid og gerne af kampafgørende karakter, centerforsvarer Mathias Nørtoft.

Årets Talent 2020 i Give Fremad er Mathias Nørtoft, der blev kendt for sine vigtige mål i overtiden. Her har han scoret til 4-3 i det 97. minut mod Ribe. Foto: Jim Hoff

- Mathias har haft det måske højeste bundniveau i sæsonen. En spiller der er gået fra en plads i trup 14 til at være blandt de første 3 i startelleveren. Han var utrolig tæt på titlen som årets spiller, men den titel skal han nok hente på et tidspunkt med den udvikling, han viser. Vi har været enormt glade for hans vigtige utroligt flotte overtidscoringer, konstaterer Sølund med glimt i øjet med henvisning til de kludemål, som den altid toptændte forsvarsspiller har skrabet ind over stregen, når nøden var størst.

Annonce

Ingen rebeller i Give Fremad - men masser af udviklingsparate spillere

Årets Rebel blev Jonas Schütt Hansen, men lige i år holder titlen ikke helt vand i sø- og handelsretten.

Cheftræneren fastslår nemlig, at man ikke har lyst til rebeller i Give Fremad, og at man ingen rebeller har i klubben - lige for tiden.

Jonas Schütt Hansen er den spiller i Give Fremad, der i 2020 udviklede sig mest. Det indbragte han pudsigt nok prisen som Årets Rebel. Foto: Jim Hoff

- Derfor vil prisen denne gang blive uddelt til den spiller, der har præsteret den største og mest bemærkelsesværdige udvikling. Dem har vi haft flere af, men Jonas har efter min mening leveret den største udvikling på kortest tid, som jeg har set i min tid. Jonas er en spiller, der bare præsterer hver gang, og som har et dejligt energiniveau. Og så har vi jo også lært ham at kende som straffesparkslegenden fra Klovborg cup 2018, konstaterer Sølund med et skævt smil.

Marinus, Jonas og Simon - Young Guns med kæmpepotentiale

Årets Spiller-pokalen under 19 år endte hjemme på hylden hos højreback/wingback Marinus Kristensen, der her i oprykningssæsonen for alvor fik vist, hvilket eminent fodboldstof han er lavet af.

-Marinus er en spiller med et fantastisk drive og en fantastisk fysik. Han er gennembrudsstærk og altid en stor mundfuld for sine normalt to modstandere fra wingbacken. Potentialet er skyhøjt, og det kan blive rigtig stort for klubbens med afstand dygtigste spiller under 19, lyder den flotte karakteristik fra Brian Sølund.

Marinus Kristensen var flyvende på højrefløjen i hele sæsonen og blev fortjent kåret til Årets Spiller under 19. Foto: Jim Hoff

Årets Spiller på 2. holdet i serie 3 blev Jonas Nørtoft, bror til Årets Talent. Her er det 2. holdets coach, Rasmus Klausen, der leverer ordene:

-Jonas Nørtoft har spillet rigtig mange kampe og rigtig mange minutter. Man ved, det er en mand man kan regne med, og han vil gøre alt for at få byttet en eventuel vagt, for at komme ud og spille fodbold, simpelthen en fornøjelse! Han er den af alle på 2. holdet, der har spillet flest kampe, samtidig med han også har prikket flest i nettet. Samtidig med dette er han en fantastisk fyr at have på et hold.

Sidst men ikke mindst gik pokalen for Årets træningsflid til U19-spilleren Simon Vilstrup Sandalgaard.

-Et stort talent med en sjælden gnist for hele tiden at lære og bygge på. Hans spidskompetence i denne sæson på 2. holdet har været evnen til at time gennembrudsløbene, som har givet en lang række friløbere. Her ser vi en spiller med et potentiale til en stor fremtid møde Hans træning med trup 1 har flyttet ham meget dette efterår, lyder vurderingen fra Brian Sølund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Hvad er GISK?

Give Avis

Tanker bag den nye byskulptur

Annonce