Annonce
Give Avis

Masser af aktiviteter på GEM i efterårsferien

Der er masser af aktiviteter på GEM i efterårsferien. En af dagene vil der være fokus på det fantastiske materiale halm. Arkivfoto
Traditionen tro tilbyder Give Egns Museum en perlerække af fine aktiviteter for både børn og voksne i uge 42, hvor Danmark holder efterårsferie. Og så er det ved at være sidste chance for at se særudstillingen "Sysselsat"
Annonce

GIVE: Give Egnens Museum åbner dørene ekstra meget i 'kartoffelferien' med masser af proaktive aktiviteter for både børn og voksne.

Aktivitetspaletten foldes ud tirsdag den 15. oktober med Halmens Dag. Her stiller museet det pædagogiske spørgsmål: Hvad kan man bruge halm til? Og de giver også svaret, for halmen var i gamle dage en vigtig ressource for bønderne. Gæsterne kan denne dag prøve kræfter med det forunderlige materiale og lave mange ting. Der kan eksempelvis laves simer (halmreb)og bindes halmløb til alverdens ting.

Samme dag over middag vil der, meget apropos halm, være rundvisninger i særudstillingen ”Sysselsat med halm og garn”. Og det er ved at være sidste udkald, for udstillingen stopper den 20. oktober.

Onsdag den 16. oktober bliver det hele så lidt en "ulden affære" på museet. Her er der nemlig fokus på en af hedebondens allervigtigste 'råvarer, ulden.

Ulden skal kartes, spindes og farves, og i dagens festlige anledning får museet besøg af arkæologen Nanna Kirkeby, der vil farve stof og garn. Det er en flot oplevelse at se, hvordan det foregår, og det er på mange måder nærmest magisk, når Nanna Kirkeby tryller ved gryden.

Gæsterne kan også selv få hænderne op af lommen og prøve at lave noget af ulden, idet der skal filtes sjove dyr, ligesom der også vil komme gang i væven.

Annonce

Detektivarbejde

Dagen efter om eftermiddagen stiller museet så spørgsmålet: Hvad er det?

Her handler det om paratviden, når folkene på museet finder 10 spændende ting frem fra samlingen og udstillingerne. Så gælder det ellers om for dagens gæster at gætte på genstandenes funktioner, navne osv.

Sammen med facit på hver enkelt genstands oprindelse og funktion følger små anekdoter og historier om hver genstand.

Fredag den 18. oktober er er aktiviteter for de fingernemme og strikkeglade, idet museet på opfordring inviterer ind til en aktivitet, der har fået arbejdstitlen "Strikhuer med store masker". Her skal der strikkes huer med store masker, så vi er klar til den kolde tid, vi går i møde.

En aktivitet, som alle kan være med til, når der enten fingerstrikkes eller strikkes på tykke pinde. Museet stiller garn og strikkepinde til rådighed.

Løbende hen over hele ugen kan man komme helt tæt på med fotoskattejagten. Her kommer man helt tæt på museets udstilling, hvor børn og voksne på ægte detektivmaner kan komme på opdagelse i museets faste udstillinger om hedebonden og stationsbyen og i særudstillingen ”Sysselsat med garn og halm”.

Det handler om at løse opgaver - og så kan der vindes præmier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce