Annonce
Give Avis

Med coronaen på baghjul: 10. år med etapeløbet Tour de Give Elementer

Medaljetagerne i A-rækken: Nr. 1 Kim Kristoffer Aabjerg, Herning. Nr. 2 Jeppe Tolbøl, Give CK, nr. 3  Thomas Gjødsbøll fra Give CK. Foto: Give CK
Mangt og meget er grundet coronakrisen langt fra som det plejer at være, og det gælder også i sportsverdenen, hvor Give Cykelklubs årlige etapeløb Tour de Give Elementer godt nok kunne afvikles men stadig i de lange skygger af Covid-19. Give CK hentede to guld- og en bronzemedalje.
Annonce

GIVE: Give Cykelklub har for 10. år i træk afviklet det traditionsrige etapeløb Tour de Give Elementer, som i sin tid blev lanceret af ildsjælen Kim Thomsen, og som afvikles over tre etaper, der i kronologisk rækkefølge og rent geografisk køres i Hedegård ved Give, Blue Hors ved Egtved og Stilbjerg mellem Give og Billund.

Normalt afvikles løbet i maj/juni måned, men grundet coronakrisen var dette ikke muligt i år. Løbsledelsen med Kim Thomsen i spidsen valgte i lyset af regeringens løbende opblødninger i forhold til afvikling af sportsarrangmenter at flytte løbet til juli måned for dermed at kunne få afviklet klubbens 10-års jubilæumsløb.

Annonce

Coronaen dikterede holdkørsel på 1. etape

- Det har været godt at komme i gang med cykelløb igen her i corona-tiden. Efterhånden som der blev åbnet mere og mere op for forskellige aktiviteter, blev det jo også muligt at køre cykelløb under forudsætning af, at alle deltagere tager de nødvendige forholdsregler for at mindske smitterisikoen. siger Kim Thomsen og fortsætter:

- Men vi skulle stadig tage hensyn til, hvor mange vi kunne være sammen, hvilket også var grunden til, at vi arrangerede første etape som en holdtidskørsel, hvor de tilmeldte hold bestående af fem ryttere, isoleret fra hinanden, blev sendt afsted med et mellemrum på to minutter. Efterfølgende blev der heldigvis åbnet op for større forsamlinger, og vi kunne køre de resterende cykelløb som almindelige linjeløb.

Det er 10. år, at Give Cykelklub arrangerer Tour de Give Elementer - og det er på de samme tre ruter, som etaperne gennemføres hvert år. Foto: Give CK

Kim Thomsen fortæller også, at coronaen har kostet noget på selve hyggedelen af løbet, hvor der er tradition for, at rytterne forsamles efter hvert løb og hygger sig sammen i både større og mindre grupper. I år har man måttet nøjes med podie-fejringer, mens der dog var plads til kaffe og kager til det sidste og afsluttende løb, hvor de samlede vindere også skulle kåres og fejres.


Der blev kørt tre gode, spændende og ikke mindst hårde cykelløb. I A-Klassen var samlet et virkelig stærkt felt med fint besøg fra flere danske teams, hvilket selvfølgelig topmotiverede de lokale ryttere

Kim Thomsen, løbsleder fra Give CK


-Vi håber meget at kunne skrue helt op for hyggen igen næste år, da hyggen har været og gerne igen skal blive en stor del af Tour de Give Elementer.

Annonce

Hæsblæsende start i Hedegård

Rytternes første udfordring udfordring var to omgange på den cirka 27 km. lange Giverute, der har udgangspunkt fra Hedegård, går over Vorslunde, Drantum og Bøllund.

Rytterne startede ud med en holdkørsel på Give-egnen med start i hedegård. Foto: Give CK

Og der blev virkelig kørt stærkt denne fredag aften i Hedegård og omegn. På bare 1 time og 7 minutter hvilket svarer til en gennemsnitshastighed på lidt over 47 km./t., nappede Team Mascot Workwear en forholdsvis sikker sejr. På 2. pladsen kom et Givehold med Thomas Gjødsbøl som kaptajn, de lokale cykelhelte kørte i tiden 1:09:30, mens 3.pladsen blev delt mellem et hold fra Vejle og et fra Kolding, der begge kørte i tiden 1:10.

Annonce

Bruun brølede højest i bakkerne ved Blue Hors

Rytterne fik ikke lov til at hvile ret meget på laurbærrene, for allerede søndag stod der igen cykelløb på kalenderen, hvor 2. etape blev afviklet i og omkring Vejle-Ådal med start/mål ved Blue-Hors, ruten gik over Tørskind Grusgrav, Egtvedpigens grav og Bindeballe Købmandsgård. En djævelsk rute på 18,4 km. med masser af seje udfordringer i de mælkesyre fremkaldende bakker i det smukke landskab.

De djævelske bakker ved Blus Hors og I vejle Ådal generelt danner rammen om løbets 2. etape. Foto: Give CK

Rytterne var efter resultaterne fra holdtidskørslen nu niveaudelt i henholdsvis A, B og C-Klasse, hvor de tre klasser skulle køre henholdsvis tre, to og én omgang.

-Der blev kørt tre gode, spændende og ikke mindst hårde cykelløb. I A-Klassen var samlet et virkelig stærkt felt med fint besøg fra flere danske teams, hvilket selvfølgelig topmotiverede de lokale ryttere. Der kom da også et højlydt sejrsbrøl fra den lokale Give-dreng Anders Bruun, da han som den første nåede toppen ved Blue Hors, fortæller Kim Thomsen.

Annonce

Kvistgaard tog guldet i C-rækken

Blot to dage senere var der linet op til den store finale, hvor det hele skulle sættes på plads til fladbane-race hos Den alsidige murer Ole T. i og omkring Stilbjerg.

Da vinden udeblev, var det virkelig vanskeligt at gøre en forskel ude på ruten, men det lykkedes dog i A-klassen for en mindre gruppe at slippe afsted. Gruppen nåede grundet et par punkteringer ned på fire ryttere, som kom alene til må. Her var det Thomas Gjødsbøl fra Give CK, der viste sig at have de bedste - og hurtigste ben - i opløbssprinten.

Give CKs blot 12-årige Jacob Due Kvistgaard kan triumferende række hænderne i vejret, da han via en 2. plads i sidste løb sikrede sig den samlede 1. plads i C-rækken. Foto: Give CK

I B-klassen blev der også gjort utallige forsøg på at komme i udbrud, men det blev hver gang lukket ned af især særdeles stærke Kolding-ryttere. Koldingenserne havde ifølge Kim Thomsen vist en plan om at holde det hele samlet til en spurt, som de så også vandt til sidst med Johannes Zuppani, fra Racing Kolding som første mand over stregen.

I C-klassen duftede det ret meget af lokale guldmedaljemuligheder, idet Jacob Due Kvistgård fra Give CKs U-15 hold havde skabt sig et forspring. Inden dagens etape havde den dygtige og snu ungdomsrytter regnet ud, at han ville kunne nøjes med en andenplads, og så alligevel løbe af med den samlede sejr.

- Det lykkedes lige præcis for Jacob at passere stregen som nr. to, lige efter Aleksander Gammeljord, U-17 Vejle CK. Aleksander har kun kørt cykelløb et halvt års tid, så mon ikke denne aften i Stilbjerg har givet ham yderligere motivation for at træne op til flere fine resultater, lyder vurderingen fra Kim Thomsen.

Annonce

Deltagertallet voksede fra etape til etape

Dette års suverænt stærkeste pige/dame-rytter har været Julie Uhre fra Give CK’s U-17 pigehold. Hun deltog i B-klassen, hvor hun kørte placeringer som nr. 6 og 9, hvilket er meget stærkt kørt af en U-17P-rytter.

- Tour de Give Elementer har over årene udviklet sig på pige/dame fronten, idet stille og roligt er kommet flere piger/damer med. Men i år er det desværre gået lidt tilbage for pige/dame deltagelsen, og det håber jeg retter sig igen næste år, siger Kim Thomsen.

Stemningen var rigtig god, inden starten til sidste tape ved Stilbjerg. Foto: Give CK

Han kan også oplyse, at 2020-udgaven af Tour de Give elementer voksede sig større og større fra etape til etape. Der blev således åbnet med deltagelse af 55 deltagere ved det første løb i hedegård, og så kom der en halv snes ryttere mere til for hver af de to følgende etaper, så der var omkring 75 deltagere til det sidste løb i bakkerne i Vejle Ådal.

Resultat Tour de Give Elementer 2020

A-klassen:

1.Kim Kristoffer Aabjerg, Herning

2.Jeppe Tolbøl, Give CK

3.Thomas Gødsbøl, Give CK

B-klassen:

1.Johannes Zuppani, Racing Kolding

2.Kasper Sømod, Racing Kolding

3.Robert Due Kvistgård, Give CK

C-klassen:

1.Jakob Due Kvistgård, U-15 Give CK

2. Aleksander Gammeljord, U-17 Vejle CK

3. Rasmus Nørtoft, U-15 Give CK

Pige/Dame-klassen:

1.Julie Uhre, U-17P Give CK

2.Lærke Mikkelsen, U-13P Herning

3.Helle Østergård, Billund

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Genforeningsfest i Riis Bakker

Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Klubben for enlige tilflyttere trives

Annonce