Annonce
Give Avis

Med hele familien på bagsmækken: Det vælter ind med ros til lokal DM-vært i TREC

Det er ikke så sært, at Annalise Teglgaard (tv.) smiler bredt og inderligt. Hun lagde bane, hus og have til det nyligt afholdt DM i TREC og har efterfølgende fået rigtig meget ros for setuppet. Dette glæder også Birgitte Kronborg fra TREC Danmark, der stod som arrangør af DM-stævnet i Farre. Foto: Jim Hoff
Annalise Teglgaard debuterede med stor succes som DM-vært da TREC Danmark i weekenden afholdt det første rigtige DM i TREC på Brogårdens TREC-bane på Porshusvej i Farre

FARRE: - Det gik bare helt fantastisk, og jeg har fået ros på alle leder og kanter. Ros for en flot bane, ros for en flot POR-tur (orienteringsløb på hest, red.) og bare masser af ros for et flot setup her på min TREC-bane på Brogården på Porshusvej et olympisk stenkast udenfor Farre. Der har ingen kritik været overhovedet, så det er bare vildt dejligt.

Ikke så sært at Annalise Teglgaard er glad efter et veloverstået og velafviklet DM i TREC, hvor hun stod som værtinde med sin egen private TREC-bane som platform for de 20 ryttere, der hen over tre dage dystede om ædelt metal i flere klasser.

Stor men spændende opgave

Hun har sammen med familie og venner brugt massevis af timer hen over sommeren på at gøre banen klar, så den stod snorlige til DM-stævnet, og derudover har hun brugt tid og ressourcer på planlægning af ruter, gjort det store telt klar og fået styr på logistik omkring bespisning og overnatning. Plus de jævnlige koordinationsmøder med TREC Danmark.

Rytterne skulle passere flere forhindringer rundt på banen. Her handler det om at springe - hvis ellers både hest og rytter er enige. Foto: Jim Hoff

- Det har da kostet en masse timer, men det er jo sjovt, når det er ens hobby, der handler om. Og så er det jo rigtig dejligt, når familien springer til og giver en masse hænder med. Så er vi sammen om det her, og det er da hyggeligt at have både børn og børnebørn omkring sig, når man er i ilden til sådan et stævne, siger Annalise Teglgaard med et stort smil, mens et af børnebørnene lige runder bedstemor for at få tilladelse til at hente et par pandekager i madteltet.

Det blev naturligvis et stort ja.

Annonce

Naturlige og menneskeskabte udfordringer

Ud over de 20 ryttere summede gården og haven også af familie og venner til rytterne. dommere og officials fra TREC Danmark samt en del ridesportsinteresserede tilskuere, der var nysgerrige efter at se, hvad det her TREC nu engang går ud på.

Brogårdens TREC-bane udmærker sig blandt andet ved, at man skal passere et vandløb. Det var dog ikke alle heste, der var lige vilde med et fodbad, så nogle sprang den forhindring over. Foto: Jim Hoff

Som udgangspunkt er TREC en disciplin indenfor ridning, hvor samarbejdet mellem hest og rytter kommer på prøve i naturen med fokus på rytterens og hestens samarbejde i terrænet, hvor man mødes af både naturlige og menneskeskabte forhindringer i et varieret terræn.

Jeg synes, det er rigtig sjovt at være med til at arrangere og at se alle de glade mennesker, der var med her. Jeg vil nok egentlig hellere lære fra mig, end selv deltage. Det er jo nok mit lærergen, der skinner igennem her

Annalise Teglgaard, DM-værtinde

På Brogårdens TREC-bane går turen således hen over flade marker, kuperede små bakkedale, gennem vandløb og hen over broer, ligesom der også er strækninger gennem smuk varieret skov.

Annonce

På hesteryg på Hærvejen med kompas

Men ved DM var der også afstikkere langt væk fra TREC-banen på Porshusvej.

- Vi havde lavet en POR-rute på 25 kilometer, der gik helt til Givskud, hvor rytterne også kom ud på Hærvejen. Ruten var delt ind i 8 etaper, og den var krydret med diverse opgaver og skattejagtsaktiviteter. Rytterne skulle orientere sig og finde vej til de forskellige poster ved hjælp af koordinater; de måtte ikke bruge deres telefoner, men de havde så kort og kompas til rådighed .- og så var der en lille hyggelig frokost til dem ved Harresø Kro, fortæller Annalise Teglgaard.

Ruten var en del af DM-konkurrencen, og der blev også redet andre4 distancer, nemlig 5 og 15 kilometer. De sidste to ruter var lavet til ryttere "på vej", en slags begyndere i en disciplin, der er ved at vinde mere og mere indpas over hele Europa og også Danmark.

Annonce

Hellere motivere og arrangere end selv deltage

Det er jo oplagt at spørge Annalise, om hun ikke selv gerne ville have deltaget ved DM - og det endda på hjemmebane i egen baghave?

- Egentlig ikke så meget. Altså jeg synes, det er rigtig sjovt at være med til at arrangere og at se alle de glade mennesker, der var med her. Jeg vil nok egentlig hellere lære fra mig, end selv deltage. Det er jo nok mit lærergen, der skinner igennem her, siger Annalise, der har været lærer i mange år, men som nu er pensioneret fra denne gode gerning.

Afslappet, hyggeligt og helt nede på jorden. Sådan kan DM i TREC også være. Foto: Jim Hoff

- Jeg havde jo også alt for travlt med andre opgaver, så det havde været umuligt at holde fokus som DM-deltager også. Jeg var ud over de praktiske faste opgaver også både ude som post og fungerede også som dommer, og der et opgaver, jeg meget gerne påtager mig. Jeg kan jo bare ride mig en tur i ro og mag senere, når det her DM er godt overstået. Men ok, for 9-10 år siden, havde jeg nok hoppet op på hesten og havde deltaget.

Annonce

Lille eller voksen: Altid dejligt med noget ros

Ud af de 20 ryttere kom de 18 fra Sjælland og til fra Jylland. der var ingen lokale ryttere med, men i takt med den sigende interesse for TREC-sporten in mente, vil Annalise ikke udelukke, at der i fremtiden vil være deltagere fra Give-egnen ved et TREC-DM.

- Man skal lige kvalificere sig, men hvis man er tålmodig og er indstillet på at øve sig, så kan man altså hurtigt blive god til det her og komme med til DM, konstaterer den glade DM-værtinde.

En hyggelig træningstur gennem den lille granskov inden dm-finalen. Selvfølgelig med Go-Pro kamera på hjelmen. Man er vel lidt prof. Foto: Jim Hoff

Når der skal afholdes DM i TREC i 2022, bliver det sandsynligvis på Sjælland, så man skifter lidt mellem landsdelene. Og det har Annalise Teglgaard det ganske fint med.

- Der er gået rigtig meget tid med arrangere det her DM. Det har været en lang proces, som jeg og TREC Danmark har lært rigtig meget af. Det har været spændende, og det har bestemt været al arbejdet værd med al den ros, der er væltet ind i dagene efter DM. Og det ved man jo, uanset om man er lærer eller elev, lille eller voksen: Det er altid dejligt med noget ros!

Annonce

Roser på Facebook

Vi bringer her et lille udpluk af de dejlige beskeder, som Annalise har modtaget på Facebook efter det vellykkede DM.

Kickan Horten Utzon:

Tak for nogle dejlige dage på jeres flotte sted med telt, god mad, hyggelige selskab, god POR rute, sjov PTV og MA på det nye spor.

Christian Madsen:

Tak herfra for et super velgennemført DM fuld af god stemning, fællesskab og store oplevelser på Brogårdens fantastiske faciliteter.

Tak til Annalise for at åbne stedet for arrangementet i perfekte rammer, hvor alt klappede. Tak til stævneledelsen og overdommere alias Git og Tina og tak til Helle, Finn og Robert for deres kæmpe arbejde med forberedelse og gennemførelse. Tak til alle dommere og hjælpere som gjorde det hele muligt.

Også en særlig tak til Betina for sublimt sekretariatsarbejde - lynhurtig og nærmest fejlfri resultatformidling - så sejt.


Annonce
Annonce
Give Avis

Se videoen: Stolt og bevæget dobbelt ol-guldvinder modtog folkets hyldest i den sprøde efterårsregn

Annonce
Annonce
Give Avis

Se billederne: Seje børn trodsede regnen og gav Give endnu en flot cykelfest

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Genåbning på Kastaniehaven: Efter halvandet år som leder fik Carina Skærlund sin første festdag

Give Avis

Give sender Dannebrog til tops med fejring af dobbelt guldvinder!

Give Avis

Først var det huse, nu er det brugte biler, der er en mangelvare

Give Avis

Ungt lokalt cykeltalent i kæmpedilemma: I svær klemme mellem sin sport og uddannelse

Give Avis

Give misser nyvunden momentum i vital bundkamp og taber 4-2 i Bramming

Give Avis

Ny start efter corona: Café Tæt ændrer koncept

Give Avis

Efter de store cykelklassikere: Nu er det børnenes tour - og det sker i Give midtby

Give Avis

Så er der fest i gaden: Høstfesten i Vonge er tilbage

Give Avis

Ny præstebolig og ny præst på listen: Meningsløst at hælde flere penge i skimmelsvamperamt præstebolig

Give Avis

Lokale øko-grise får besøg af prægtige mænd i prægtige gamle maskiner fra oldefars tid

Give Avis

Julies drøm led et stort knæk, da hendes hest måtte aflives: Nu er hun et af landets største springryttertalenter

Give Avis

Danmarksmestre i godt arbejdsmiljø: Trekantens El vinder fornem hædersbevisning

Give Avis

Hun gør det igen: Mitzi Mortensen har avlet årets hingsteføl

Give Avis

Slut efter 115 år: Historisk men utidssvarende præstegård rives ned for at gøre plads til topmoderne præstebolig

Give Avis

Vand i hovedet og mudder på måsen: Dirty Trail i Karlskov vender frygteligt tilbage

Give Avis

Vigtig sejr: Efter 2-0 over Aabenraa er Give væk fra de direkte nedrykningspladser

Give Avis

Første sejr til Give: Skarp indskifter kampafgørende med sine to første boldberøringer

Give Avis

Når Vorbasse Marked ikke vil, må børnene i Give tage over

Give Avis

Tobias Thorning Jørgensen sikrer Danmark paralympisk guld: Og så ringede Kronprinsen

Give Avis

Triumf i Nations Cup: Billund Sportsrideklub med til at sikre VM-bronze

Give Avis

Stop lige op og klap jer selv på skulderen: Fællesskabets Skole har været på banen i 60 år

Annonce