Annonce
Give Avis

Med Old Trafford og Anfield Road i kikkerten: Lokale fodboldtalenter rykker til FCM

Mikkel B Røndbjerg og Ditlev Gade FCM U 13 talenter fra Filskov og Grindsted
De to herlige 11-årige fodboldgutter Mikkel Brogaard Røndbjerg fra Filskov og Ditlev Munkholm Gade fra Grindsted er helt ekstraordinært blevet tilknyttet FC Midtjyllands U13-trup efter at have vist sig flot frem på FCMs U12-Topcenter og på Grindsteds U12-mandskab.

FILSKOV: Den ene er til Cristiano Ronaldo og Liverpool, mens den anden er vild med Manchester United og Aaron Wan-Bisaka. Men én ting er Ditlev Munkholm Gade og  Mikkel Brogaard Røndbjerg dog rygende enige om: Det er helt vildt fedt at spille fodbold, og FC Midtjylland er bare klubben over dem alle.

Og det er der en ganske speciel grund til, for de to Grindstedspillere er nemlig blevet indlemmet i FC Midtjyllands  U13-trup, selvom de ret beset kun er U12-spillere. De er begge to 11 år, men har gjort så stort et indtryk på FC Midtjyllands talentafdeling, at de nu noget før tid bliver rykket ind i det forjættede fodboldland i U13-truppen.

Til dagligt spiller begge drenge på Grindsteds U12-mandskab, og de er sammen med en anden dygtig Grindstedspiller, Silas Bendtsen, tilknyttet FC Midtjyllands U12-Topcenter. Det er på disse to platforme, at Mikkel fra Filskov og Ditlev fra Grindsted har udmærket sig så meget, at de nu er blevet endegyldigt tilknyttet FC Midtjyllands ungdomsafdeling og dermed siger farvel til kammeraterne i Grindsted - og til Silas, som dog også gør det rigtig godt og ligger og aspirerer til en plads i ulvetruppen.

Annonce

Lynhurtig fighter der er god på låget

Mikkel har fået sin tidlige fodboldopvækst i Filskov IF, men allerede som U10-spiller rykkede han til Grindsted for at få flere fodboldmæssige udfordringer. Her blev han straks udtaget til FCMs Topcenter, som er et ekstra og elitært træningsforløb for de dygtigste U10-U12 spillere i FCMs samarbejds- og partnerklubber.


Det kunne være så fedt at få en kontrakt med FCM. Vi satser 100 procent på fodbold. Den skal den bare have fuld gas med fodbold, og det bliver så fedt

Mikkel Røndbjerg og Ditlev Gade


Og hvilke fodboldmæssige kvaliteter er det så, den unge mand bringer til torvs?

- Jeg er en god fighter, og så er jeg rigtig hurtig. Min mor siger, jeg skyder sindssygt hårdt, når vi træner ude i haven, og så er jeg rigtig god til hovedstød. Jeg er højrebenet men træner begge ben rigtig meget, for det er en stor fordel at være god med begge ben, forklar Mikkel, der på U12-holdet har spillet både forsvarsspiller og angriber - og lidt kant når man lige manglede en på den position.

Annonce

Målfarlig playmaker

Hans makker og kammerat fra Grindsted har altid spillet i Grindsted og har som Mikkel været i FCM siden U10-aldren på Topcentret. Ditlev er også ganske bevidst om, hvilke ting, det er, der udmærker ham på en fodboldbane.

- Jeg er en offensiv type, nok lidt en typisk 10'er, og så laver jeg da også en del mål. Så lidt målfarlig er jeg da. Jeg er teknisk god, rimelig hurtig, mindst ligeså hurtig som Mikkel, lyder det fra Ditlev med et stort smil.

Den sidste melding er Mikkel ikke helt enig i, men de to fodboldvenner lander for pressens skyld et flot kompromis: Mikkel er hurtigst på de lange løb, mens Ditlev er hurtigst på de korte løb. Denne løsning falder på plads ved hjælp af Mikkel mor Susanne og Ditlevs far Leif, der begge gennem flere år har leveret massevis af flot holdleder, manager- og chaufførarbejde for de to fodboldknægte.

Annonce

Benhård konkurrence op tårnhøj træningsintensitet

Selv har drengene brugt massevis af timer på fodboldtræning både i deres hjemklub i Grindsted og på Topcentret i Herning. Derudover har de fået udleveret selvtræningsprogrammer, og når de nu starter i U13-regi hos FCM, så er der også lagt et online-modul ind med styrketræning hver fredag.

- Hvis vi snakker bare ren fodbold, så har Mikkel brugt i hvert fald mindst ti timer hver uge på træning og kamp, siden han var U10-spiller. Og så kommer der jo transport oveni. Det bliver jo ikke mindre nu, hvor han skal spille fast i FC Midtjylland, hvor der også kan blive nogle rigtig lange ture til kampe på udebane, siger Susanne Røndbjerg

Silas, Mikkel og Ditlev  - tre skarpe og dygtige fodboldrenge fra Grindsted, som alle tre er tilknyttet FCMs Topcenter i U12. Privatfoto


Det er naturligvis en anden og noget sværere fodboldverden, de to gutter nu træder ind i. Medspillerne i truppen har alle høj kvalitet, nogle kommer med en stor fysik, og selve træningsintensiteten er af logiske årsager meget højere, end den de kender fra Grindsted. Der skal med andre ord arbejdes benhårdt og målrettet til træning - hver gang. Og det er de begge meget indstillede på.

Annonce

Nu handler det 100 procent om fodbold

Mikkel og Ditlev er nemlig ikke i tvivl om, hvad der skal komme ud af anstrengelserne.

- Det kunne være så fedt at få en kontrakt med FCM. Vi satser 100 procent på fodbold nu, selvfølgelig sammen med at vi skal passe vores skole. Det kræver FCM, at vi gør, og det er fint nok. Men nu skal den bare have fuld gas med fodbold, og det bliver så fedt, lyder det nærmest synkront fra de to håbefulde fodboldtalenter.

Den store drøm er naturligvis en kontrakt med en af de helt store klubber i udlandet, og her er Mikkel ekstra motiveret.

- Hvis jeg får en kontrakt med Barcelona, så kan jeg betale min mor for de to lysetager, jeg kom til at ødelægge en gang jeg spillede bold inde i stuen, lyder det fra den unge mand med et stort grin, mens han, Ditlev og Leif gør klar til at køre til Herning til dagens træning.

En tur de alle kender rigtig godt, og som de vil komme til at køre rigtig mange gange i fremtiden. For hvad vil man som ung håbefuld fodboldspiller ikke gøre for at få mulighed for engang at løbe ind på Old Trafford i Manchester og Anfield Road i Liverpool - som spiller for ens hjerteklub.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce