Annonce
Give Avis

MH Auto - Den gode erhvervshistorie: Fra enmandsfirma til 18 ansatte

Det store næsten 20 mand høje team hos MH Auto & Lastbiler ApS med Michael og Winnie forgrunden. Chaufførerne samt et par værkstedsfolk er ikke med på billedet grundet arbejde og ferie. Foto: Jim Hoff

Michael Hansen startede som selvstændig lastbilsmekaniker- og opbygger i 2007 med en svensknøgle og masser af flid i værktøjskassen, og i dag er han via glimrende håndværk og et godt ry indehaver af MH Auto & Lastvogne ApS, der har tæt på 20 ansatte

Annonce

GIVE: I 2014 købte Michael Hansen den gamle kagefabrik på Kornvej 2, hvor Dan Cake i en årrække havde spyttet citronmåner ud på samlebånd. Dermed kom Michael til at råde over sammenlagt 2200 kvadratmeter til sin virksomhed; en virksomhed, som i dag hviler på tre ben: MH Auto & Lastvogne ApS, MH Ejendomme og MH Auto & Transport ApS. Og den 36-årige Michael Hansen er såmænd direktør og daglig leder af samtlige tre virksomheder.

Jeg styrer selv alle tre firmaer, og det kræver da en del at være ind over så meget. Jeg vil jo også rigtig gerne være en del af arbejdet ude på værkstedet og styre opgavefordelingen her. For mig er det vigtigt, at jeg opretholder den gode personlige kontakt, jeg har fået med mine mange kunder hen over årene. Derfor er jeg hands on på det hele.

- Michael Hansen

MH Auto & Lastvogne ApS, indehaver Michael HansenLastbilsværkstedTransportfirmaLastbilsopbygning af nye lastbiler og renovering af gamle lastbilerReparation af personbiler og varebiler på separat værksted med 4 lifte og fuldt testprogramHydraulikværkstedSmedeafdeling med klipper og kantpresser.Dækværksted til personvogne og lv (små/store biler)24 h service (vagt tlf)StudenterkørselHjemmeside: www.mh-auto.com

Denne flotte lastbil har netop været gennem en opbygning hos MH Auto - resultatet taler vist for sig selv. Foto: Jim Hoff
Annonce

Selvstændig siden 2007

Vi smutter lige en lille tur tilbage i tiden. Destinationen er Scania i Vejle, hvor Michael Hansen i 2003 stod med sit svendebrev som lastbilmekaniker i hånden. Og han havde ambitioner, den dengang 21-årige giveknægt. For allerede dengang ulmede drømmen om at blive selvstændig lastbilsmekaniker. Derfor var det kun naturligt, at Michael i 2007 den 30. juni fik sit første CVR-nummer med adresse og værksted i Thyregod. Efter et par år hos Scania som svend, havde han nemlig arbejdet 2 år hos Holme Lastbiler i Ejstrupholm, hvor man blandt andet beskæftiger sig med opbygning af lastbiler.

Den disciplin blev Michael hooked på, og derfor var denne service også en del af hans firmakoncept, da han slog dørene op på værkstedet i Thyregod

Michale Hansen tilbyder også dækservice til lastbiler - det er dog frivilligt om man vil lade sine fælge male lyserøde, smiley! Foto: Jim Hoff
Annonce

Boomede i 2014

- Det var en "rolig" opstart i Thyregod. De første par år arbejdede jeg hos Holme Lastbiler samtidig med, at jeg arbejdede i mit eget firma om aftenen og i weekenderne - og nogle gange også om natten. Jeg havde først 80 kvadratmeter, byggede senere 100 yderligere til, og i 2010 flyttede jeg så mit firma ud på Hjortsvangen 20 i Give, da jeg simpelthen manglede plads, fortæller Michael Hansen, der på Hjortsvangen fik 400 kvadratmeter at brede sig på. Der var på Hjortsvangen, at MH Auto for alvor blomstrede op både med hensyn til arbejdsopgaver og på mandskabssiden. De syv ansatte blev til 12-14 mand under det store boom, der ramte firmaet i 2014-15, og efter at Michael er rykket ned på de 2200 kvadratmeter på Kornvej 2, er der tæt på 20 mand på lønningslisten fordelt på værkstedsfolk, chauffører og kontoret.

MH Auto råder også over et velassorteret smedeværksted med klipper og kantpresser. Foto: Jim Hoff
Annonce

Hands on på det hele

Succeshistorier som denne har altid en baggrund at hente sine fortællinger fra, og i dette tilfælde handler det om noget så klassisk som arbejdsomhed, målrettethed og evnen og viljen til at gå ultimativt efter sine drømme og på den konto levere arbejdsdage, der er dobbelt så lange som en almindelig lønmodtagers. - Jeg styrer selv alle tre firmaer, og det kræver da en del at være ind over så meget. Jeg vil jo også rigtig gerne være en del af arbejdet ude på værkstedet og styre opgavefordelingen her. For mig er det vigtigt, at jeg opretholder den gode personlige kontakt, jeg har fået med mine mange kunder hen over årene. Derfor er jeg hands on på det hele, og det kan jeg da også mærke, at mine kunder godt kan lide. Det handler rigtig meget om tillid og tryghed, og jeg ved da også, at denne her tilgang er medvirkende til, at jeg har opbygget en kundekreds fra hele landet, siger Michael.

Annonce

Store investeringer

I forbindelse med overtagelsen af den gamle Dan Cake-fabrik har Michael foretaget store investeringer både af tidsmæssig og økonomisk karakter, og i dag står han med en flot og velfungerende virksomhed, der rent fysisk består af et stort lastbilsværksted, et 400 kvadratmeter stort personbilsværksted, et hydraulikrum, et smedeværksted, et stort lager samt kontor- og frokostrum. - Jeg købte lokalerne i 2014 og brugte det som lager i et par år, inden vi i 2016 gik i gang med ombygningen. Det tog et par år, for vi brød det gamle gulv op, lagde nye gulve med gulvvarme, plus vi lavede en hel masse omforandringer med nye lofte, nye vægge osv. Vi har nok brugt tre gange så mange penge på at bygge om, som det kostede os at erhverve bygningerne, fortæller Michael, mens hans hustru, Winnie tydeligt husker, hvordan hun i højgravid tilstand var med til at lægge gulvvarme-slanger.

Annonce

Laver kampplanen før sengetid

Normalt er Winnie administrativ medarbejder i firmaet, men hun er på barsel med parrets fire uger gamle søn, der skal døbes om to uger, og som får et navn, der starter med M - mere vil Winnie og Michael ikke afsløre. Derudover har de datteren Alberte på 1 ½ år samt Winnies søn Alexsander. Mens Winnie er på barsel, er det hendes mor, Connie Hansen, der varetager de administrative opgaver, så på den led er den del af firmaet i gode og kompetente hænder. Selve faktureringen står Michael dog for, og inden han går i seng hver aften lægger han en ny kampplan for dagens arbejde på værkstedet dagen efter på sin pc, så folkene kan se, hvad de skal gå i gang med, når de møder ind om morgenen. - På den måde undgår vi spildtid, og jeg kan også lide at have styr på, hvad mine folk laver og hvilke opgaver, vi skal have sat gang i. Vi kan jo ikke have, at folkene går og keder sig, lyder det fra Michael med glimt i øjet. I samme åndedrag godskriver han sit personale en stor del af æren for, at MH Auto har fået så stor succes, for uden gode folk, kan den slags slet ikke lade sig gøre.

Annonce

Hobby, arbejde og fritid smelter sammen

Man aner nok, at det for Michael er blevet en livsstil at køre sin virksomhed, og man er heller ikke i tvivl om, at han har formået at gøre sin hobby til sit levebrød. Det betyder også, at fritiden er noget sparsom. Er der endelig lidt hul, så går tiden med familien, selvom der ude i garagen sammen med en række veteranlastbiler står både en lækker Harley Davidson motorcykel og en amerikanerbil, som råber på at blive luftet.

Han har da også kørt en del motocross, men den slags er der heller ikke ret meget tid til mere. - Jeg indrømmer, at jeg ånder og lever for mit firma, og at jeg meget gerne vil være i fuld kontrol over samtlige afdelinger i firmaet. Det har naturligvis nogle omkostninger med hensyn til fritiden og tiden til familien, så det gælder om lige at finde den rigtige balance mellem firmatid og familietid, siger Michael, der dog har stor og uforbeholden opbakning fra Winnie, der ligesom Michael sætter en stor ære i, at det går firmaet godt.

Annonce

Åbent hus 29. september

Lørdag den 29. september afholder Michael og Winnie åbent hus fra kl. 13.00 til 17.00, hvor det markeres at firmaet har 10-års jubilæum, og at man nu er ved at falde godt på plads i de nye lokaler på Kornvej. - Mange har spurgt ind til, hvornår vi holder reception/åbent hus for de nye lokaler, og nu er vi klar. Vi håber derfor at se rigtig mange af vores bekendte, kolleger og kunder på Kornvej 2 til en rigtig hyggelig eftermiddag, lyder det samstemmende fra Winnie og Michael.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Flot opbakning til Walk-a-Fun-Thon

Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce