Annonce
Give Avis

Mindeord over Jens Hessellund Eskildsen

Datteren Helle Hessellund Bisholm har her skrevet flotte mindeord over sin far Jens Hessellund Eskildsen, grundlæggeren af Give elementer. Arkivfoto
Annonce

GIVE: Jens Hessellund Eskildsen blev født den 15. januar 1933 i Simmelkær. Navnet Jens Eskildsen blev givet til ham, som den førstefødte dreng i familien, en tradition som går langt tilbage, og som han selv videreførte til sin førstefødte søn.

Jens voksede op i Simmelkær i en god og tryg, men også driftig familie med en far og mor, der drev bageri og restauration. Det var her han fik sin arbejdsmoral, som bestod af viljestyrke, hårdt arbejde og talent for at sælge.

De unge år blev fordrevet med bl.a. fodbold, som var en stor passion for Jens hele livet, især når Ikast spillede kamp, kunne man se ham som fast tilskuer.

Sin uddannelse som maskinarbejder færdiggjorde Jens som 20-årig, hvorefter han aftjente sin værnepligt som våbenmekaniker. Dette førte ham videre til jobbet som maskinmester i A.P. Møller. En fantastisk mulighed for at rejse og opleve den store verden, som han var meget betaget af.

Annonce

Grundlagde Give Elementfabrik

Dog var det på en af ferierne fra havet, hvor han var på besøg i Simmelkær, at han overtog sin fars bageri. En ny, anderledes og udfordrende oplevelse for ham, som jo ikke før havde haft noget med bageri at gøre. Forældrene havde overtaget Give Brødfabrik, det der senere blev omdøbt til Dan Cake, og Jens mente bestemt ikke, det var tid at skille sig af med bageriet i Simmelkær, hvorfor han fik tilbudt at drive denne forretning videre. At han gjorde det og kunne - siger også lidt om, at han var en mand med stor viljestyrke og hænderne skruet rigtigt på.

Det blev bagerjomfruen, der kom til at ændre hans liv. Det var den ligefremme og imødekommende kvinde Sire, han ansatte i forretningen. Hun blev hans livs udkårne og med hende fulgte Jens efter forældrene for at hjælpe til med den nye forretning i Give.

Dog blev det ikke på Dan Cake Jens fik sine drømme udlevet, men det blev i Give, at han fik sin drøm om en selvstændig forretning gjort til virkelighed. Han fik mulighed for at selv at skabe en forretning, der skulle lave betonelementer. Det blev den virksomhed, han kom til at bruge meget af sin vågne tid på at koncentrere sig om; Give Elementfabrik.

Sammen med Sire formåede han at skabe en sund virksomhed og en familie med 4 børn, 2 piger og 2 drenge.

Annonce

Savnede at sidde for bordenden i virksomheden

Jens var en rigtig dygtig leder af sin virksomhed. Han var god til at gå forrest og vise vejen for alle sine medarbejdere, han var omhyggelig, viljefast og stædig, og det gav ham en god forretning. Til hans 60-års fødselsdag gav børnene ham øgenavnet; ”Jens Rustfri Bagklog”.

Ud over passionen for sin virksomhed blev det ”Arnborg”, der kom til at fylde meget i Jens hjerte. En gård han købte af sin far, og som han omdannede til et ”sommerhus”, hvor der var hjerterum og plads til alle. Alle ferier og weekender blev tilbragt på matriklen, og her arbejdede Jens og familien sammen om at forvandle alle bygningerne på grunden til værksteder, beboelse og festsale.

Virksomheden overdrog han i en alder af 63 år til drengene i familien, som har kørt den videre i samme ånd. På trods af dette savnede Jens resten af livet det at sidde for bordenden af virksomheden men fandt heldigvis stor glæde ved at spille golf, som han nu bedre kunne finde tid til.

Annonce

"Har altid været ærlig og aldrig snydt nogen"

Lige før sin død blev der skrevet en fin bog om Jens’ liv – og i den blev han spurgt om, hvad han gerne ville huskes for. Han svarede, at han var glad for at kunne sige, at han altid havde været ærlig og aldrig havde snydt nogen. Han var stolt over, at være lykkes med at skabe en virksomhed med sine egne hænder og evner. På den måde, mente han, at han havde skabt et bedre udgangspunkt for sine børn i form af et økonomisk sikkerhedsnet, som kunne spare dem for nogle af de bekymringer, han selv havde oplevet gennem sit lange arbejdsliv.

Sammen med Sire nåede Jens at få skabt en stor familie med 12 børnebørn. Ud over et virksomt, spændende og arbejdsomt liv var en af glæderne, de fik sammen, de mange udenlandsrejser, som var med til give familien et rigtig godt sammenhold. Det var noget både Sire og Jens var meget taknemmelige for.

Jens var en patriark, som vil blive savnet i sin store familie for sine mange gode evner og den kæmpe drivkraft, han besad – men også for at være et interesseret, klogt og hjælpsomt menneske, der ville gå rigtig langt for sine venner og familien.

15. januar 2020

På familiens vegne, Helle Hesselund Bisholm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce