Annonce
Give Avis

Mindeord over tidligere halbestyrer Niels Bank

Tidligere halbestyrer Niels Bank døde den 1. marts. Hans tre døtre Lone, Lisbeth og Lotte skriver her mindeord over deres far.Foto: Jim Hoff
Tidligere halbestyrer Niels Banks døtre skriver her smukke og flotte mindeord over deres far, der afgik ved døden 1. marts i år.

MINDEORD: Den 1. Marts 2021, på årets første forårsdag, døde vores elskede far Niels Bank Nielsen.

Han tilbragte sit sidste leveår på Kastaniehaven i Give, hvor han, omgivet af familien, gav slip på livet.

Efter et mangeårigt, dedikeret og engageret virke, som halbestyrer i Ikærhallen, gik vores far i 2006 på pension.

Den efterfølgende tids ellers glædelige otium, var de sidste år præget af tiltagende Alzheimers demens, som blev endeligt konstateret i 2016.

Disse mindeord er skrevet med intention om at bringe ham tilbage i vores bevidsthed som det menneske han var, inden han blev syg og langsomt forsvandt.

Niels blev født i Aale, i 1943. Voksede op, sammen med sin storebror Tage, på gården Nørholm, som søn af Anna og Sigurd Bank Nielsen. Barndomshjemmet var fuldt af kærlighed, driftigt og grundtvigiansk. Familien var engageret i foreningsliv og naturen, og der blev ofte sunget fra højskolesangbogen.

Som ung var Niels en ivrig sportsmand og organisator. Han blev uddannet landmand, og det lå ligesom i kortene, at han skulle overtage gården, men et ophold på Vallekilde Højskole i 1965 ændrede hans livsbane. For her mødte han Bodil, sit livs kærlighed, og det blev klart, at de sammen skulle noget andet.

I 1971 flyttede Bodil og Niels til Give for at tiltræde som halbestyrerpar i Ikærhallen. En opgave de varetog sammen i 35 år, sideløbende med Bodils virke som sygeplejerske.

Hallen blev en livsstil og en identitet. Hjemmet og hallen smeltede sammen, og Niels var altid til rådighed.

Vi husker vores far som et kulturelt og engageret menneske og hans tid som bestyrer af hallen ( 1971 - 2006 ) bar præg heraf. Han elskede at samle folk og der var altid plads til alle - børn, unge, voksne og ældre.

Ud over de traditionelle sportsaktiviteter, husede hallen alt fra bankospil til store musical opsætninger. Vores far satte en ære i at facilitere menneskers møde, og han nød at imødekomme byens gode initiativer, både fra institutioner og foreninger, og at skabe rammerne for deres kreative udfoldelser.

Udover rollen som samlende kraft for sport, leg, fest og andre sammenkomster, tog han også selv initiativ til en perlerække af kulturelle begivenheder. Alle typer arrangementer blev vægtet lige højt og samarbejderne affødte mange bekendtskaber og venskaber.

Ikærhallen var i foreningslivets storhedstid, inden centraliseringen, byens sociale og kulturelle samlingspunkt. Tid, sted og person gik op i en højere enhed, og vi mindes vores fars tid i hallen som et forår og en sommer for sporten og kulturen i Give.

Hal-livet gennemsyrede vores opvækst. Og selvom Niels næsten altid var på arbejde, havde vi ham lige der. Han var en mand, man kom tæt på gennem fælles aktiviteter, mere end gennem samtale. Han var en handlingens mand. Og hele familien var med; hvad enten det var at hjælpe ham med at folde fine servietter til den næste Frandsen-fest, tælle og sortere mønter, eller ved at plante træer i familiens skov.

Som far var han lun og fuld af kærlighed med tydelige værdier. Han var tillidsfuld, nærværende og støttede os i vores ideer og gav os en tro på, at alt var muligt. Hans evne til at interagere med alle slags mennesker var inspirerende, og vi har altid set op til ham.

I fritiden blev det til mange udflugter og ferier, hvor naturen var rammen. På tur i bilen, ofte med flerstemmig sang, var vi på evig udkig efter fugle, træer og smukke steder i landskabet.

Vi vil huske ham som en far, der altid var der for os, hjælpsom og glad - den bedste far i verden. Mor vil huske ham som sin store kærlighed - manden i sit liv. Hans børnebørn vil huske ham som en hyggelig og rar morfar. Og vi vil alle huske ham som et ydmygt menneske med format.

Vores far, Niels, har og vil altid være dybt elsket og savnet.

Stor medfølelse og respekt til vores mor, Bodil, som med kærlighed og styrke har været ved hans side under hele sygdomsforløbet. Vi er rørte og taknemmelige over den nære omsorg fra venner, familie og plejepersonalet på Kastaniehaven.

Lone, Lotte og Lisbeth

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kroen klar med nye datoer for events

Give Avis

Walk A Fun-Thon - De går det igen!

Give Avis

Vox Pop 5 - Du ejer din by

Give Avis

Vox Pop  - Du ejer din by

Annonce